Re: Co dziś na obiad cz. 23 - wiosenno-letnia :)
Wrzucam ćwiartki z kurczaka(mięso może być dowolne) i włoszczyznę wraz z obranymi buraczkami do garnka gotuję jak jest wszystko miękkie to wyjmuję wszystko wrzucam do garnka w międzyczasie...
rozwiń
Wrzucam ćwiartki z kurczaka(mięso może być dowolne) i włoszczyznę wraz z obranymi buraczkami do garnka gotuję jak jest wszystko miękkie to wyjmuję wszystko wrzucam do garnka w międzyczasie ugotowane osobno ziemniaki i rozwalam widelcem włoszczyznę,obieram mięso z kości wszystko wrzucam na patelni podsmażam posiekane liście-botwinkę i wrzucam do gara doprawiam sola pieprzem ziolami i przegotowuję wciskam pół cytryny lub dodaję łyżke octu i wlewam śmietane mieszam,brzucam koper przykrywam i wyłączona jeszcze 10-15 minut"dochodzi.A po wlaniu śmietany niedoprowadzam do wrzenia-bo sie zważy
zobacz wątek