Odpowiadasz na:

Szef kuchni do wymiany

Byłem z rodziną kilka dni temu. Lokalizacja: dla mnie super. Wokół mnóstwo osiedli. Myślę, że z tą myślą była wybierana lokalizacja restauracji. Wnętrze: czystko, ładnie, przyjemne. Menu: zawiera... rozwiń

Byłem z rodziną kilka dni temu. Lokalizacja: dla mnie super. Wokół mnóstwo osiedli. Myślę, że z tą myślą była wybierana lokalizacja restauracji. Wnętrze: czystko, ładnie, przyjemne. Menu: zawiera same "pewniaki" czyli dania znane i lubiane. Jakość potraw: duży minus. Nie tego należy oczekiwać od profesjonalnego kucharza. Najlepiej widać to po rosole. Każdy z nas jadł rosół setki lub tysiące razy, ugotowany przez różne osoby. Podany nam rosół był niesmaczny. Pozostałe potrawy też dużo poniżej standardu oczekiwanego od miejsca gdzie gotuje (przynajmniej w teorii) profesjonalny kucharz. Restauracja ma potencjał ale musi jak najszybciej zmienić kucharza bo nie rokuję im świetlanej przyszłości. Ode mnie otrzymają jeszcze jedną szansę. Za jakiś czas znów ich odwiedzimy. Jak będzie smacznie to będą mieli klientów na lata, a jak będzie tak samo jak za pierwszym razem to więcej już tam nie zjemy. Mam nadzieję, że właściciele mają świadomość problemu i szybko zareagują bo jeżeli restauracja nie serwuje dobrych potraw na odpowiednim poziomie to szybko kończy swoją działalność. Nikt nie będzie chciał płacić za niesmaczne dania.

zobacz wątek
4 lata temu
~Adam

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry