Odpowiadasz na:

Re: Co tam dzisiaj dobrego na obiad?? Część 44 ~MAJ 2015

Mamo b - ta restauracja specjalizuje się w pstrągach :) obok jest hodowla i przetwórnia + sklep firmowy :) mają też fantastyczne pstrągi w zalewie(Mam kupiła 1 słoik, a teraz kombinujemy czy da... rozwiń

Mamo b - ta restauracja specjalizuje się w pstrągach :) obok jest hodowla i przetwórnia + sklep firmowy :) mają też fantastyczne pstrągi w zalewie(Mam kupiła 1 słoik, a teraz kombinujemy czy da się zamówić kurierem ;) we wrześniu kupi 4 ;) i super pyszny smalec z cebulką i krojonymi, a nie mielonymi skwarkami), a z tego co wyczytałam w sieci - ich wędzone pstrągi co roku zdobywają nagrody na branżowych targach/zjazdach ;)

Pstrągi(w całości, ok 350-400g) smażone, były obtoczone w bułce tartej, usmażone na chrupiąco, do brzucha włożone podsmażone talarki cebuli. Ryby chyba były w czymś moczone - właściwie jak się jadło to nie było czuć drobniejszych ości, jakby zmiękły. I to nie kwestia nacinania ości razem ze skórą, bo skóra nie była nacinana.

Mam wrażenie, że kiedyś w Kuchennych rewolucjach w innej rybnej restauracji Magda G. robiła jakąś taką zalewę... Pamiętacie?

A pstrągi w zalewie octowej - poezja :) zalewa delikatnie octowa, bardziej słona, leciuteńko słodka i te pstrągi ze smażoną cebulką w brzuchach ;) w sumie w słoiku były 2 ryby :)

--------------

Wczoraj obiadokolacja pod znakiem domowej pizzy :)

Dzisiaj udka pieczone w halogenie, działkowa sałata z sosem i ziemniaczki :)

Jutro udka duszone :) chyba, że będzie pogoda sprzyjająca realizacji rejsu z okazji Dnia Dziecka ;) + odwiedziny w Akwarium - wtedy pewnie zjemy coś w Gdyni :)

Graszka - byłaś ostatnio w Trajtku?

Niedziela calutki dzień w szkole(8-18), rodzinka zostaje na noc na działce, ja dojadę w pn.

zobacz wątek
10 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry