Re: Cuda, cudenka, pysznosci na swiateczny stol
U mnie wszystkim zawsze smakuje śledź pod pierzyną, o ułożeniu od dołu:
śledź (kwestia gustu jaki) drobne, krótkie paseczki,
cienka warstwa majonezu,
cebula, pokrojona...
rozwiń
U mnie wszystkim zawsze smakuje śledź pod pierzyną, o ułożeniu od dołu:
śledź (kwestia gustu jaki) drobne, krótkie paseczki,
cienka warstwa majonezu,
cebula, pokrojona w prążki,
znowu majonez,
buraczki w wiórka
majonez
ugotowane, starte na grubych oczkach ziemniaki,
majonez
jajka, starte na grubych oczkach
i na górę zawsze daje przyprawy, żeby było kolorowo.. :) i smaczniej.. ;) tj, słodka czerwona papryka, czosnek granulowany, zioła prowensalskie, sól pieprz..
Najlepiej smakuje na 2,3 dzień, jak się przegryzie.. :)
zobacz wątek