Widok

Do psiarzy i nie tylko

Zaspa Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chcemy kupić psa. Zastanawiam się nad Golden retieverem lub labladorem. Mieszkam na Zaspie w zielonej okolicy więc na pewno dostarczymy dużo ilość ruchu. Bardzo podoba mi się charakter Goldena jednak spotkałam się z koleżanką, która właśnie ma tego psiaka i niesamowicie linieje. Czy jest to duży problem czy da się wytrzymać. Może jakaś inna rasa dla rodziny z 4latkiem??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
znajomi mają labradory ale 1500zł ..rodowody itp, itd co pies powinien posiadac chyba wszystko ma
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
labrador retriever ...maja znajomi
jeslibylabys zainteresowana to podam nr tel
należą do związku kynologicznego w polsce.
Ja mam akurat 2 labradory i powiem ci tak, każdy pies linieje te 2 razy w roku i bywa czasem ciężko ( nawet dwa razy dziennie odkurzam w tym czasie) Ale jak mowilam mam dwa psy. Ogólnie są bardzo kochane i pocieszne ale szczegolnie w pierwszym roku życia to tak samo jak z małymi dziećmi, musisz pilnować i mieć oczy wszędzie. Moja starsza sunia będąc szczeniakiem była bardzo grzeczna w sumie zjadla tylko 2 pary kapci i troche kopała w doniczkach ale za to z drugą były ostre jazdy do pierwszej cieczki w zasadzie ( pogryzione buty i kazdy drobrazg ktory znalazł się na podłodze, podrapane i wygryzione dziury w scianach, pogryzione drewniane schody...) Wiec jesli chodzi o niszczycielstwo szczeniąt to chyba bardziej kwestia osobnicza. ja wiedziałam jakie są te psy więc aż tak bardzo mnie nie bolały straty ale trzeba być przygotowanym na wszystko ;) Znam zwierzeta ktore potrafiły zedrzec tapicerkę z sof skorzanych.. to dopiero strata :D
Ogólnie polecam bardzo kupno psiaka ale wez pod uwage wszystko co tylko mozliwe, wydatki na karme, weterynarza, ewentualne zniszczenia i przynajmniej podstawowe szkolenie dla psa, bo im wiekszy pies tym gorzej by bylo gdyby wszedl ci na głowe. A niestety nie są to przytulanki z reklamy Velvetu :P Jesli chodzi i charakter to laby i golden maja podobne ;)
imageimage
Ja mam goldenkę (jedną) i też odkurzam 2 razy dziennie jak lnieje (akurat teraz jest też szczęśliwy czas;/)

ale nie tylko rasę weź pod uwagę, uwielbiam moją psinię ale jest bardzo charakterna, na pewno nie jest łagodnym pokornym psiaczkiem jakby się można było spodziewać po rasie,
jest jedynaczką i potrafiła ugryźć jak ktoś się zbliżał do miski z jedzeniem, na moją córcie warczała jak była młodsza, teraz już tak się nie zdaża ale też nie wiem czyt jej kiedyś nie "odbije" więc pilnuję.

polecam gorąco ale pamiętaj że nie tylko rasa jest ważna:)))
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam psa(a najlepiej suczkę:)rasy toller,inaczej nazywany retriever z Nowej Szkocji.Jest mniejszy od goldena(ok.15 kg), bardzo łagodny dla dzieci,wytrzyma wszelkie męczące zabawy,uwielbia aportowanie piłeczki i może to robić bez końca.Z racji pochodzenia z chłodnego rejonu świata wytrzymuje w niskich temperaturach,a gdy jest za ciepło to szuka cienia i tam bez problemu dobrze funkcjonuje(nie sapie,nie ziaje i nie mdleje tak ,jak mu poprzedni psiak,dalmatyńczyk). W odróżnieniu od sąsiadki-goldena,wcale nie ślini się,co jest niezwykłą zaletą.
Reasumując:mam suczkę tej rasy,wysterylizowaną,więc pewne problemy z cieczkami odpadają, i nie widzę innej,lepszej rasy
Dziękuję bardzo za odzew. Mamy w domu cudną czarną labradorkę. Byłam dziś u jednych ludzi i wzielismy małą. To nie jest mój pierwszy pies, więc licze się z ewentualnymi stratami. Będzie dobrze jakoś damy radę. Psiak ciągle śpi, synka to wkurza bo chce się bawić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
polecam hawańczyka, są wspaniałe a do tego nie będziesz miała problemu z sierścią POLECAM!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jamniczek szorstkowłosy ale z rodowodem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hobby

Gry planszowe (34 odpowiedzi)

Witam, czy może są wśród Was osoby będące miłośnikami gier planszowych? Jeżeli tak to jakie gry...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (116 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Białe tango (262 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

do góry