Widok

Czy warto już teraz mrozić truskawki?

Teraz są pyszne u mnie, po 5zł kg i zastanawiam się czy warto już teraz mrozić na zapas, dużo tańsze już chyba nie będą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym poczekała na kaszubki :] ostatnio znawcy tematu mówili, że zawsze są dopiero po 22.06 ;) w tym roku mogą być trochę później :]

swoją drogą - czy któraś z Was kupuje truskawki "w hurcie"? jeśli tak - gdzie? :) wiem, że tam są po 3,5-4zł ;) tylko gdzie jest to "tam"? :P (ostatnio miałam taką kobiałkę i były ładniutkie i smaczne)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No nie wiem z kaszubkami dostaje jasnej cholery, bo są male i trzeba dłubać. Poza tym wydaje mi się, że już są kaszubskie w warzywniakach. Te które kupiłam są pyszne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie czekaj na kaszubskie(jesli zalezy ci na niskiej cenie), bo na bank beda drozsze od tych poludniowych które teraz kupujemy, niestety choc to absurdalne, ale taka tendencja utrzymuje się od kilku dobrych lat
kaszubskie dopiero beda pod koniec czerwca jak jest truskawkobranie na kaszubach a te coteraz jemy to nawet nie wiem skad są bo te na południu polski pozalewalo plantacje truskawek żyta przenic itd szklarnie grad porozwalal z paprykami

Inne tematy z forum Kulinaria

Maliny - gdzie kupię świeże? (8 odpowiedzi)

Potrzebuję na sobotę świeże maliny... W którym sklepie na 100% kupię? Im bliżej Przymorza tym...

do góry