Widok

Co dziś na obiad? Część 45 czerwiec 2015

Witam w nowym wątku:-) Poprzedni: http://forum.trojmiasto.pl/Co-tam-dzisiaj-dobrego-na-obiad-Czesc-44-MAJ-2015-t607831,1,310.html

U nas wczoraj jednak była kapusta na krótko. Dziś będą mielone, młode ziemniaki i surówka z kapusty, marchewki i kopru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rodzinka ma dzis pomidorową z makaronem

Ja mam dorsza w sosie szpinakowym z pełnoziarnistym makaronem.
Dziś dokończyliśmy pomidorówkę, której nie zjedliśmy wczoraj.

A później były "pampuchy" z sosem truskawkowo-śmietanowym ;)

Kupiłyśmy z Mamą 8kg truskawek(po 4,5zł/kg) i ruszyła produkcja dżemu na zimę ;)
Dzisiaj pomidorówki cd.

Ja mam warzywne tagiatelle z makaronem(wczoraj zjadłam samą rybkę ze szpinakiem)
U nas dziś miał być grill ale nie wiem, co z tą pogodą. Najwyżej zamówimy pizzę albo będzie grill elektryczny.
Witajcie:) u mnie dziś surówka z młodej kapusty i marchewki, oraz pierś z kurczaka panierowana kolejno : w mące, mleku i bułce tartej:) świetna alternatywa dla tych, co nie mają jajek w lodówce.
Dziewczyny, jaki polecacie grill elektryczny? są jakieś różnice, na co zwracać uwagę?
No to masz taką surówkę jak ja wczoraj:-) Ja mam super grilla elektrycznego: http://www.zelmer.pl/dla-kuchni/grille-elektryczne/40z011. Jest wyposażony w tackę, do której wlewa się wodę, do niej ścieka tłuszcz. Nie ma dymu, spokojnie można robić grilla w pokoju i łatwo się go czyści (ja wyjmuję tylko tackę do mycia, ruszt przecieram wilgotną szmatką).
Wcześniej miałam tego typu http://www.zelmer.pl/dla-kuchni/grille-elektryczne/40z010 ale tu niektóre potrawy przywierały no i jednak taki z tacką i pokrywą jest dużo lepszy.
Emilio na tej stronce wyświetlił się błąd:( chodzi mi głównie o to, jaką powłokę wybierać, czy moc:)?
Bo kropka się tam wkradła:-) http://www.zelmer.pl/dla-kuchni/grille-elektryczne/40z011
Ten ma 1500 W, powłoka teflonowa
Dziękuję Emilio, jeszcze porównam z innymi, ale przyznam, że wygląda super:)
U mnie na obiad dzisiaj botwinka, bioderka z kurczaka pieczone, mizeria z ogórka i ziemniaki młode z koperkiem:-)
Jutro zrobię naleśniki.Część z dżemem i twarogiem, a część z pieczarkami i cebulą, zapiekane z serem.
Na sobotę i niedzielę zwyczajnie fasolka po bretońsku:))
Wczoraj u nas dla rodzinki piersi panierowane, ziemniaki i ogórasy kiszone.
Ja jadłam warzywne tagliatelle w sosie curry z mlekiem kokosowym i makaronem orkiszowym.

Dzisiaj pierogi.
W czwartek zjedliśmy botwinkę, a wieczorem zrobiliśmy grilla - karkówkę, kiełbaski, plastry cukinii z serem i grzanki.

W pt dla Młodego był jeszcze talerz botwinki.
Na obiad lody ;)
Na kolację znów pieczona karkówka i kiełbaski ale z HO + sałatka kartoflana :)

Dzisiaj upieczemy w HO żeberka(mega mięsne - wczoraj Tesco nam przywiozło). Do tego młode ziemniaczki ze smażonym koperkiem + działkowa sałata z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewkami i papryką.

Jutro mamy rocznicę ślubu i mam wybrać restaurację ;) Checz Rybacka, Przystanek Łosoś(tylko czy rok po Kuchennych rewolucjach) trzymają jeszcze poziom?) czy pierogi z Wyczechowa? ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
u nas czw-pt botwinka, mlode ziemniaczki z koperkiem, mielone/ jajo sadzone, do tego małosolny ogóras:) dzis pstrag pieczony w folii, mix sałat, pomidor, ogórek sos jogurtowy i bułki podpieczone z masłem ziołowym w piekarniku. jutro rosół z indyka,kurczaka i wołowiny, do tego pieczone udka w ziołach, ziemniaczki, mizeria. taki zestaw rowniez w pon i wt. na deser ciasto drozdzowe z kruszonka, a maz popija koktajl z truskawek.
Aga gratulacje:-)
Jagódko mimo braku czasu super obiadki:-)

U nas środa, czwartek, piątek grill - piękna pogoda, grill był u nas w ogrodzie ale także nad jeziorkiem. Sobota - gulasz wieprzowy + ziemniaki + mizeria. Dziś jedliśmy w Rewie - kaczka, pierogi i naleśniki.

Oj, dawno tak nie wypoczęłam i nawet się opaliłam:-)
Agusia-----gratulacje:)))

My mieliśmy gołąbki w weekend. A także kiełbaski, karkówkę i boczek z grilla.

Dzisiaj kasza gryczana z mozarellą i bazylią.
U nas dziś makaron razowy z pomidorami, bazylią i mozzarellą.
Wczoraj jadłam mix salat z pomidorkami i grillowanym kurczakiem, papryką.

Dzisiaj rybka w pergaminie oprószona pieprzem cytrynowym, marchewka i fasolka szparagowa......

Dla rodzinki piersi panierowane i surówka z marchewki z ananasem(kupiona)
U mnie mielone, ziemniaczki i kapusta;) a zupa ogórkowa;)
The woods are lovely, dark and deep...
Dziś kalafior z bułką tartą + ziemniaki + kefir.
ryż brązowy z warzywami i fetą
dzis tarta krucha z pieczarkami, szpinakiem i piersia z kurczaka. jutro i w sobote pstragi z frytkami/ziemniaczkami, plus jakies warzywka swieze (pomidory,salata). w niedziele wolowina - bitki lub gulasz:) surowka z pekinki, marchewy i jablka, do tego jakas kasza pewnie.

weekendowo na deser tiramisu (bez jajek i alkoholu), za to z konfitura porzeczkowa lub wisniowa.
Jagodzianko tylko podziwiać takie obiadki pyszne:)

Gotowanie z niemowlęciem przy piersi to nie lada wyzwanie!!!!
U nas wczoraj szaszłyki + ziemniaki. Dziś jemy na mieście a jutro jedziemy nad jezioro do niedzieli, więc pewnie też grillowo.
wczoraj rybka w sosie pomidorowym z marchewką i cukinia oraz z kaszą wiejską perłową.

Dzisiaj indyk w warzywach-----papryka, cukinia, pomidory, cebulka.........

miłego dnia dziewczyny:)))*
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej!

Podziwiam te z Was, którym chce się gotować ;)

U mnie w kuchni już temperatura nie do wytrzymania... A podczas gotowania - sauna(i to dosłownie)...

W związku z tym ostatnio albo jedliśmy "na mieście" albo kanapki lub coś mało wyszukanego ;) wyjątek - w piątek udusiłam kurze nogi(na 2 dni) z cebulką, czosnkiem i majerankiem - weekend miałam pod znakiem szkoły i egzaminów, w sobotę Mąż wywiózł Młodego na działkę, zabrali sobie kurczaka na obiad :) ja miałam zjeść po powrocie ze szkoły - ale nie miałam ochoty na mięso. Zjadłam młode ziemniaczki ze smażonym koperkiem + wypiłam 3/4 litra kefiru :))))
Na wczoraj też mieliśmy kurczaka - ale przywiozłam Rodzinkę do domu dopiero wieczorem :P więc kurczak został na dzisiaj...

Za to wczoraj na śniadanie(przed szkołą) chciało mi się coś słodkiego i innego niż kanapki :P zrobiłam "placuchy" ;) (racuchy na końcówce zwykłego kefiru + kefirze owocowym + jabłka + nektarynki + jajka, mąka i odrobina proszku do pieczenia) - wyszły pyszne, Mąż szedł do pracy później więc usmażył do końca ;) kilka zabrał do pracy, 6 zostało - więc Babcia, Młody i ja zjedliśmy po powrocie :]
Dzisiaj na kolację mam to powtórzyć :)
Zobaczę ile będzie trwało zebranie w szkole i czy jeszcze będę miała chęci na gotowanie ;)

Chciałam się pochwalić, że zakończyłam edukację :] Zostały jeszcze egzaminy z kwalifikacji zawodowych w sobotę i w poniedziałek - trzymajcie mocno kciuki, żeby dobrze mi poszło, tym razem bez walki z OKE i CKE ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Aga gratulacje:)))

ja mam dzisiaj obiad w pracy----------sałatka z makaronem żytnim, szynką z indyka, oliwki i brokuły oraz feta.

Kolacja na ciepło--------rybka z mieszanką warzyw oproszona natką.

rodzinka ma pulpety w sosie pomidorowym.

U mnie też gorąco w kuchni (południowe okna), no ale coś trzeba jeść........
U mnie nie ma tragedii w kuchni, dodatkowo mogę sobie zrobić przeciąg a jak już jest ciężko to pozostaje grill:-)
Dziś będzie makaron z pomidorami i bazylią.
Dzięki Mama b :)

Emi - u mnie niestety nie ma opcji przeciąg :/ chyba, że otworzę drzwi na klatkę :/
Ja nawet drzwi na klatkę nie mogę otworzyć, bo koteczki mi zwieją;pp
Hehe - u mnie kundlice by uciekły ;) więc praktycznie takiej opcji też nie ma :)
Kurczak w curry;) uwielbiam curry;)
The woods are lovely, dark and deep...
Ja też uwielbiam curry, a jak robisz?
U nas dziś kalafior + ziemniaki + szparagowa
ooooooo, ja też lubię kurczaka w curry.

Robiłam Twojego Emilia a kiedyś w sosie z marchewką, porem i koperkiem i pasta curry udusiłam pałki.

Dzisiaj mam ryż brązowy z warzywami. rodzinka ma krokiety
Ja ostatnio zamiast papryk dodaję pomidory z puszki :-) A jak był tydzień azjatycki w lidlu to kupiłam pełno mleczka kokosowego, więc mam zapas:-))
Właśnie może jutro zrobię?
Dziś kasza gryczana z mozarella i bazylią oraz z kurczakiem
dziś kalafiorowa
A u nas kalafior z ziemniakami na parze+ maślanka.
dzisiaj kurczak+mix salat z pomidorem
Nikt nie gotuje?

Wczoraj miałam banalną i pyszną ogórkową z ogórków małosolnych z dużą ilością kopru

Dziś schabowe z pieczarką i ziemniakami i fasolką szparagową
Ugotował sie nam ten wątek;pp A właściwie to rozgotował sie i zniknął.........

W sobotę miałam roladkę z kurczaka z pomidorem suszonym i (warzywami mrozonka)

W niedzielę kurczakowe udka pieczone z fasolką żółtą i zieloną

Wczoraj rybka pieczona w pergaminie doprawiona suszonymi pomidorami z czosnkiem(Kamisa), kasza i fasolka.

Dzisiaj kuskus z warzywami.

Rodzinka ma mielone z buraczkami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
U nas ostatnie 3 dni kurczak pieczony z marynaty jogurtowo-ziołowej (piersi ze skórą i udka). w niedzielę z ziemniaczkami i sałatą z jogurtem (na słodko), wczoraj z ryżem i surówką z pekinki,marchewki i jabłka, dziś z makaronem w sosie pomidorowo-szpinakowym ze świeżą bazylią i oregano. Jutro naleśniki z dzemem/twarogiem, w piątek z mięsem mielonym, jeśli mały pozwoli mi usmażyć na dwa dni:) a jak nie pozwoli, to pewnie na szybko ryba z warzywami na parze. Na sobotę i niedzielę gulasz z szynki.

oj tęskno mi za fasolką i kalafiorem z bułeczką na maśle...
U nas wczoraj i dziś ziemniaczki, pieczone skrzydełka dla dorosłych, dla Młodego pałki. Wczoraj ogórki z miodowo-musztardowym winigretem; dzisiaj Gabrysiowa surówka z pekinki.

Właśnie zamówiłam miody :) jak coś, to Pan Andrzej w Gdańsku ma być 30.06 ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
wczoraj łopatka w sosie, ziemniaki i buraczki

dziś zupa jarzynowa

na deser ciasto drożdżowe z wiśniami
Aga jesteś na mistrzach :-)) http://mistrzowie.org/641262/Bilety

U nas wczoraj i dziś botwinka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co to za "mistrze"? ;) (pisownia zamierzona)

Wczoraj na szybko domowe frytki z młodych ziemniaków.

Dzisiaj młode ziemniaczki, schab duszony i surówka z pekinki.

Właśnie był u nas Pan Andrzej z miodami :)
wczoraj klopsiki w sosie koperkowym , ziemniaki i ogorki z rzodkiewką w śmietanie.

dzis zupa pomidorowa.
dzisiaj makaron z truskawkami i jogurtem :)

jutro i pojutrze - kurczak pieczony w HO :) + na jutro surówka z marchewki z jabłkiem, a na niedzielę z młodej kapusty z marchewką i koperkiem :) + ziemniaczki :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witajcie dziewczyny:))

Właśnie wróciłam z tygodniowego wyjazdu w Beskidy z zahaczeniem o Wiedeń i Morawy...

Kulinarnie miałam wszystko podstawione pod nos:)) Schabowy z sałatą z rzodkiewkami i papryką, kurczak pieczony, mielone oraz piersi w cieście nalesnikowym. Super surówki----kapusta z marchewką, buraczki, sałata do tego oraz zupy: żurek, rosołek pomidorówka....Tak wszystko tradycyjnie i swojsko.
Jedynie knedli nie przełknęłam---------koszmar jak dla mnie.

sniadanka w formie szwedzkiego stołu...Wszystkiego do woli aż bałam sie ze kilogramy mi przybędą po takim wielkim jedzonku. Ale dużo ruchu, zwiedzanie, bieganie wieczorami sprawiło ze nic takiego sie nie stało:)))

Wypoczęta, nachodzona po górach i miastach z zapałem zabieram sie do dzisiejszego gotowania na jutro ---------pulpeciki indycze w sosie pomidorowym

Na dzisiaj kalafior z jajem
Dzisiaj sałatka "złoty krtofel" + szaszłyki z grilla (schab, biała kiełbasa, boczek wędzony, cebula, cukinia, pieczarki i papryka)
a na deser pieczone banany ;)

Męża ostatnio wzięło na jedzenie z grilla ;)
Dzisiaj leczo z papryki, marchewki, cukini z makaronem razowym:))
U nas były młode ziemniaczki (skrobane - wieki takich nie jadłam) z koperkiem, kotlety schabowe i surówka z kapusty, marchewki i koperku

Jutro placki ziemniaczano-cukiniowe (z cebulką, marchewką i jabłkiem), oczywiście tarte na dużych oczkach ;)
Wczoraj pierś kurczakowa z grilla+cukinia+pomidor+kasza pęczak dla mnie. Mąż zjadł flaki, a córka zrobiła sobie panierowane polędwiczki z kurczaka

dzisiaj fasolka szparagowa żółta i zielona z bułką tartą.

AgusiaGda-----------> co to za sałatka złoty kartofel??
gotowane ziemniaki + jajka na twardo w kostkę + tarty żółty ser + koperek i szczypiorek + ogórki konserwowe + majonez ze sporą ilością musztardy :)
Witam:) u mnie na obiad smażona wątróbka z cebulką, ziemniaki i kapusta na krótko:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ehhhh wątek umarł wakacyjnie...........

U mnie w sobotę makaron kukurydziany w sosie pomidorowym z pulpetem, w niedzielę pieczone udka kurczaka + ogórki świeże zjedzone w zoo:))
W poniedziałek warzywa na patelnię, a wczoraj rybka z fasolką szparagową....

Na deserki owoce:)))i lody Grycan
Sobota - ziemniaki z koperkiem, kotlety ryżowe z kurczakiem i włoszczyzną, kalafior z wody.(bez masła czy bułki tartej)

Niedziela - ziemniaczki i marchewka pieczone w HO + kotlety jak wyżej.

Poniedziałek - domowe hot-dogi z prażoną cebulką, keczupem i musztardą

Wtorek - ziemniaczki + żółta fasolka szparagowa polana masłem klarowanym z podsmażonym czosnkiem i natką pietruszki.

Środa - ziemniaki, kalafior polany bułką tartą + kurczak pieczony.

Czwartek - hot dogi (trzeba zjeść zapas parówek z szynki ;)) z majonezem, pomidorem, ogórkiem i rukolą
U nas ciągle warzywa, męża nie ma więc nie muszę mięsa gotować. Ten wątek to już chyba czas zamknąć:-)
Ten wątek jest umierający, kiedyś tu było życie:) wątek zamykało się, jak było ok 300 wpisów:)
U mnie dziś lazania:)
Też to zauważyłam... już jest 20 lipiec a wątek ciągniemy z czerwca.
Sezon ogórkowy także w gotowaniu;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
U mnie wczoraj warzywa i sznycle indycze.
witam
wątek obserwuję, ale z racji,że lapię w biegu cokolwiek na obiad i nie gotuję jakoś wymyślnie to się nie udzielam

Wczoraj np. mąż dojadał przedwczorajszy bigosik z młodej kapuchy, a ja i dzieciaki warzywa na patelnie
Dziś schabowe z ziemniakami sałatką pomidorową i może fasolką jak znajdę zieloną bo żółtej mój dzieć najstarszy nie lubi
hej hej

także podczytuję, chociaż ostatnio nie za wiele tego:) sezon grillowo-wypoczynkowy w pełni:)

my wróciliśmy właśnie z 3 tyg odwiedzin u rodzinki (całe 500km drogi z małym smykiem), także z gotowania byłam zwolniona, pichciła moja mama, teściowa i siostry:) królowała cukinia ( wysyp u tesciowej w ogródku) w postaci lecza, zupy, placuszków wszelkiej maści, faszerowana i grillowana, pierogi z brokułami domowej roboty, z jagodami (jagód obżarłam się na cały rok już - w pierogach mufinach, ciastach, pampuchach, i najzwyczajniej z cukrem, w końcu jagodzianka jestem, nie?;) i ruskie, gołąbki, leczo, rolady śląskie, rolady z karczku (pierwszy raz jadłam, pychota!), tylko zalewajki na kurkach nie spróbowałam, bo bałam się, że smykowi zaszkodzą grzyby... nie obyło się bez kilku spotkań grillowych oczywiście:) aha gdyby ktoś chciał, to mam przepis na pyszniasty sernik bez grama sera (tylko na jogurtach greckich i budyniu), rewelka!

nasz mlekołak kończy juz za tydzień 4 miesiące:) cały czas na cycu:) waży już ponad 6 kg:) chowa się odpukać bardzo dobrze, tylko w dzień nie bardzo chce spać, więc niestety obiady u nas w postaci obiadokolacji jemy po kąpaniu, o 20 (robię jak już uśnie na noc na kolejne dwa trzy dni). teraz robi się leczo z papryki igołomskiej, cukinii, pomidorów (plus chudy boczek i kiełbaska z szynki). będzie do niedzieli. w niedzieli wypad do rewy planujemy to i na fladrę pewnie pójdziemy:) no i chrzciny planujemy na wrzesień, więc obmyślam menu...brakuje mi pomysłu na sałatki z kurczakiem, znam gyrosa, z ananasem, ryżem, papryką, z brokułem, może coś ktoś podsunie jeszcze?

aaa...siostra zrobiła pyszne koreczki, cukinie obrała obieraczką w długie cienkie płaty, podsmazyła na patelni grillowej, fetę wydziobała widelcem z bruschettą (w biedrze są w małych słoiczkach, pyszniaste), posmarowała tym płaty cukinii i zwinęła w roladki spięte wykałaczką, no pyszniaste, do grilla jak znalazł:)

pozdrowionka babeczki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie w czwartek były pulpeciki w warzywnym pomidorowym sosie z makaronem razowym.

dzisiaj warzywne tagliatelle, makaron kukurydziany.

Jagodzinko-------gratulacje zdrowego syneczka:))
dziś dewolaje z masłem, ziemniaki z koperkiem i mizeria

jutro ryż, karkowka w sosie, kurki w smietanie i fasolka z bułką tartą
U mnie wczoraj ryż, kurczak i mieszanka chińska.

dzisiaj toskańska pomidorowa
U mnie wczoraj smażone pstrągi, ziemniaki z koperkiem i surówka z kapusty marchewki papryki i cebulki dzisiaj podobny zestaw tylko zamiast pstrąga będzie dorsz
Wczoraj na obiad kanapki, a na kolację biedronkowe pierogi z serem i serowo-truskawkowe :) (odwoziłam działkową Sąsiadkę do domu i wstąpiłam do Biedronki)

Dzisiaj ziemniaczki, kotlety mielone i fasolka szparagowa polana bułeczką tartą ;)

Jutro sałatka "złoty kartofel" i pieczone żeberka (w HO)
Może też Mama zrobi zupę wiśniową????
Wczoraj skończyło się na zupie wiśniowej z makaronem :)))

Dzisiaj złoty kartofel i pieczone żeberka.

Jutro kotlety z piersi, ziemniaki i fasolka z czosnkiem i zieloną pietruszką.

W pt pierś z kurczaka w sosie z mascarpone (z curry) + ryż + surówka z marchewki

Jeśli któregoś z tych dni pojedziemy do domu, to będą domowe frytki ;) (Młody tak prosi, a na działce nie mam jak ich zrobić)
rosól i soczewicowa z pomidorami z puszki:))
frytki, pierś z kurczaka w przyprawie gyros i ogórki małosolne
Wczoraj smażony sandacz, frytki i marchewka
Dziś pieczone w warzywach żeberka, ziemniaki z koperkiem surówka z kapusty i marchewki i buraczki
Dzisiaj zupa wiśniowa, a później http://mirabelkowy.blogspot.com/2010/09/tagliatelle-z-kurczakiem-i-mascarpone.html?m=1 (inny makaron i bez ostrości)

jutro jakiś improwizowany obiad na szybko, w domu - wpadnę zrobić pranie, wykąpiemy się i w drodze powrotnej wizyta u audiologa(6m-cy oczekiwana)...

w środę ziemniaczki + grillowane nototenie + surówka z kiszonej kapusty :)
W weekend jedliśmy na mieście--------rowery i plazowanie
Wczoraj miesko indycze w sosie a dzisiaj znowu plazowanie po pracy:)), więc cosik sie przegryzie w jakiejś knajpce....
wczoraj prawie zgodnie z planem - tylko surówkę zmieniłam na marchewkę z jabłkiem ;)

Dostałam wiadomość od Pana Andrzeja, że można zamawiać miód lipowy.... Jutro będzie w 3mieście :)
wczoraj kebap;pp
córka zjadła makaron z brokułami

Dzisiaj normalny obiad w domu-------gulasz indyczy z ziemniakami lub kaszą.
na jutro fasolka szparagowa z jajem:))

weekend plażowy/rowerowy zapewne będzie więc obiadki też plażowe.......
jest jeszcze miód klonowy ;)
Weekend plażowy------zjedliśmy sobie po zapiekance w Rewie i frytki.

Wczoraj mielone z pomidorami.

Córka ma najlepiej-je w pracy:))
Dzisiaj frytki, pieczony kurczak i surówka z czerwonej kapusty :)

w środę pierwsze wędzenie w naszej wędzarni ;) (kurczak, boczek peklujący się już tydzień, serki typu capri i jeden twaróg pilos)
Opinia została zablokowana przez moderatora
Wczoraj pierogi ze szpinakiem i serem z biedry, dzisiaj i jutro nalesniki z twarogiem produkcji męża:))
Hej Hej Kobietki:)

Widzę, że sezon urlopowy w pełni, bo wątek nadal czerwcowy:) ech, może jesiennie odbijemy:) u nas pomału rozszerzamy dietę (tzn. na razie moja), kalafior i fasolka obeszły się bez sensacji u małego ssaka, także trochę odbiłam ten post matki karmiącej:) czekolada także nie uczula:))) przymierzamy się (na razie teoretycznie i psychicznie;d) do wprowadzania pierwszych posiłków małemu, za jakiś miesiąc będzie pierwsza kaszka a potem warzywka i cała reszta...

u nas wczoraj i w srode gulasz z szynki, kasza gryczana i surówka z pekinki, jablka, marchewki i pora. dzis nalesniki z twarogiem i konfitura agrestowa panierowane w jaju i bulce tartej:) jutro reszta nalesnikow, zjemy z dzemem lub ze szpinakiem. na kolacje leczo, ktore wlasnie dochodzi w szybkowarze i ktore dojemy na obiad lub kolacje w niedziele. tydzien temu weekend spedzilismy w terenie nad morzem, sobota w rewie i obiad w barze nadmorskim, ja oczywiscie fladerka, marchewka (kapusty wszelakiej sie jednak boje jesc, a tam wszytskie surowki z kapusty) i ziemniaczek z grilla, maz ten sam zestaw z lososiem grillowanym. w niedziele jedlismy w tawernie orlowskiej, dla mnie byla makrelka w ziolowym sosie, z ziamniaczkami z koperkiem i marchewka karmelizowana - pychotka, dla meza golabki rybne - tez pycha, na deserek sernik z lodami i latte:)
agusia opowiedz cos o waszej wedzarni, wlasnie zakupilismy dzialke ogrodnicza:))) i zaczynamy sie urzadzac, zeby za rok juz bylo tip top:) wedzarnie tez chcemy zrobic, wiec wszelkie wskazowki mile widziane:)

pozdrowienia i milego weekendu!
Och Jagodzinko jak macie fajnie z tą działką:))zazdraszczam:))

Wakacje się skończyły, urlopy letnie zapewne też, ale jeść nadal trzeba, więc piszcie dziewczyny i chłopaki co gotujecie, co jecie na śniadanko i kolacje.

U mnie dzisiaj na sniadanko kefir z płatkami owsianymi i brzoskwinią.
Na obiad pulpeciki indycze w pomidorowym sosie z makaronem żytnim.

Kolacja-------nie wiem jeszcze co będzie:)
U nas wakacje leniwie w kuchni.
A ostatnio królują zupy ogórkowa, pieczarkowa,
Dziś brokułowa
U nas też wakacje kulinarnie bez polotu :) Nie chciało mi się cudować na działce :) do domu przyjeżdżałam na 1 noc co 1-2 tygodnie więc nie miałam czasu na gotowanie "na zapas" :)

Wczoraj pierwszy bardziej skomplikowany obiad od długiego czasu ;) ziemniaczki z koperkiem + kotlety mielone + sos śmietanowo-kurkowy :)

Dzisiaj zupa porowa; ziemniaczki i gołąbki z włoskiej kapusty(aż się zdziwiłam, że teraz tak trudno ją kupić).

Jutro gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami

Inne tematy z forum Kulinaria

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?

do góry