Re: Co dziś na obiad cz. 23 - wiosenno-letnia :)
u nas właśnie teraz dla Mamy i Młodego zupa koperkowa z ryżem :)
później z reszty smaku powstanie botwinka(na jutro) :] u nas zawsze ziemniaki gotuje się osobno i podaje mocno...
rozwiń
u nas właśnie teraz dla Mamy i Młodego zupa koperkowa z ryżem :)
później z reszty smaku powstanie botwinka(na jutro) :] u nas zawsze ziemniaki gotuje się osobno i podaje mocno posypane zieleniną (koperek+pietruszka+szczypiorek) i okraszone skwareczkami/podsmażoną kiełbaską lub samą cebulką :]
do tego jajko na twardo :)
ale chętnie wypróbuję wersję z ziemniakami w zupie :]
________
na kolację młode ziemniaczki z zieleniną, kalafior polany podsmażoną bułką tartą i jajka sadzone :]
________________
robiłam Naany na grillu :))))) pyyyycha - chociaż trzeba uważać żeby nie przypalić ;) będę często robiła :] co zostało - podgrzałam w domu w piekarniku, posmarowane roztopionym klarowanym masłem z przeciśniętym ząbkiem czosnku :] część posypałam tartym serem - REWELACJA :] wszystkie opcje pycha :]
zobacz wątek