Widok

Dobry szpital psychiatryczny trójmiasto - proszę o pomoc

Witam

Czy ktoś wie gzie warto udać się by pomogli?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na pewno nie Srebrzysko - tam jest sama farmakologia, a przypadki ciężkie. W dodatku na oddziałach są wszyscy razem depresja, schizofrenia, narkomani na odwyku, alkoholicy przywiezieni po interwencji itd.
Spróbuj w Szpitalu Marynarki Wojennej lub Akademii Medycznej. Tam są ponoć dobrzy lekarze, prowadzone są terapie. Słyszałam, że na Polankach najlepiej. Powodzenia :-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co za głupoty piszesz . Srebrzysko jest jednym z najlepszych szpitali , sa swietni lekarze . A co do oddzialow sa podzielone .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
@Diablico - nie piszę głupot. Nigdzie nie napisałam, że są tam źli lekarze. Tam po prostu jest "spęd" wszystkich przypadków i wszystkich umieszczają razem. Człowieka z depresją zamykają na oddziale bez klamek, razem z narkomanami, alkoholikami i ciężkimi chorobami psychicznymi. Sami lekarze pacjentów z depresją kierują do innych szpitali, gdyż na Srebrzysku nie ma terapii, podają leki i tyle, nic więcej. Zatem to nie głupoty. Może i jest najlepszym szpitalem, ale na pewno nie dla ludzi z depresją, czy zaburzeniami emocjonalnymi, a raczej z ciężkimi chorobami psychicznymi. Przebywając tam z depresją można się nabawić jeszcze większej.
Ale racja, nie wiem z jakiego powodu autorka wątku poszukuje szpitala.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
MAJKA ....
Zapraszam jutro mam dyżur ....Sama ocenisz czy jest tam tak jak na pisałaś SPĘD ....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
zapraszasz?
A co ty chcesz jaj pokazac? Malpy? Pajace? Napoleona?
Szpital jaki by nie byl, to nie jest show... tam sie nie zaprasza ludzi na zwiedzanie ani na pogaduchy...
...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
szpitala nie polecam , za to dobrego psychiatre Dr Anna Wojtas wspanialy lekarz i czlowiek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiem dlaczego mój komentarz został zablokowany
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nikogo nie obrazałam i nie szkalowalam . Totalne bzdury .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
@Diablico48 - Pytanie autorki wątku dotyczyło szpitala. Po Twoim pierwszym wpisie od razu pomyślałam, że zaliczasz się do tego świetnego personelu, o którym piszesz, skoro zareagowałaś tak emocjonalnie. Powtórzę raz jeszcze. Nie uważam, aby tam byli źli lekarze. Chodzi o sam szpital. Ty patrzysz, jako personel, ja z drugiej strony. Nie byłam pacjentem (przynajmniej na razie), ale bliska mi osoba owszem. Była w stanie depresji, więc to ja chodziłam i załatwiałam wszystko z lekarzami. Została skierowana na Srebrzysko, gdyż tylko tam "od ręki" były miejsca. Lekarz ze szpitala na Srebrzysku sam szukał miejsca w innym szpitalu, gdyż jak powiedział, to nie miejsce dla ludzi z depresją. Chodziłam tam każdego dnia, więc wiem o czym mówię. Taką osobę zamknięto na oddziale bez klamek, z narkomanami i alkoholikami na detoksie i z ciężkimi chorobami psychicznymi. Zero terapii, tylko podawanie leków. Mam porównanie z oddziałem psychiatrycznym w szpitalu na polankach i Akademią, różnica kolosalna. Oddział otwarty - można chodzić na spacery, do sklepu, terapia, zajęcia fizyczne, manualne.
A jak ktoś wyżej napisał - pacjenci to nie cyrk, aby ich pokazywać. Życzę więcej dystansu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dzień dobry,witam bardzo serdecznie. Temat do wglądu i weryfikacji dla Pana specjalisty z dziedziny Psychiatrii,gdyż pewnych sytuacji i nadużyć nie potrafię zrozumieć, dlaczego też proszę się odnieść i określić, ponieważ mogę się mylić i poprostu być w błędzie, gdybym jednak miał rację, to wówczas proszę popracować z lokalną społecznością z terenów wiejskich. Sposób na życie !!! Chciałbym podzielić się swoimi spostrzeżeniami, odnośnie zamieszkania w małych miejscowościach, pośród mieszkańców i społeczności lokalnej z terenów wiejskich,ale jednak jako przestrogę. W tychże miasteczkach wiejskich są piękne okolice pośród przyrody, czystego powietrza i środowiska niezdegradowanrgo przez ingerencję człowieka, a czas płynie zazwyczaj nieco wolniej, gdzie również można się emocjonalnie wyciszyć i uspokoić,jednocześnie korzystając z obiektów sportowych, których tu jest pod dostatkiem. Z jednej strony można się zamarzyć i rozkochać w pięknych i odległych okolicach Polski, gdzie można spotkać