Odpowiadasz na:

Re: karkówka w zupie francuskiej cebulowej?

karkóweczka pokrojona w plastry
zupa Francuska Cebulowa Knorra
śmietana 30%
świeżo zmielony pieprz
kapka oleju/oliwy

karkówkę pokrojoną na zwykłe kotlety... rozwiń

karkóweczka pokrojona w plastry
zupa Francuska Cebulowa Knorra
śmietana 30%
świeżo zmielony pieprz
kapka oleju/oliwy

karkówkę pokrojoną na zwykłe kotlety (bez rokzlepywania) obsypujemy z obu stron zupą cebulową, przykrywamy naczynie folią i wstawiamy do lodówki-najlepiej na całą noc, zeby się przegryzła

na drugi dzień wyciągamy karkóweczkę, skrapiamy lekko nlaszkę oliwą, wykładamy kotleciki, przykrywamy folią i pieczemy

czas pieczenia w zalezności od ilości karkówki
1 kg to ok.1,5 godziny w 180 stopniach

pod koniec pieczenia ściagamy folię, zeby się nieco mięsko zrumieniło

po upieczeniu wyciagamy karkówkę z blaszki a pozostały z pieczenia sosik zabielamy śmietanką i przyprawiamy pieprzem
na 1 kg karkówki starcza jedna zupka do przyprawienia

można dodac do mięsa podczas pieczenia kurki, opieńki, borowiki, a sosik bedzie jeszcze lepszy.

Piekę na święta:)

zobacz wątek
11 lat temu
~jas

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry