Odpowiadasz na:

Re: Co dziś na obiad cz. 23 - wiosenno-letnia :)

Quirito robi się bardzo prosto ;-)

Składniki :
pierś z kurczaka podwójna
sos vifon ostry lub tabasco
mąka ok 100 g
olej do smażenia
naleśniki wraprozwiń

Quirito robi się bardzo prosto ;-)

Składniki :
pierś z kurczaka podwójna
sos vifon ostry lub tabasco
mąka ok 100 g
olej do smażenia
naleśniki wrap
sos barbecue
woda
ser żółty straty
przyprawy wszystkie suszone/w proszku ;-)
papryka chili w proszku
majeranek
oregano
bazylia
papryka słodka
imbir
sól
pieprz
czosnek granulowany

Przygotowanie :
piersi tniemy na pół tak jak na kotlety,później każdy na ok 4 paski wzdłuż,marynujemy w sosie vifon i troche chili tak ok godz (ja wszystko dawałam na oko )
przyprawy mieszamy z mąką
zamarynowane kawałki obtaczamy w mące potem woda znowu w mące dociskając żeby panierka nie odpadła tak każdy kawałek mięsa robimy i smażymy na głębokim oleju w garnku lub we frytkownicy

naleśniki wrap smarujemy sosem barbecue kładziemy usmażone kawałk ok 3-4i tak żeby można było naleśnik złożyć na pól posypujemy obficie serem ,składamy na pół i podgrzewamy na patelni bez tłuszczu z obu stron chwilę żeby się nie przypaliło wyjmujemy przekrajamy na 2 trójkąty i gotowe są mega dobre ;-)

zobacz wątek
10 lat temu
~meggi

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry