to szok! przy cenach clarksa powinni je wymienic. ja nosze buty tylko od nich i sa bardzo wygodne i trwałe- same uty polecam, natomiast ty musiales trafic na byle jaka obslugę...
Wątek dotyczy: Galeria Bałtycka
Ogólnie hasło 'frontem do klienta' to nie dla niech - kupiłęm buty, które chciałęm wymienić na drugi dzień na inne bo rozmiar się nie zgadzał - dodam że chciałęm dopłacić - ale okazało się że tak nie można. Nawet nie możliwa jest wymiana na inny rozmiar!!! PARANOJA!!!! Czuję się poprostu zwyczajnie spuszczony z wodą. Odradzam zakupy w tym sklepie - ja już tam z pewnością nie zawitam.
Galeria Bałtycka | (kategoria: Centra handlowe)
- Architektura i aranżacja wnętrza: 3
- Dodatkowe usługi: 3
- Różnorodność sklepów: 4
- Ocena ogólna: 3
* maksymalna ocena 6
Witaj,
jestes bardzo zdziwiona postawa tego sklepu, sama firma Clarks nie robi zadnych problemow z wymiana. Mam kilka par od nich a w tym roku oddawalam buty bo kiedy przyszlam do domu przestaly mi sie podobac...blahy powod ale naprawde nikt nie robil problemu z tego ze nie chce zamieniac butow i za platnosc odbyla sie karta.
Sprzedaz odbyla sie w UK ale zasady powinny obejmowac te same.
Na twoim miejscy zglosilabym sie do rzecznika praw konsumenta - badz co badz to twoje prawa.
Powodzenia.
a co ma do tego rzecznik? każdy sklep SAM ustala, czy wprowadza u siebie wymiany i zwroty czy nie ( pomijając sprzedaż przez internet).
syl77- sprzedaz odbyla sie w uk, a zwrot w polsce czy tez uk?
w uk mozna oddawac wszystko i wszedzie praktycznie nie podajac powodu, jak ja chce cos zwrocic to przynosze orginalne metki z cena i inne przypinki danego towaru,natomiast widzialam ze czesto jak ktos cos zwraca nie ma zadnych metek i robi to w uk tylko na podstawie paragonu i przyjmują...
a w polsce pewnie by ci nie przyjeli ubrania ktore bylo zalozone i pozbawione metek...
Po pierwsze warunki rozpatrywania zwrotow i reklamacji sa inne w kazdym sklepie, kazdym kraju to juz na pewno! I nie zaleza od marki!
Po drugie, zdazylo mi sie pracowac w sklepie w ktorym nie przyjmowane sa zwroty, i klienci maja zwyczaj w sprawach takich powolywac sie na prawo! Dodam ze takie ktorego nie znaja!
USTAWA o prawach konsumenta mowi jasno:
Zwrot towaru : konsumenci nie mają prawa do zwrotu towarów. Jeśli towar nie jest wadliwy, konsument nie ma prawa, w świetle przepisów, do jego wymiany lub zwrotu pieniędzy. Wymiana towaru zależy od dobrej woli sprzedawcy. Konsument powinien pytać o taką możliwość podczas dokonywania zakupu.
link: http://wiih.ibip.wroc.pl/public/?id=2200
wiec po co sie madrzyc ze sie ma prawo do zwrotu, jesli w ustawie jest jasno napisane ze zalezy to od wlasciciela i nie ma on takiego obowiazku!!!!

nowy wątek
Moja ocena