Re: Co dziś na obiad cz. 28 - zimowa:-)
Graszka ja robię pieczarkowa tak:
gotuje wywar np na gnacie z kurczaka, następnie do tego ugotowanego wywaru dodaje pokrojona w słupki włoszczyznę (marchew, pietruszka, seler i por). W...
rozwiń
Graszka ja robię pieczarkowa tak:
gotuje wywar np na gnacie z kurczaka, następnie do tego ugotowanego wywaru dodaje pokrojona w słupki włoszczyznę (marchew, pietruszka, seler i por). W międzyczasie jak to wszystko się gotuje przesmażam na maśle pieczarki pokrojone w plasterki i dodaje do zupy, chwilkę gotuje razem.
Następnie wrzucam tak ze dwie garście (zalezy jaki garnek) makaronu kokardki i gotuje aż się makaron zrobi zjadliwy :)
Przyprawiasz zupę tak jak zwykle to robisz, ja uzywam jakiejś gotowej mieszanki typu kucharek. Pamietaj żeby nie dodawać do zupy ziemniaków.
Pieczarek musi być tyle ile lubisz, w każdym razie musza byc w tej zupie "widoczne" bo to w końcu pieczarkowa ma być :) Na koniec możesz posypać natką pietruszki dla koloru.
Ja ten przepis znalazłam w internecie, jesli ktos robi inaczej to chętnie naucze się czegos nowego.
Aha...... teraz można kupić w kostkach fajny bulion pieczarkowy, gdyby to dodac do zupy to mogłoby wyjść smacznie.
zobacz wątek