nowy wąteknowy wątek
sloiczki hipp gerber bobovita
[Rodzina i dziecko]

ktore najlepsze z danej serii (typu obiadki owocki ...)? ktore najtansze? wiem ze to kwestia wyboru rodzica ale ja jeszcze jestem przed wyborem i nie wiem wogole co jak gdzie i za ile! poradzcie:)

Re: sloiczki hipp gerber bobovita

najtańsze słoiczki są w Auchan, jak masz daleko to jezdzij raz ale kup dużo, naprawdę się opłaca:)

Jeśli chodzi o obiadki - Gabryś najbardziej lubi BoboVitę :) Gerber - tylko 2 lub 3 smaki :P Hipp - nie chce jeść :) kiedyś kupowałam też Rossmannowskie obiadki i owocki - jadł ale bez większego przekonania :]

owoce - BoboVita lub Gerber(ostatnio miewa promocje po ok 1,89zł)

ale np. jak Młody ma problem z zatwardzeniem - pomaga soczek jabłkowy lub gruszkowy Gerber :) (inna firma się nie sprawdza)

image
image

dzieci tez maja juz swoje upodobania kulinarne takze musisz popróowac wszystkiegi i zobaczysz. moj synek np nie tknie bobovity, gerbety z biedy a hippy rąbie aż się uszy trzęsą ;)

image

u nas obiady tylko z hippa bo są rzadsze, niż np Bobovity czy Gerbera, które nawet po podgrzaniu są gęste aż łycha stoi w słoiku :)

natomiast twarożki, jogurty, owoce młóci wszystkie :)))

Mimii po ile słoiczki Hippa w auchan ?

U nas praktycznie Gerber króluje. Jeśli moje dziecko raczy cokolwiek zjeść to zupkę jarzynową, jarzynki z cielęciną, zupki z królikem nie lubi - zapewne przez małe grudki i koperek - ale obiadek z królikiem uwielbia.
Hippa za to je dynię z ziemniakami. Na początku rozszerzania diety nie lubiła jabłek, nadal za nimi nie przepada chyba, że z jakimiś innymi owocami.

moja ma niestety uczulenie na jabłko , czerwonych plam dostaje. Kupuje głównie hippa słoiczki z literka A bo są niby mało alergizujące ale jak cos ma uczulić to mu nawet A nie pomoże ; jabłka hippa są kwaśne a bobovity słodziutkie i te bardziej mojej małej podchodzą no ale nie może jeść . od 3 dni testujemy gruszkę i na razie ok .Marchew również podaję ale jest zatwardzająca wiec nie mogę dać małej całego słoiczka , daje po trochu (nazywa się pierwsza marchewka i je z apetytem). Mam plan wprowadzić gruszki i podawać pół na pół z marchewką żeby nie było problemu z kupą. Moja ziemniaków z dynia nie lubi . Więcej nie napiszę po dopiero wprowadzamy słoiczki

U nas z owoców to w sumie wszystko jak popadnie, co jej dam to zje ;)
z obiadkami gorzej, a nawet tragicznie ;)
Jak już mam robić podejście z obiadkiem, to najchętniej :
Hippa
i kilka z innych firm.
Uwielbia dynię i wszystko co z nią jest. Rosołek z kluseczkami, ale pod warunkiem, że tam sa kluseczki a nie makaron, bo tak już trafiliśmy niestety.

Nie cierpi wszystkiego co ma pomidory ;)

image

U nas Szymek wcinał wszystko jak leci, problemy pojawiły się przy słoiczkach od 6 mca - Bobovita już wtedy ma wszystko z grudkami, moim zdaniem zbyt dużymi jak na początek (inni producenci grudki dają od 7 mca) i cały zapas Bobovity musiałam zostawić, aż się brzdąc nauczył gryźć.

image
image

u nas wszystko,kada firma,kazdy słoik:) ot taki głodomorek

image

u nas też wszystko równo idzie:) jedynie wybrzydza przy soczkach-najbardziej smaukją bobovity które dla mnie osobiście są nie do przełknięcia (janbłko+winogrona, jabłko+koper i coś tam jeszcze)

Czyli trzeba eksperymentowac:-)

Warte uwagi: