Re: Co tam dzisiaj dobrego na obiad?? Część 44 ~MAJ 2015
Mamo b - ta restauracja specjalizuje się w pstrągach :) obok jest hodowla i przetwórnia + sklep firmowy :) mają też fantastyczne pstrągi w zalewie(Mam kupiła 1 słoik, a teraz kombinujemy czy da...
rozwiń
Mamo b - ta restauracja specjalizuje się w pstrągach :) obok jest hodowla i przetwórnia + sklep firmowy :) mają też fantastyczne pstrągi w zalewie(Mam kupiła 1 słoik, a teraz kombinujemy czy da się zamówić kurierem ;) we wrześniu kupi 4 ;) i super pyszny smalec z cebulką i krojonymi, a nie mielonymi skwarkami), a z tego co wyczytałam w sieci - ich wędzone pstrągi co roku zdobywają nagrody na branżowych targach/zjazdach ;)
Pstrągi(w całości, ok 350-400g) smażone, były obtoczone w bułce tartej, usmażone na chrupiąco, do brzucha włożone podsmażone talarki cebuli. Ryby chyba były w czymś moczone - właściwie jak się jadło to nie było czuć drobniejszych ości, jakby zmiękły. I to nie kwestia nacinania ości razem ze skórą, bo skóra nie była nacinana.
Mam wrażenie, że kiedyś w Kuchennych rewolucjach w innej rybnej restauracji Magda G. robiła jakąś taką zalewę... Pamiętacie?
A pstrągi w zalewie octowej - poezja :) zalewa delikatnie octowa, bardziej słona, leciuteńko słodka i te pstrągi ze smażoną cebulką w brzuchach ;) w sumie w słoiku były 2 ryby :)
--------------
Wczoraj obiadokolacja pod znakiem domowej pizzy :)
Dzisiaj udka pieczone w halogenie, działkowa sałata z sosem i ziemniaczki :)
Jutro udka duszone :) chyba, że będzie pogoda sprzyjająca realizacji rejsu z okazji Dnia Dziecka ;) + odwiedziny w Akwarium - wtedy pewnie zjemy coś w Gdyni :)
Graszka - byłaś ostatnio w Trajtku?
Niedziela calutki dzień w szkole(8-18), rodzinka zostaje na noc na działce, ja dojadę w pn.
zobacz wątek