Widok
2007 :)
Witamy :). Co tam słychać u tych wszystkich, którzy sakramentalne "tak" pragną powiedzieć sobie w 2007 roku. Przygotowania już trwają. My wiemy tylko, że ma być sierpień 2007 :). Ruszamy od poniedziałku, bo chyba już trzeba rezerwować miejsce weseliska. Napiście jak to wygląda u Was i czy już coś zaczeliście planować. Gdzie wesele ?, jaki kościół ?, jaka data itp. Pozdrawiamy i na przyszły rok czekamy :)
Witam serecznie 2007:)))
My mamy 25.08.2007
Sala: Rezydencja Bardo w Koleczkowie
Kościół: Bazylika Mariacka (to moja parafia)
Fotograf i zespół wstępnie zarezerwoane, w każdym razie wybrane:)
Resztę typu stroje, zaproszenia, dekoracje itp zostawiam na przyszły rok...
I na razie to tyle. Nawet jestem z siebie dumna;) Szczególnie, że nie mieszkamy w Polsce, a wiekszość namiarów zdobyłam właśnie dzięki Weselnikowi, na którym spędzam godziny... Po dograniu fotografa i zespolu muszę trochę odsapnąć, bo na niczym poza planowaniem wesela nie mogę się skupić:) A weselnik to już prawdziwy nałóg;))) Pozytywny oczywiście...:)
My mamy 25.08.2007
Sala: Rezydencja Bardo w Koleczkowie
Kościół: Bazylika Mariacka (to moja parafia)
Fotograf i zespół wstępnie zarezerwoane, w każdym razie wybrane:)
Resztę typu stroje, zaproszenia, dekoracje itp zostawiam na przyszły rok...
I na razie to tyle. Nawet jestem z siebie dumna;) Szczególnie, że nie mieszkamy w Polsce, a wiekszość namiarów zdobyłam właśnie dzięki Weselnikowi, na którym spędzam godziny... Po dograniu fotografa i zespolu muszę trochę odsapnąć, bo na niczym poza planowaniem wesela nie mogę się skupić:) A weselnik to już prawdziwy nałóg;))) Pozytywny oczywiście...:)
KJM juz masz sukienke?nie boisz sie ze nie bedzie dobra do czerwca(wymiary)?podejrzewam ze kupiłaś ja okazjonanie i za dobra cene i taka która sie podoba!!!!Z sukienka ja bede czekała conajmniej do października-zeby nie było śniegu bo później jak przmierzac takie białe cudeńka jak ma sie chlap[e na nogach i wogóle czowiek zmarźniety itp.!!!:)Masz sporo załatwione.gratulacje:)

gwiazdeczka napisał(a):
> KJM juz masz sukienke?nie boisz sie ze nie bedzie dobra do
> czerwca(wymiary)?podejrzewam ze kupiłaś ja okazjonanie i za
> dobra cene i taka która sie podoba!!!!
tak- kupilam ja w salonie Marietta- likwidacja sklepu, bardzo okazyjnie. Co do rozmiaru- to musze do niej zrzucic 2-3 kg- ale przynajmniej mam motywacje (a i swiadomosc tego, ze jestem w stanie to zrobic :)
co do upodoban- bardzo mnie sie podoba, ale moj problem polega na tym, ze nie moge juz ogladac zadnych innych- ryzyko, ze przestanie mnie sie podobac moja, na rzecz jakiejs innej :)
ma to swoje plusy i minusy- ale juz jest i juz :)
> KJM juz masz sukienke?nie boisz sie ze nie bedzie dobra do
> czerwca(wymiary)?podejrzewam ze kupiłaś ja okazjonanie i za
> dobra cene i taka która sie podoba!!!!
tak- kupilam ja w salonie Marietta- likwidacja sklepu, bardzo okazyjnie. Co do rozmiaru- to musze do niej zrzucic 2-3 kg- ale przynajmniej mam motywacje (a i swiadomosc tego, ze jestem w stanie to zrobic :)
co do upodoban- bardzo mnie sie podoba, ale moj problem polega na tym, ze nie moge juz ogladac zadnych innych- ryzyko, ze przestanie mnie sie podobac moja, na rzecz jakiejs innej :)
ma to swoje plusy i minusy- ale juz jest i juz :)
Witam pobierających sie w 2007 roku, My powoli starujemy z przygotowaniami. Nie mamy jeszcze sali ani kościoła ale wybrałam kilka opcji z weselnika i zaczynamy działać. Niepokoją nas kwestie kościelne bo mieszkamy razem od 2 lat, raz juz nie dostalam rozgrzeszenia a nie zamierzamy kłamać czy tez nie dopowiedziec pewnych kwestii..ma ktos namiary na lokal Orchidea? bylismy tam na Sylwestra i wszystko bylo na medal.
My niestety nie mamy nic załatwione. Moj S. oczywiscie na wszystko ma czas. Jak ktos nas ubiegnie i zarezerwuje wybrana przez nas sale, to sam bedzie szukal innej. Własnie mnie zdenerwowal. Najlepiej to by miesiac przed slubem chciał wszytsko załatwic. Przed jego wyjazdem za granice, to byl innego zdania. Nawet kosciol chcial 1,5 roku wczesniej zalatwic, a teraz kiedy wrocil, to mu sie nie spieszy. Ale jestem zła!!!!!!!!
slub mamy 07.09.07
..sie zalamalam normalnie po przeczytaniu tego ile spraw macie juz pozalatwiane :-)
My mamy tylko "sale" czyli podloge sciany i dach, ktore rozstawimy jeszcze nie wiem na jakiej plazy... (trzeba zalatwic pozwolenie)
poza "sala" to mam jeszcze... duzo optymizmu,bo wierze ze z wszystkim jeszcze zdaze :-)
..sie zalamalam normalnie po przeczytaniu tego ile spraw macie juz pozalatwiane :-)
My mamy tylko "sale" czyli podloge sciany i dach, ktore rozstawimy jeszcze nie wiem na jakiej plazy... (trzeba zalatwic pozwolenie)
poza "sala" to mam jeszcze... duzo optymizmu,bo wierze ze z wszystkim jeszcze zdaze :-)
witam :) my mamy napewno orkiestre - music star :) pozatym to sala jest wybrana, trzeba tylko jechac podpisac umowe - sala na ogródkach działkwych w brzeznie. kucharki sa - trzeba tylko do nich pojechac:) video - prawdopodobnie gorszek. Moje kochanie twierdzi ze ze wszystkim zdazy....jakos spadł mu zapał do złatawiana czego kolwiek. czy u was tez tak jest???
Agnieszka83. Nie martw się nie jesteś sama mój też twierdzi, że po co sieję panikę przecież na wszystko jest czas a ja też jestem przerażona ile dziewczyny tu mają. Ja na razie sama wszystko załatwiam i na razie siedzę na telefonie i się dowiaduję o ceny i termin, ale jak tak dalej pójdzie (,że on się nie będzie interesował) to ja zwariuję bo wszystko będzie na mojej głowie :/ Pozdrawiam
hello :)
data - 18.08.07
kosciol - Matki Boskiej Boleskej na ul. Głębokiej w Gdańsku,
lokal - JAWOR w Pruszczu Gd.
fotograf, kamerzysta, dj - wszyscy znojami mojego ukochanego
samochod - Jeep Grand Cherokee
dekoracje - kosciol, samochod (sama), lokal (w cenie)
ciasta - moja mamusia z cioteczka
alkohol - makro
stroj Panny i Pana mlodego - za wczesnie na to, zaczne sie zastanawiac w styczniu, po obronie :)
To mniej wiecej tyle.. chyba o czyms zapomnialam, ale jak sobie przypomne, to dodam do listy :)
data - 18.08.07
kosciol - Matki Boskiej Boleskej na ul. Głębokiej w Gdańsku,
lokal - JAWOR w Pruszczu Gd.
fotograf, kamerzysta, dj - wszyscy znojami mojego ukochanego
samochod - Jeep Grand Cherokee
dekoracje - kosciol, samochod (sama), lokal (w cenie)
ciasta - moja mamusia z cioteczka
alkohol - makro
stroj Panny i Pana mlodego - za wczesnie na to, zaczne sie zastanawiac w styczniu, po obronie :)
To mniej wiecej tyle.. chyba o czyms zapomnialam, ale jak sobie przypomne, to dodam do listy :)
kiave widze ze ruszylas pelna para z przygotowaniami !!!:)) super:)) ja w tym tyg spotykam sie z video i z fotogr.:> za to dj juz zabukowany od dawna.... tragedai z tymi terminami, szczerze powiem ze jak dzwonie to sie dowiaduje ze juz ktos tam zajety itp.... :))) ale jeszcze tylko ten tydz i bede spac spokojnie!:)))))
a ja mam ślub 1.09.2007
sala-staropolska restauracja,malbork,ale zastanawiam się nad zmianą
kamerzysta-jest
fotograf-jest
zespołu-brak
zaproszenia-są
a co myslicie o tym że sala jadalna jest oddzielnie od tanecznej?nie ma holu ani drzwi tylko tajie przejście jak np. kuchnia połączona z salonem?Co myślicie?
sala-staropolska restauracja,malbork,ale zastanawiam się nad zmianą
kamerzysta-jest
fotograf-jest
zespołu-brak
zaproszenia-są
a co myslicie o tym że sala jadalna jest oddzielnie od tanecznej?nie ma holu ani drzwi tylko tajie przejście jak np. kuchnia połączona z salonem?Co myślicie?
Witam!Dziweczyny jeżeli chodzi o kamerzystę: obejrzyjcie kasety w jego wykonaniu! koniecznie i nie jedna 2lub nawet3 spiszcie na kartce to co chcecie by było ujęte wszystko, ja niestety dałam sie namówc znajomemu na film z naszego ślubu i do dziś tego żałuję, lepiej zapłacic trochę wiecej obcemu ale wymagac i miec to co chcecie!! pozdrawiam
hmm.. zastanawiam się dlaczego tak szybko wszystko przygotowywujecie? Ślub dopiero w sierpniu,wrześniu 2007 a juz wszystko macie. Nie boicie się, że to tego czasu może się Wam zmienić gust np. zobaczycie coś ładniejszego, znajdziecie propozycję ładniejszej, lub tańszej sali, lepszego fotografa itd.
Rozumiem jak ktoś ma ślub w styczniu czy lutym. Ale czy warto wszystko mieć już umówione z ponad rocznym wyprzedzeniem? NIgdy nie wiadomo co się do tego czasu zmieni. A poza tym .. jak się wszystko teraz załatwia.. to co bedziecie robić 5-6 miesięcy przed ślubem, hehe.. nie chcecie zostawić sobie tego calego "HALO" na później? :)
Osobiście bałabym się juz wszystko zamówić z takim wyprzedzeniem. My planujemy slub w maju, mamy tylko upatrzona restaurację (raczej się na nią zdecydujemy), obrączki i suknię, mimo to i tak wszystko zaczniemy załatwiać dopiero w styczniu lub później. Tylko na szycie sukni zapisuję się w listpadzie gdyż doradziła mi to krawcowa (szycie dopiero w lutym).
Nie macie żadnych obaw.. że to za szybko......???
Rozumiem jak ktoś ma ślub w styczniu czy lutym. Ale czy warto wszystko mieć już umówione z ponad rocznym wyprzedzeniem? NIgdy nie wiadomo co się do tego czasu zmieni. A poza tym .. jak się wszystko teraz załatwia.. to co bedziecie robić 5-6 miesięcy przed ślubem, hehe.. nie chcecie zostawić sobie tego calego "HALO" na później? :)
Osobiście bałabym się juz wszystko zamówić z takim wyprzedzeniem. My planujemy slub w maju, mamy tylko upatrzona restaurację (raczej się na nią zdecydujemy), obrączki i suknię, mimo to i tak wszystko zaczniemy załatwiać dopiero w styczniu lub później. Tylko na szycie sukni zapisuję się w listpadzie gdyż doradziła mi to krawcowa (szycie dopiero w lutym).
Nie macie żadnych obaw.. że to za szybko......???
My mamy slub w czerwcu, a czerwiec jest oblegany jak kazdy wie
zalezało nam na 23, wiec zarezerwowalismy a w wielu lokalach juz był zarezerwowany.....wiec nie ma na co czekac....
orkiestre tez niebawem załatwimy
obraczki kupimy napewno wczesniej, bo w sezonie ceny ida w goore...
a reszta moze czekac ;)

zalezało nam na 23, wiec zarezerwowalismy a w wielu lokalach juz był zarezerwowany.....wiec nie ma na co czekac....
orkiestre tez niebawem załatwimy
obraczki kupimy napewno wczesniej, bo w sezonie ceny ida w goore...
a reszta moze czekac ;)

No ja tez chcialam 23 ale zminilam na 16, ze wzgledu na to, ze tam gdzie chcialam bylo juz zajete:))
Takze mysle, ze kazdy robi jak uwaza, skoro czekasz bo moze Ci sie zmieni gust, hmm mi raczej sie nie zmieni:))
To w takim razie kiedy chcesz zarezerwowac sale, zespol? Tylko fakt maj koze mniej oblegany:)
Takze mysle, ze kazdy robi jak uwaza, skoro czekasz bo moze Ci sie zmieni gust, hmm mi raczej sie nie zmieni:))
To w takim razie kiedy chcesz zarezerwowac sale, zespol? Tylko fakt maj koze mniej oblegany:)
zadalam tylko pytanie dlaczego tak szybko.. no i dostałam odpowiedź, ... dlaczego więc mnie nadal atakujesz? Nie robie wesela, tylko obiad dla gości w restauracji, więc większość spraw mnie nie dotyczy. Zadałam pytanie z ciekawości, bo znajoma w sierpniu ma slub a zaczeła przygotowania dopiero 3 miesiące temu.. i wszystko ma jak chciała.
Ja nie atakuje, tylko pytam kiedy chcesz wszytko rezerwowac?:)
jest to masa dziewczyn, ktore zaczely przygotowania 3 miesiace wczesniej i wszytko maja, ale nie mialy duzego wyboru:)) choc pewnie i tak maja wszytko jak chcialy, bo przeciez to slub jest najwazniejszy:))
takze kazdy robi jak uwaza:)
Ja przygotouje sie rok, ale wleke sie ze wszytkim bo mam czas, na spokjnie i czas leci:))
jest to masa dziewczyn, ktore zaczely przygotowania 3 miesiace wczesniej i wszytko maja, ale nie mialy duzego wyboru:)) choc pewnie i tak maja wszytko jak chcialy, bo przeciez to slub jest najwazniejszy:))
takze kazdy robi jak uwaza:)
Ja przygotouje sie rok, ale wleke sie ze wszytkim bo mam czas, na spokjnie i czas leci:))
ja mam teraz inne przygotowania, mieszkaniowe.. bo jutro dostajemy klucze.. może dlatego nie mysle o slubie tak intensywnie jak inni. Kiedy chcę to przygotowywac? Zdecydowalismy że od przyszłego roku zaczniemy się nad wszystkim i zamawiać. Dużo nie będziemy potrzebowac, bo suknię mam juz upatrzoną i tylko szycie zostaje, obrączki tez mamy wybrane ????. Garnitur..hmm.. coś jest na oku. Restauracja? Chyba bedzie ta którą już upatrzeliśmy.. i to wszystko. Fototgraf, .. bukiet, buty, bielizna.. takie drobne rzeczy zostawiam na póżniej. Od stycznia będę miała jeszcze 5 miesięcy coś się znajdzie :) Chyba chodzi o to że każda dziewczyna do czegoś innego przywiązuje wage. Dla mnie slub owszem jest ważny.. ale nie z powodu całej otoczki.. najbardziej chciałabym aby był tam mój wybranek i rodzice, a po ceremoni pojechać gdzieś w nieznane. To jest dla mnie najbardziej wymarzony slub.. muszę to poczuć w sobie, radość, że właśnie zaczynam dzielić zycie z mężczyzną którego wybrałam, nie jest dla mnie ważna ta cała otoczka (jak jest przybrana sala,jakie kto ma kiecki, czy mi pasuje bukiet)wazne jest to co będę czuła w sercu. W tym dniu ważne jest dla mnie to że będę tam w moim wybrankiem. :)
Marlena oczywiscie, ze dla mnie jak i wszytkich tu dziewczyn wlasnie wybranek jest najwazniejszy, bo co mi po jednym dniu wesela w pieknej ukni z welonem,a potem...
Ale skoro chce juz wziac slub raz w zyciu, to chyba mam prawo robic to tak jak uwazam:)) ja np szycie sukni zsoatwiam na przyszly bo uwazam, ze najpierw trezba miec sale, zespol, ale Ty pisalas, ze nie robisz wesela, tylko obiad to i owszem, mozesz wszytko zalatwiac od stycznia;)) i napewno Ci sie wszystko uda:)) i tego Ci zycze.
A niestety przyszy takie czase, ze ludzie rezerwuja rok wczesniej, nie ja jedna to wiem,jest tu masa dziewczyn, ktore maja slub w przyszym roku, a cos lub ktos, kogo chcialy jest juz zajete:))) w KAZDYM RAZIE POWODZENIA:)
Ale skoro chce juz wziac slub raz w zyciu, to chyba mam prawo robic to tak jak uwazam:)) ja np szycie sukni zsoatwiam na przyszly bo uwazam, ze najpierw trezba miec sale, zespol, ale Ty pisalas, ze nie robisz wesela, tylko obiad to i owszem, mozesz wszytko zalatwiac od stycznia;)) i napewno Ci sie wszystko uda:)) i tego Ci zycze.
A niestety przyszy takie czase, ze ludzie rezerwuja rok wczesniej, nie ja jedna to wiem,jest tu masa dziewczyn, ktore maja slub w przyszym roku, a cos lub ktos, kogo chcialy jest juz zajete:))) w KAZDYM RAZIE POWODZENIA:)
ale czy ja pisałam że nie masz prawa? Napisałam przecież że każdy do czegoś innego przywiązuje wagę, .. i każdy chce mieć coś innego.. i dobrze.. nudno by było gdyby każdy slub byłby identyczny. .. nie żyjemy w czasach komuny, że mamy tylko to co jest w sklepach.. czyli wszystko jednakowe. Na szczęście.. uff.. :) Ja też życze powodzenia w załatwianiu :).. i oby się każdej udało.
A co do "slubu tylko raz" .. ja chciałabym wziąśc ślub jeszcze raz.. najlepiej w tym samym mężczyzną .. za lat 50 :)
ale czas pokaże czy bedzie nam to dane :)
A co do "slubu tylko raz" .. ja chciałabym wziąśc ślub jeszcze raz.. najlepiej w tym samym mężczyzną .. za lat 50 :)
ale czas pokaże czy bedzie nam to dane :)
Czesc Wam
My rowniez jestesmy na etapie organizacji wesela na 25sierpnia 2007 tylko za nami juz wybor sali -dokonalismy juz rezerwacji w hotelu Murat w Redzie na duzej sali "witrazowej" a wczoraj zawarlismy juz pisemna umowe z orkiestra.Radzimy wam jak najszybciej zajac sie tymi sprawami bo mozna sie zdziwic z jakim wyprzedzeniem dokonywane sa rezerwacje przez przyszle pary mlode.Pozostalo nam na dzien dzisiejszy znalezienie dobrego kamerzysty oraz fotografa a pozniej tylko czekac :)Na poczatu stycznia chcemy pojsc do ksiedza i ustalic godz slubu zalezy nam na godz17.Miesiac temu bylismy juz u ksiedza ale powiedzial ze jestesmy zdecydowanie za wczesnie wystarczy zjawic sie 3 miesiace przed slubem.Najgorsze jest teraz to oczekiwanie na cala uroczystosc ale najpierw wybor sukni slubnej lapie sie na tym ze juz szukam tej wymarzonej sukni zerkam przez szybe salonu farage na wladyslawa IV w gdyni i szukam czegos dla siebie.Polecam ten salon sa tam orginalne suknie z przepieknych materialow i koronek no i przyszly pan mlody tez cos tam dla siebie znajdzie :) Dajcie znac jak wam ida przygotowania Pozdrawiamy i zyczymy powodzenia
My rowniez jestesmy na etapie organizacji wesela na 25sierpnia 2007 tylko za nami juz wybor sali -dokonalismy juz rezerwacji w hotelu Murat w Redzie na duzej sali "witrazowej" a wczoraj zawarlismy juz pisemna umowe z orkiestra.Radzimy wam jak najszybciej zajac sie tymi sprawami bo mozna sie zdziwic z jakim wyprzedzeniem dokonywane sa rezerwacje przez przyszle pary mlode.Pozostalo nam na dzien dzisiejszy znalezienie dobrego kamerzysty oraz fotografa a pozniej tylko czekac :)Na poczatu stycznia chcemy pojsc do ksiedza i ustalic godz slubu zalezy nam na godz17.Miesiac temu bylismy juz u ksiedza ale powiedzial ze jestesmy zdecydowanie za wczesnie wystarczy zjawic sie 3 miesiace przed slubem.Najgorsze jest teraz to oczekiwanie na cala uroczystosc ale najpierw wybor sukni slubnej lapie sie na tym ze juz szukam tej wymarzonej sukni zerkam przez szybe salonu farage na wladyslawa IV w gdyni i szukam czegos dla siebie.Polecam ten salon sa tam orginalne suknie z przepieknych materialow i koronek no i przyszly pan mlody tez cos tam dla siebie znajdzie :) Dajcie znac jak wam ida przygotowania Pozdrawiamy i zyczymy powodzenia
Tak siedze i sie zastanawiam. Co bedziecie dziewczyny teraz robić?Ja mam sale fotografa kamerzyste, orkiestre-co teraz?czekamy do listopada zeby np. kościół zarezerwować?tyle miesięcy czekać w bezruchu?kurcze.za kazdym razem miało sie jakiś cel...a teraz?co można teraz załatwiać?chyba na inne rzeczy jest jeszcze za wcześnie?szukać sukni?-za wczesśnie.
Też macie takie odczucia?:(
Też macie takie odczucia?:(

chodzi o to ze ja mieszkam w Dani, no i do tego jestem w ciazy.. wiec z powodu dzidzi wole juz miec wiekszosc z glowy, bo moze byc tak ze za bardzo juz nie bede mogla jechac do polski.
Problem z ksiedzem jest taki ze on chce zebysmy nie czekali do nastepnego roku bo zyjemy w grzechu (mieszkamy razem) no i jeszcze dziecko.. chce zeby wziaz slub teraz, a potem ewt odnowic.
Moja rodzinna mieszka po calym swiecie i musza dlugo na przod planowac, wiem ja terminu za nic nie przesune, a tak brac slub koscielny bez rodzinny i wesele.. no wesele po pol roku.. nie dzienkuje.
Moj ksiadz proboszcz tu w Dani jest polakiem, no i teraz bede prosila go o zadzwonienie to ksiedza w Polsce i tlumaczenia mu jak sie w Dani zyje.. Chodzi o mieszkanie razem przed slubem, co 99, 9999999 % robi.
Problem z ksiedzem jest taki ze on chce zebysmy nie czekali do nastepnego roku bo zyjemy w grzechu (mieszkamy razem) no i jeszcze dziecko.. chce zeby wziaz slub teraz, a potem ewt odnowic.
Moja rodzinna mieszka po calym swiecie i musza dlugo na przod planowac, wiem ja terminu za nic nie przesune, a tak brac slub koscielny bez rodzinny i wesele.. no wesele po pol roku.. nie dzienkuje.
Moj ksiadz proboszcz tu w Dani jest polakiem, no i teraz bede prosila go o zadzwonienie to ksiedza w Polsce i tlumaczenia mu jak sie w Dani zyje.. Chodzi o mieszkanie razem przed slubem, co 99, 9999999 % robi.
wiesz co dianka?? my mamy ten sam peoblem...z ksiedzem:) tylko ze mieszkamy tutaj w polsce a na dodatek to za ksiedza mamy wujka...;/ w rozmowie z nim usłyszelismy to samo...:) i odebralismy to tak jakby nie chcial nam udzielic slubu...nie to nie...nie on jedyny jest ksiedzem :) zycze powodzenia i nie poddawaj sie w walce z ksiedzem :)
włąsnie dzwoniłąm do orkiestry....
polecane przez forumki YORK i GAMA maja zajęte, dostałam 3 wizytówki od babki z naszego lokalu i z tych 3 tylko 1 ma wolny nasz termin i na dodatek nie podoba nam się jak śpiewają ..;(
jak tak alej pójdzie to ja niewiem kto nam bedzie grał, chyba ja - na nerwach - bo tylko tak potrafie .......
polecane przez forumki YORK i GAMA maja zajęte, dostałam 3 wizytówki od babki z naszego lokalu i z tych 3 tylko 1 ma wolny nasz termin i na dodatek nie podoba nam się jak śpiewają ..;(
jak tak alej pójdzie to ja niewiem kto nam bedzie grał, chyba ja - na nerwach - bo tylko tak potrafie .......
my w niedziele jedziemy podpisac umowe i wpłacic zaliczke za sale - brzezno na ogródkach działkowych.
Kamerzysta - Groszek
Orkiestra -Music Star
Koscioł - po nowym roku
Kucharki - umowione
Fotograf - nie wiem...poczatkowo misiek chciał samego kamerzyste...nie nalegałam bo fotografum mamy w rodzince...ale cos czuje ze ruszyło go na fachowca...;)
Pozdrawiam:)
Aha - slub 28 licpa 2007 :)
Kamerzysta - Groszek
Orkiestra -Music Star
Koscioł - po nowym roku
Kucharki - umowione
Fotograf - nie wiem...poczatkowo misiek chciał samego kamerzyste...nie nalegałam bo fotografum mamy w rodzince...ale cos czuje ze ruszyło go na fachowca...;)
Pozdrawiam:)
Aha - slub 28 licpa 2007 :)
Hejka!
Ja już też mam kilka spraw już załatwionych:
Orkiestra: Allabama,
Videofilmowanie: Wideo-Man,
miejsce: Zamek Sobieski w Rzucewie,
alkohol: biorę z zamku, takie mają zasady,
Do końca roku chciałabym jeszcze załatwić fotografa i nauki przedmał., a kościół - na Chwarznie, ale jeszcze muszę iść tam datę zaklepać.

Ja już też mam kilka spraw już załatwionych:
Orkiestra: Allabama,
Videofilmowanie: Wideo-Man,
miejsce: Zamek Sobieski w Rzucewie,
alkohol: biorę z zamku, takie mają zasady,
Do końca roku chciałabym jeszcze załatwić fotografa i nauki przedmał., a kościół - na Chwarznie, ale jeszcze muszę iść tam datę zaklepać.

gosma napisz w którym miesiacu bierzesz ślub-ja tez tam zadzwonie i zapytam jak mi powiedzą moją cene to powiem ze kolezanka tez dzwoniła i powiedzieliście państwo ze taka kwota,a jak nie to chyba Ciebie wezme za świadka i będe sie z nimi kłóciła-bo to byłoby przegięcie-kurcze nie wydaje mi sie....może rzeczywiście w inny miesiąc biorą mniej w miesiąc mniej oblegany....łudze sie tym co napisałam...:(

Dostajesz od nich trzy RODZAJE MENU. Najtańsze o ile pamiętam jest chyba za 165zł a najdroższe za 185zł. Można wszystko zmieniać - mieszać menu a oni ustalą nową cenę jaka Wam wyjdzie :) Co do sali, to najmniesza ilość gości jaka ich interesuje to 60 osób. Nasze będzie na około 70-80 osób. A jakiś czas temu dowiedziałam sie od poznanej forumki, ze ona też tam wyprawia na 120 osób!! Moim zdaniem to troszke za dużo, no ale jeśli połowa będzie siedziała przy stole i na zmiane beda chasac, to może dadzą rade ;)
Z tego co widzę po suwaczku to dwa tygodnei po WAS :)))) Zdecydowanie bardziej nam sie podoba Rodizio. W Rózy Wiatrów nie ma parkingu dla gosci, kilka wesel jednoczesnie.
