Murat w Redzie - polecam :)
Witam planuję wesele właśnie w okolicy Władysławowa, byłam już w hotelu Rigg, Rejs Velawes i Astorze ale jakoś mi to nie podpasowało więc może wy dziewczyny znacie w tej okolicy coś fajnego, nie jestem z trójmiasta i ciężko mi coś wybrać ciekawego.
Witam, ja jestem z Władysławowa :) i również chciałam zorganizować wesele w okolicach Władysławowa. Niestety muszę powiedzieć, że sale w samym Władysławowie też mnie nie przekonały a byłam w Rejsie, Riggei Jasnym Brzegu. My zdecydowaliśmy się na Dom weselny Jantar w Pucku znajduję się on zaraz przy głównej drodze. a jeśli chodzi o Jastrzębią Górę tam najbardziej podobało nam się w Visie.a byliśmy jeszcze w Zewie morza i w Faltomie w Swarzewie. Jeśli miałabyś jeszcze jakieś pytanie to pisz na priv:) Zapraszam:)
Byłam w listopadzie jako gość na weselu w JG w Zewie Morza. Jedzenie przepyszne, ilość - nie do zjedzenia. Co godzinę podawali coś ciepłego, oprócz tego zakąski na stołach i stół wiejski, na którego nikt już nie miał siły. To co spróbowałam było naprawdę dobre. Minus to bardzo szerokie stoły, tak szerokie, że nie da się porozmawiać z tym, kto siedzi naprzeciwko. Zupę musiałam nalewać sobie stojąc na palcach - nie wiem, może to kwestia dogadania i ustawienia stołów. Poza tym parkiet ładny i duży:) Sala elegancka. Specjalne miejsce dla zespołu. Aaa no i bardzo mili kelnerzy!:)
My też planujemy ślub we Władysławowie, byliśmy w hotelu Rigga i rejs. Ale w rejsie nie podoba nam się sala a w hotelu Rigga menu ... i Pani która nie potrafi określić porcji, bo sale mają piękną, więc szukamy dalej. A macie już może jakieś kamerzystę albo fotografa na oku?
Mika ja miałam wesele w hotelu Rigga rok temu, i chyba manager się nie zmienił tzn chyba p.Monika? Powiem Ci ze mnie troszke tez przeraziła ale szef kuchni baaardzo przystępny, a ona chyba tylko od zaliczek i umowy jest ;) takie mialam wrazenie. Także osobiście polecam bo było narawde fajnie a i goscie zachwyceni !
Weroniq a które wybraliście menu? Jedzenia było dużo? Bo ta Pani nie była w stanie nam nawet powiedzieć ile będzie tego jedzenia, bo odpowiedz że wystarczająco mnie nie zadowala i właśnie też proponowała spotkanie z kucharzem. No nie wiem będziemy się jeszcze zastanawiać. A jaką mieliście orkiestre?
Jeśli chodzi o menu to dostalismy dwie propozycje, które różnily się jakimis malymi szczegolami, ale wprowadzilam kilka zmian np wyrzucilam ryż frikase ten na slodko i zamiast tego byly takie piersi z kurczaka z pieczarkami , oprocz tego pamietam ze zrezygnowalam z jajek na lustrach (jakies faszerowane mialy byc) i poprosilismy o tatar, ktorego nie ujeli w menu. Jedzenia bylo tyle, ze nie bylo pustek na stolach a goscie duzo jedli ze stolu wiejskiego. "skubali" sobie ze tak powiem popdczas tanczenia, jakies kabanosy, szynki itp. Orkiestre mielismy z Redy StandArt ale tego bym Ci akurat nie polecila..
a to prawda, ze kolacja znika o 21 i na stołach zostają tylko zakąski? A jak było na poprawinach? Mieliście tylko jeden ciepły posiłek czy jeszcze coś zamawialiście dodatkowo?
U nas kolacja troszkę pózniej była sciagnieta ze wzgledu na pozna godzine rozpoczecia poprawin. Same poprawiny były wporządku, jedzenia sporo, ale mysle ze zalezy od gosci ile zjedza. U nas akurat bylo duzo osob ktore potrafily zjesc niemalo, a na poprawinach było i tak fajnie. Dodam, ze na poprawiny nie było juz samego stolu wiejskiego tylko z tych mies, wedlin ogorkow smalcu itd byly zrobione patery i na lustrach wkomponowane wiec nawet wygladalo to lepiej niz na weselu :) Calosciowo mysle, ze nie musisz sie obawiac ze czegos zabraknie, bo w rozmowie z kucharzem przedstawiono nam ile czego przygotuja i czy jestesmy w stanie okreslic czy to wystarczy. Cieply posilek byl jeden, ale wczesniej byl strogonof . Pozdrawiam Mika!
Polecam Rozewie ul.Garnizonowa u Okulskiego
Jeśli ślub planujecie w miesiące wakacyjne, to zwróćcie uwagę na okoliczne imprezy wczasowiczów :)... 20 kilometrów od Władysławowa jest piękne miejsce nad samym morzem, ale nie we wczasowych kurortach - Cegielnia w Rzucewie: http://www.cegielnia-rzucewo.pl
Faltom w Swarzewie podobno ciekawe miejsce na wesela
Dziękuję za pomoc, ale chyba będziemy szukać w stronę gdyni lub Wejherowa z tego co się orientowałam w tamtych okolicach są ładniejsze sale i ciekawsze oferty, ale sprawdzę jeszcze to Swarzewo może tam mi się spodoba.
my wybraliśmy salę Jantar w Pucku. Polecam:)
oooo to widzę, że jest nas więcej:) my również mamy wesele w Jantarze w Pucku:) a jaka data u Was??:) Pozdrawiam:)
Super:) U nas 30.06.2012. A jaka u Was?
aaaa to my dopiero za rok:) 27.04.2013:) no to życzę udanej zabawy i oby się wszystko dobrze udało:) czekam poźniej na releacje:) mam nadzieje ze się podzielisz wrażeniami :)
Jasne, że możesz liczyć na moją relację:) Póki co, czy może jesteś z okolic Pucka? Czy jesteś w stanie polecić mi właśnie z tych okolic jakiegoś dobrego fryzjera?
jeśli chodzi o fryzjera to w Velavesie masz salon cesarski, to ich oddział, bo główna siedziba w Gdyni-Orłowie - serdecznie polecam, niejednokrotnie fotografowałam panny młode, które tak się czesały i były wporst zachwycone
www.melrose.pl
www.ania1410.rox.pl

nowy wątek