rzadkie gatunki zwierząt i roślin,jednak zderzenie się z rzeczywistością poprzez poznanie lokalnej społeczności wiejskiej, nieco ograniczonej intelektualnie i nieco niedorozwiniętych pod względem stanu umysłu, doprowadza człowieka jednak w konsekwencji do szału,gdzie głupota ludzka góruje nad rozumiem i logicznym myśleniem. Zwróciłem także uwagę,że tacy ludzie ze wsi funkcjonują na zasadzie Miasteczka 500+, często lokalna społeczność nie pracuje ,gdyż nie ma zbytnio pracy i całymi dniami siedzą z całymi rodzinami przed telewizorem i tylko żerują na świadczeniach socjalnych, żyjąc na koszt Państwa w tymże zasłaniając się dziećmi,żerując jednocześnie na ich krzywdzie i ich kosztem się dorabiając, aby wyłudzić jak najwięcej pieniędzy, przeważnie tylko po to, aby zaspokoić swoje potrzeby związane z nałogami w tymże alkoholizmu i nie tylko. Ale to nie wszystko, ponieważ na tychże terenach wiejskich, nie ma pracy, dlatego też przestępczość jest dość duża, jednak wiejska lokalna społeczność,jest nadzbyt chamska i bezczelna ,gdzie cwaniactwo jest tu nagminne i sposobem na życie. Ludzie na tymże małym terenie znają się od długich lat i to z całymi rodzinami, a ich relacje są bardzo ścisłe i na płaszczyźnie wieloletniej przyjaźni w tymże pokoleniowych,gdzie nawet Instytucja Państwowa na terenie tejże wioski, to zazwyczaj rodzinny interes, działający na zasadzie i w imieniu rodzinnych interesów,coś na zasadzie, Wujek, Ciocia, kolega ze szkolnych lat, sąsiad za płota,Babci kuzyn,dobry kolega Mamy. Ale zazwyczaj kiedy się nie pracuje i nic się nie robi, a dużo nadużywa alkoholu i papierosów,mając jednocześnie dużo dzieci na utrzymaniu, to wówczas potrzeba kombinowania jest dużo większa,dlatego też często Ci ludzie zawładnięci nałogiem alkoholizmu i wiejskiej mentalności  są dosłownie w stanie zrobić wszystko, aby zdobyć pieniądze, a najlepiej wyłudzając z tytułu odszkodowań i ubezpieczeń, posługując się podstępem i kłamstwem, jednocześnie działając w zmowie z pozostałymi członkami miasteczka w tymże rodziny, licząc w tymże sposób na frajera,a najlepiej dopiero co zamieszkałego z Miasta. To jest zazwyczaj taki sam schemat działania lokalnej społeczności wiejskiej i również tenże sam sposób na życie i to niemal wszędzie na terenach wiejskich, żyjąc w tenże sposób na koszt Państwa i to za darmo, jednocześnie wysługując się dziećmi jak narzędziem i wyłudzając pieniądze gdzie tylko się da, między innymi żerując na nowych mieszkańcach z dużych Miast. Tacy ludzie z mentalnością ciemnoty wiejskiej, zawsze wychodzą z założenia, że wszystko im należy się za darmo, nawet nie muszą pracować i specjalnie się w życiu trudzić ciężką pracą, między innymi nie liczą się z nikim i innych ludzi mając za nic,tylko świadczenia socjalne,zapomogi, na dzieci 500+ ,fikcyjne wyłudzenia i w tenże również odszkodowania z tytułu ubezpieczenia i wówczas codzienne imprezy i libacje alkoholowe, awantury,bijatyki,kradzieże,ale kiedy to Ty postanowisz zrobić imprezę raz na pół roku, to wówczas wszystkim wieśniaką to przeszkadza, a zasłaniając się dziećmi i niby rzekomo udając przejętego i że dzieciom dzieje się krzywda,jednocześnie odwracając kota ogonem,to i wówczas interwencja Policji wydaje się być tu w pełni uzasadniona i niezbędna, jednak w rzeczywistości w tenże sposób można się wybielić i uzyskać większe świadczenia socjalne na dzieci i akrobatę i uznanie w oczach Policji,a uczucie niezbędne. Myślę jednak, że Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego powinna się dokładnie przyjrzeć co niektórym zgłoszeniom o rzekomych fikcyjnych kradzieżach, aby w tenże sposób wyłudzić odszkodowania z ubezpieczenia i przy udziale co niektórych Instytucji Państwowych w tymże Urzędników uwikłanych w sprawie, jednocześnie będących i działających w zmowie za porozumieniem, gdzie Instytucje Państwowe przyjmują funkcję działalności w imieniu rodzinnych interesów i dla ich potrzeb. Jednak poprzez to co piszę powyżej, nie określam w tenże sposób dokładnie miejsca i miejscowości,ponieważ problem dotyczy większości małych rodzinnych miasteczek  na terenie całego Kraju Polskiego,gdzie sposobem na życie i poprzez to problematycznym myśleniem, jest wychodzenie z założenia, że wszystko należy mi się za darmo i jest to zakorzenione w mentalności ludzi z terenów wiejskich i sposobem na życie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

dps badz zol-poszukuje dla sparaliżowanej osoby (13 odpowiedzi)

witam ,poszukuje spawdzonego domu opieki badz zol ?wie ktoś coś?

do góry