Poza tym my na razie ustalilismy menu za 145 zł :)) Choc pewnie jeszcze i tak zmienimy. Ale fakt, nie jest to mało.No ale mojemu narzeczonemu to miejsce sie spodobało tak bardzo.... Poza tym byliśmy w kilku miejscach zobaczyć, np. W Hotelu Nadmorskim, w Osadzie Wędrowca w Mechelinkach, w Harnasiu w Sopocie, W Hotelu Antracyt.
Jednak wybraliśmy RODIZIO
Poza tym my na razie ustalilismy menu za 145 zł :)) Choc pewnie jeszcze i tak zmienimy. Ale fakt, nie jest to mało.No ale mojemu narzeczonemu to miejsce sie spodobało tak bardzo.... Poza tym byliśmy w kilku miejscach zobaczyć, np. W Hotelu Nadmorskim, w Osadzie Wędrowca w Mechelinkach, w Harnasiu w Sopocie, W Hotelu Antracyt.
Jednak wybraliśmy RODIZIO
Slub 19.05.2007 w Kosciele Boboli we Wrzesczu lub u dominikanow w Gdansku (Mikolaja)
- wesele Jawor w Pruszczu (120/os)/ wplacona zaliczka
- zespol Forte z Malborka (po znajomosci 2000)/ wplacona zaliczka
- kamera Groszek, cena indywidualna/ wplacona zaliczka
- suknie mam firmy Madame Zareba/ kupiona na wlasnosc
do zalatwienia z tych wiekszych rzeczy:
- ustalic kosciol- zarezerwowac teraz
- fotograf- zarezerwowac teraz
- kupic garnitur- na przyszly rok
Ufff..........
- wesele Jawor w Pruszczu (120/os)/ wplacona zaliczka
- zespol Forte z Malborka (po znajomosci 2000)/ wplacona zaliczka
- kamera Groszek, cena indywidualna/ wplacona zaliczka
- suknie mam firmy Madame Zareba/ kupiona na wlasnosc
do zalatwienia z tych wiekszych rzeczy:
- ustalic kosciol- zarezerwowac teraz
- fotograf- zarezerwowac teraz
- kupic garnitur- na przyszly rok
Ufff..........
[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
archer: Jesteśmy :) i tak robimy w Merkurym. Sami byliśmy tam na weselu, byli też kilka razy moi Rodzice. Jesteśmy naprawdę zadowoleni. Z panią Kierowniczką można się dogadać. 1,5 litra soku w cenie, dostarcza się swoją wódeczkę. Nam chodziło najbardziej o noclegi. Wychodzą tanio. Jesteśmy bardzo zadowoleni z oferty, którą nam dali, a byliśmy w różnych miejscach. Polecamy z całego serca.
No witam:)
My tez sie troche juz najezdzilismy i powiem szczerze ze mam juz tego dosyc. Jak tylko cos znalezlismy to zaraz przeczytalam, ze jedzenie niedobre, malo albo cos tam innego. W merkurym spodobalo nam sie, sala ladna i przestrzenna no i nie jest tak drogo. Tylko nigdy tam nie bylismy na zadnym weselu i nie wiemy w sumie nic wiecej. Jedzonko wam smakowalo tak?i duzo tego bylo?bo w sumie jedzenie i zespol jest najwazniejsze
pozdrawiam:)
My tez sie troche juz najezdzilismy i powiem szczerze ze mam juz tego dosyc. Jak tylko cos znalezlismy to zaraz przeczytalam, ze jedzenie niedobre, malo albo cos tam innego. W merkurym spodobalo nam sie, sala ladna i przestrzenna no i nie jest tak drogo. Tylko nigdy tam nie bylismy na zadnym weselu i nie wiemy w sumie nic wiecej. Jedzonko wam smakowalo tak?i duzo tego bylo?bo w sumie jedzenie i zespol jest najwazniejsze
pozdrawiam:)
a My już też mysleliśmy ze juz Wiemy gdzie zrobimy wesele -ale teraz to juz nie wiem czy tak bedzie.Słyszelismy ze tam gdzie chcemy robic trzeba pilnowac obsługi i nie daja wszystkiego co sie zamawia -no i wedliny na półmiskach sa niesmaczne-jenki a juz myslalam ze jedno bedzie z głowy.Nie wiem co mam już sama .
ania i piotrek: to bardzo sie cieszymy ze jedzonko wam tam smakowalo i ze bylo duzo, super:)dzisiaj sie jeszcze dowiedzielismy, ze mojego tomka kolegi brat mial wlasnie w merkurym wesele i ze byli bardzo zadowleni:)
My mamy date 15 wrzesien, wolelibysmy wczesniej, ale ja bede sie jeszcze bronila w przyszlym roku (czerwiec, lipiec) i chce troche odsapnac przed weselem po takim stresie. A wiecie, ze nasza poczatkowa data to byl wlasnie 25 sierpien:) ale zmienilismy na wrzesien, bo w merkurym bylo zajete:)) Ale fajnie ze macie przed nami:) zdacie nam szczegolowa relacje
pozdrawiamy goraco:)
My mamy date 15 wrzesien, wolelibysmy wczesniej, ale ja bede sie jeszcze bronila w przyszlym roku (czerwiec, lipiec) i chce troche odsapnac przed weselem po takim stresie. A wiecie, ze nasza poczatkowa data to byl wlasnie 25 sierpien:) ale zmienilismy na wrzesien, bo w merkurym bylo zajete:)) Ale fajnie ze macie przed nami:) zdacie nam szczegolowa relacje
pozdrawiamy goraco:)
Witam wszystkich!!!
My mamy 21 Lipca!!Mamy wstepnie zarezerwowana :sale,kamerzyste,fotografa no i zespol!!Kosciol Sw.Jacka w Straszynie!!Caly czas poszukujemy sali bo ta ktora mamy zarezerwowana nie jest do konca taka jaka sobie wymarzylismy.Kto by przypuszczal,ze bedzie tak ciezko!!
Pozdrawiam wszystkich!!!
My mamy 21 Lipca!!Mamy wstepnie zarezerwowana :sale,kamerzyste,fotografa no i zespol!!Kosciol Sw.Jacka w Straszynie!!Caly czas poszukujemy sali bo ta ktora mamy zarezerwowana nie jest do konca taka jaka sobie wymarzylismy.Kto by przypuszczal,ze bedzie tak ciezko!!
Pozdrawiam wszystkich!!!
Ania i Piotrek :No tak, wiemy , ze wy macie zarezerwowane:)ale wrzesien tez nam pasuje, oby byla tylko ladna pogoda. My planujemy tak na okolo 80 osob, a wy?Tez cos myslelismy o dodatkowej dekoracji, szkoda ze nie mamy bezposrednio po was, albo przed wami, to bysmy mogli sie jakos dogadac.Slyszeliscie, ze parkiet ma byc odnawiany?to dobrze bo jest juz troche zniszczony. A sluchajcie, czy wy podpisaliscie jakas umowe?bo nam pani kierowniczka powiedziala, ze dopiero w styczniu wplaca sie zaliczke i podpisuje umowe
pozdrawiamy
pozdrawiamy
Pozdrowienia dla wszytskich zakochanych:) 11.08 o 15:30,
Hotel Faltom a kosciolek to Najswietszego Serca P.J. w Gdyni (tam brali slub rodzice mojego chlopaka, wiec babcie sie poplacza:). My tez zalatwiamy wszytsko z zagranicy, wlasciwie za wszytskim biegaja moi rodzice, dlatego nie grymasze i nie marudze, slucham opini, a jak odpowiedzial moj narzeczony, na pytanie czy Hotel, czy moze jakis dworek, kiedy tylko ja bylam w Polsce i sprawdzalam lokale...
Najwazniejsze kochanie, ze Ty tam bedziesz... :)
Tak wiec bez nerwow Dziewczyny... najwazniejsi jestemy my (wy) dwoje, nic poza tym...
Hotel Faltom a kosciolek to Najswietszego Serca P.J. w Gdyni (tam brali slub rodzice mojego chlopaka, wiec babcie sie poplacza:). My tez zalatwiamy wszytsko z zagranicy, wlasciwie za wszytskim biegaja moi rodzice, dlatego nie grymasze i nie marudze, slucham opini, a jak odpowiedzial moj narzeczony, na pytanie czy Hotel, czy moze jakis dworek, kiedy tylko ja bylam w Polsce i sprawdzalam lokale...
Najwazniejsze kochanie, ze Ty tam bedziesz... :)
Tak wiec bez nerwow Dziewczyny... najwazniejsi jestemy my (wy) dwoje, nic poza tym...