Odpowiadasz na:

Dla mnie nr 1 i potem długo, długo nic

Jeszcze kilka lat temu był tu kiosk z nabiałem. Potem w kiosku pojawił się murowany piec opalany drewnem, taki prawdziwy piec do pizzy z cegły szamotowej i gliny. Z czasem lokal został rozbudowany,... rozwiń

Jeszcze kilka lat temu był tu kiosk z nabiałem. Potem w kiosku pojawił się murowany piec opalany drewnem, taki prawdziwy piec do pizzy z cegły szamotowej i gliny. Z czasem lokal został rozbudowany, obecnie już jest sala na kilka stolików, klimatyzacja, taras, barek - ale nie to jest najważniejsze. Najwazniejsza jest pizza - a ta jest tu zupełnie inna niż gdzie indziej. Tutaj można się nauczyć, czym pizza być powinna i jak ją jeść. Tu nie ma ketchupów i sosów w 5 smakach. Tu jest oliwa z oliwek w pięciu smakach, tu jest idealne chrupiące cienkie ciasto, tu są świeże składniki. Właściciel postawił na jakość i słusznie. Dla mnie obecnie inne pizzerie sie chowają, nieważne że bywają tańsze. Jeśli chcecie spróbować prawdziwej, włoskiej pizzy z pieca opalanego drewnem (a nie zwykłego, elektrycznego) to tylko tutaj. To jest coś więcej niż pizzeria, to jest kulinarna wyprawa do Włoch. Do tego nalezy wspomnieć o przemiłej obsłudze i o właścicielu, który sam, jednosobowo przygotowuje wszystkie pizze. Przychodzę tu z całą rodziną (polecam numer 6 w menu - świeże pomidorki i rukola!) i przychodzic będę. Polecam innym!

zobacz wątek
4 lata temu
~Marcin

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry