Odpowiadasz na:

Re: Co dziś na obiad cz. 28 - zimowa:-)

wiesz co - do pieczonych mięs daję co mi wpadnie w ręce/co w danej chwili mi pasuje :] mam 3 pułki przypraw + parapet ;) więc zawsze coś wymyślę :] u mnie to jest jedna wielka improwizacja :)... rozwiń

wiesz co - do pieczonych mięs daję co mi wpadnie w ręce/co w danej chwili mi pasuje :] mam 3 pułki przypraw + parapet ;) więc zawsze coś wymyślę :] u mnie to jest jedna wielka improwizacja :) dlatego nigdy nie zrobiłam 2 takich samych mięs pieczonych ;)

czosnek, tymianek, rozmaryn, majeranek, słodka/ostra papryka, liście laurowe, pieprz ziołowy, kumin :) czasem majeranek :) czasem robię nakłucia nożem i wkładam tam kawałki liści laurowych, paseczki czosnku, goździki :]
często daję czubrycę - ale to już mieszanka ;)

kiedyś na forum wrzucałam jakąś taką fajną ściągę :]
http://www.kuchniaplus.pl/kuchnioteka/artykuly/ziola-i-przyprawy_47.html
http://www.wykop.pl/ramka/1530241/jestes-zielony-w-kuchni-sciaga-jak-dobierac-ziola-i-przyprawy-infografika/

a do duszonych mięs lubię dodać jałowiec i suszony lubczyk :] (poza zielem angielskim, liśćmi laurowymi i ziarenkami pieprzu)

zobacz wątek
11 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry