Widok

FLOWER GIRL

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Marzy mi się już od dawna, żeby na moim ślubie małe śliczniutkie dziewczynki z rodzinki ubrane w podobne sukienusie do mojej, albo niosły welon, jeśli będę miała długi, albo rzucały płatkami róż. Uważam, że wygląda to uroczo. Niejedna z Was pewnie powie, że to takie amerykańskie i nie bardzo, ale ten zwyczaj bardzo mi się podoba. Jeśli się natknięcie na jakieś ładne zdjęcia sukienusi, albo akcesorii dla dziewczynek z kwiatkami, to proszę wklejajcie :).

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
he he he, już zacieram łapki :) bo mam tu tego od groma, ale niestety żadnych małych dziewczynek w okolicy :)

flowergirl1

image
image
image
image
image

flowergirl2
flowergirl3

image
image

image
image
image
image
image
image
image
image
image

imageimage
imageimage

Piekne te dziewczyneczki ..... aż się chce już taką mieć :)

imageimage
imageimage

słodkie :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Te dziewczynki są tak słodkie, że bym się obawiała ze na moim slubie będą sie oglądać za nimi nie za mną- hihi
Takie amerykańskie dziewczynki sypią kwiatki ? czy też niosą obrączki, czy też długaśny na 20 metrów welon?
Na wsi spotkałam się ze zwyczajem, że mała dziewuszka i mały chłopiec ida przed parą młodą i niosą święty obrazek i obrączki na podusi :)

u nas na ślubie co prawda nie będzie małych dziewczynek (nie znosze konkurencji :) hihi), ale mój 9letni kuzyn na podusi przyniesie obrączki :)

no własnie ! Te dziewczynki są mioooooooodzio ! Ja już chce taką jedną malutką...:o) Niestety w naszych rodzinkach są tylko dwa urwisy, a co myślicie o pomysle na jednego urwisa niosącego nam obrączki ? hmmm...
Na galerii w Carrefourze jest kwiaciarnia, gdzie takie rzeczy załatwiają. Na targach pani z tamtad mówiła, ze wynajmują dzieci do sypania kwiatów.

ja sie zastanawiałam nad namowieniem mojego chrzesniaka aby niosł obraczki na podusi......byloby milo...ale z drugiej strony to zajecie swiadka....hehehehe
Świadkowi możesz ewentualnie powierzyć dopilnowanie, żeby te obrączki dotarły, bo dzieci czasem mają fantazję iść w stronę przeciwną do ołtarza, albo np. do mamy, albo jeszczcze w jakieś inne miejsce, które sobie wymyślą w swoich małych słodkich główkach hehe
Belle - specjalne wynajęcie dzieci tylko po to, żeby posypały kwiatkami, to juz lekka przesada, co innego gdy ma się z Rodziny śliczne maleństwa i to one idą przed nami i sypia kwiatkami :). Obcych dzieci na swoim ślubie bym nie chciała. Jestem w tak dobrej sytuacji, że mam w Rodzinie 3 cudowne maleńkie Dziewczyni i jednego urwisa. Na pewno Ich zatrudnię na mój slub - myślę, że będą bardzo dumni z pełnionych obowiązków.

może cos Wam sie spodoba.....

image
image
http://www.petalsbyxavi.com/emilymain.jpg[/img
do góry