Zobacz na ulicy Śląskiej (na przeciwko tego Hipolbroku, czy jak to sie tam pisze). Tam jest taki maly jubiler, ale nie mam pojecia czy robi obraczki z wlasnego czy z czyjegos zlota. Ale zobaczyc mozna. Pozdrawiam!!!

dziewczyny, czy któraś z Was wie, gdzie w Gdyni jest jakiś jubiler, u którego można zrobić sobie np. obrączki z własnego złota ?????
bo wiem, że nie wszędzie tak można..........
Zobacz na ulicy Śląskiej (na przeciwko tego Hipolbroku, czy jak to sie tam pisze). Tam jest taki maly jubiler, ale nie mam pojecia czy robi obraczki z wlasnego czy z czyjegos zlota. Ale zobaczyc mozna. Pozdrawiam!!!

nacheba: mysmy wlasnie wrocili z narzeczonym z jubulera ,odbieralismy obraczki,takze dawalismy wlasne zloto..zaplacilismy tylko 200zl z grawerem i w slicznym pudeleczku!! sami wybralismy wzor i pan nam zrobil
jubiler miesci sie przy dwprcu w gdyni leszczynkach,jest solidny i sprawdzony.My jestesmy z obraczek bardzo zadowololeni.
Aha..koszt mial byc 300zl,ale zaplacilismy 200,bo zostawilismy reszte zlota ,w zamian obnizyl o 100we jeszcze.Obraczki ciezkie,solidne,widac,ze nie"papierowe".

Swietojanska, jubiler kolo pizzerii "Monte" - znajomy robil z wlasnego zlota, zaplacili 300 zl. ale grawerowanie robili gdzies indziej.
ja tez robiłam w tym koło Monte na świętojańskiej.
Z własnego złota, koszt dwóch obrączek 170 zł. Niestety nie grawerują.
Grawer 200 metrów dalej;) na obraczkach imiona z datą ślubu 67zł.
a ten 200 m dalej to ktory?
Wydaje mi się, że na Świętojańskiej jest tylko jeden grawer, usytuowany trochę wyżej koło przystanku autobusowego Traugutta bodajże, zaraz obok są Delicje..
Klodinka,pomylily Ci sie ulice,ten jubiler kolo delicji nazywa sie Wielocha i miesci sie na 10llutego:) swietojanska to inna ulica

Nic mi się nie pomyliło:)
Mieszkam przy Świętojańskiej:)) koło Monte u złotnika robiłam obrączki a koło Delicji jest grawer, któremu powieżyłam moje obrączki aż do środy:)))
A złotnik o którym wspomniałaś nie robi nic z własnego złota, złomuje je coprawda, ale nie przetapia...
przeczytałam jeszcze raz i chodzi Ci o jeszcze innego złotnika Pluszowa,
Delicje są także na Świętojańskiej, nie wiedziałaś?:)) i tam też jest złotnik... i grawer:)
aa fakt Klodinka:)))

Jest jeszcze dwóch złotników na Abrahama, w rejonie kantorów i cukierni Sowy. Jeden z nich wycenił zrobienie dwóch obrączek szerokości 6 mm z przetopem powierzonego żółtego złota na białe złoto (!) i diamentowaniem rowka na obrączce na 350 zł.
Znajoma polecała mi tez złotnika na Śląskiej.