Odpowiadasz na:

Re: Co sie dzieje z kucharzami?

jeśli faktycznie szuka pan dobrego kucharza to niech pan poda stawkę w ogłoszeniu tylko nie 8zł,jak robią to inni pseudopracodawcy wykwalifikowany kucharz powinien dostać od 13złdo 15zł na godzinę... rozwiń

jeśli faktycznie szuka pan dobrego kucharza to niech pan poda stawkę w ogłoszeniu tylko nie 8zł,jak robią to inni pseudopracodawcy wykwalifikowany kucharz powinien dostać od 13złdo 15zł na godzinę a bardzo dobry kucharz jeszcze wiecej. prawda jest taka że w polsce nieszanuje się kucharzy,zatrudnia sie ich na smieciwych umowach albo w wiekszosci na czarno za grosze i tylko robota jest latem w sezonie a po to my do pana zadzwonimy tak to wygląda dlatego dużo dobrych kucharzy wyjeżdża albo zmieniają zawód na inny.A na kuchni pracują ogrodnicy ,krawcowe ,studenci i wszyscy ci którym w życiu nie wyszło,dlatego te wszystkie knajpy zamykają i każdy wkoło narzeka że kiepsko idzie gastronomia ale jak ma iśc dobrze jak w każdej knajpie jest to samo żarcie od ponad 10lat wszędzie filet z kuczaka z ananasem i serem ,devolaj,schabowy,czy gyros którego też trzeba umieć zrobić.no wiadomo krawcowa czy student nic innego nie zrobi i kółko się zamyka tylko że takie co9ś każdy może sobie zrobić sam w domu.A wracając do tematu to założę się że w każdej z tych knajp i w pana knajpie też pracowałjakiś dobry kucharz tylko pracodawca zaczął szukać oszczędności na zimę i wydymał kucharza z roboty a teraz ma s****zkę i bardzo dobrze oszczędzajcie tak dalej to będziecie sami robić. dobrtch kucharzy jest mało a jak się takiego trafi to trzeba go szanować i trzeba pamiętac ze kucharz musi zarabiać cały rok a nie tylko przez 3 mc latem pracując na czarno.pozatym zapóżno się pan obudził teraz już każdy dobry kucharz ma pracę przeoszczędził pan teraz to może pan zatrudnić kucharza przebierańca albo studentów co to wszystko wiedzą albo kucharza alkocholika co buja sie z knajpy do knajpy cały rok,ale będzie miał pan chociaż nauczkę na przyszły rok albo na cale życie gdyby panu studenci,ogrodnicy,krawcowe zajechały knajpę a ma pan trochę oleju w głowie to niech siępan nie martwi wystarczy w tedy tylko zamknąc lokal na mieśąc zmienić nazwę zatrudnić porządnego kucharza i całą obsługę i dobrze się rozreklamować utzymując oczywiście cały doby zespól przez cały rok a nie tylko przez 3mc.powodzenia.PS PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA BŁEDY ALE ZAPOMNIAŁEM JUŻ PORAWNĄ POLSZCZYZNĘ.

zobacz wątek
11 lat temu
~ADI

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry