Re: Co tam dzisiaj dobrego na obiad?? Część 44 ~MAJ 2015
AgusiaGda prosiłas o przepis na sernik kajmakowy więc podaje :)
1 mała puszka masy kajmakowej
50 gram margaryny np "Kasi"
1 kg białego mielonego sera
150 gram...
rozwiń
AgusiaGda prosiłas o przepis na sernik kajmakowy więc podaje :)
1 mała puszka masy kajmakowej
50 gram margaryny np "Kasi"
1 kg białego mielonego sera
150 gram cukru
6 jaj
2 budynie waniliowe
Ubic całe jajka z cukrem na puch. Dodać miękka margarynę, ser i budyń. Wymieszać mikserem.
Masę podzielic na dwie części i do jednej z nich dodac masę kajmakową i ponownie wymieszać mikserem.
Do tortownicy wyłozonej papierem do pieczenia wyłozyc najpierw masę serową a później kajmakową.
Piec w 180 C ok 40 min , a następnie zmniejszyc temperature do 160 C i piec ok 10 minut.
Ps.
Nie wiem czy ten sernik "wyjdzie" z takiego sera co mozna kupic w wiaderkach np w biedronce, ja robilam z kupnego co prawda, ale prawdziwego mielonego twarogu (udalo mi sie znaleźć w jednej z pomorskich mleczarni bardzo dobry twaróg do serników).
Gotowy i ostudzony juz sernik polecam polac polewa kajmakowa i posypac orzechami ;)
zobacz wątek