Odpowiadasz na:

Re: Co dziś na obiad cz. 23 - wiosenno-letnia :)

Agusia chciałas kiedys przepisy z wykorzystaniem kasz, mam super! Gołąbki z kaszą gryczana i grzybami:) Kapustke sparzamy jak na tradycyjne gołąbki, gotujemy kaszę gryczana( u mnie 3 saszetki) do... rozwiń

Agusia chciałas kiedys przepisy z wykorzystaniem kasz, mam super! Gołąbki z kaszą gryczana i grzybami:) Kapustke sparzamy jak na tradycyjne gołąbki, gotujemy kaszę gryczana( u mnie 3 saszetki) do tego dodajemy namoczone wcześniej suszone grzybki (porządna garśc) które siekamy i podsmażamy na masełku z cebulka, do tego siekana natka pietruszki ze 2 jajka , sól, pieprz i tym farszem nadziewamy kapustke(jak tradycyjne gołąbki) układamy w garnku i zalewamy rozrobionymi sosami KNORA grzybowymi, ja dałam 2, dusimy ok 15 minut. Robiłam dzisiaj są pyszniaste:) Farsz mozna ponoc robic tez z pieczarkami, warzywami i zamiast gryczanej dac inna kaszę. Smacznego:)

zobacz wątek
10 lat temu
~ANIA

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry