Widok

ILE ZA ZDJĘCIA???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile płacicie za fotografa (i za ile zdjec)?? Nie mam pojecia na co sie nastawiac jeszcze zanim poszukam kogos. Planuje zeby przyszedl do Kosciola i w dniu slubu to wszystko, bo plener (i ewentualnie jakies ze dwa zdjecia w studio) beda dwa, trzy dni po slubie. Na przyjeciu weselnym nie wiem czy to ma sens zeby miec profesjonaliste, bo przyjecie bedzie skromne i w miare krotkie. Moze poprosze kogos z rodziny zeby troche popstrykal.
Co o tym myslicie???

Pozdr :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie robi zdjęcia mój brat ;)) troszkę się na tym zna, więc powierzam mu ten zaszczyt ;)) no i dzięki temu zaoszczędzam około 1000 zł ;))
Jak zdjec nie robi profesjonalista to od razu widac i sa do kitu, lepiej juz kogos wez niz mialby je robic ktos z rodziny. Ja na przyklad place 500 za zdjecia na uroczystosci, plener i cale wesele do ok. 2 w nocy. Zdjecia dostaje na plytce i 3 klisze z normalnego aparatu.
pozdr

No zastanawiam sie nad tym fotografem w lokalu, ale skoro to nie bedzie takei typowe wesele a bardziej pryzjecie skromne to nie wiem czy to ma sens... Przerazaja mnie ceny niestety :(

Poszukaj w starych postach, był caly dluuuugi post odnosnie cen fotografów. Ci najlepsi się cenią, nawet do 3500zł. Ale wszystko zalerzy za co. No i za jaką jakośc, ilosć, no i wartość artystyczną:))
a skad wiesz, ze brat Nacheby nie jest profesjonalista? Poza tym ma dziewczyna prawo wybrac i nie znaczy to, ze jej wybor jest gorszy niz twoj.

elajza - mi sie wydaje ze to co napisala Afrodytka to bylo bardziej do mnie :)))) Takie przynajmniej odnioslam wrazenie :)

ja tam się nie obrażam za to co piszą inni, oczywiście jesli chodzi o mojego brata to zna się na robieniu zdjęć i tyle ;)) robił zdjęcia wszystkim moim przyjaciołom i wszyscy byli zachwyceni więc ja się też decyduję ;))
ale gdybym miała kasę to może i bym sobie wynajęła fotografa i limuzynę i super lokal i suknię za 5 tys. bym sobie kupiła i wogóle .....
ale mnie nie stać więc robię wszystko jak najtaniej ;))
Elajza wyluzuj, ja pisalam do Olgi, a skoro jej brat robil zdjecia to luz, a ja mowie o takich przypadkowych osobach ktore nigdy nie robily. pozdr

My płacimy z reportaż 950

My mamy za 1200zl za kosciol i plener.
My 1500,-za film na dvd i 600 zdjęć z całej uroczystości i wesela. Wiadomo potem wywoła się te najlepsze, a płytkę można przegrać i mieć w prezencie dla gości.

ok 230 zdjęc, w domu, kościele, na weselu i w plenerze. wszystkie 10x15, do tego wszystkie negatywy i wszystkie zdjęcia na CD. Razem 1000zł.
Możliwośc późniejszych odbitek i powiększeń oczywiście oraz sepii i tym podobnych ale to już za dodatkowa cenę.
w ostatni weekend planowalismy z Narzeczonym budżet, który przenaczymy na wydatki slubno-weselne; na fotografa przypadło ok. 2000, poniewaz nie bierzemy Kamerzysty, więc więcej jesteśmy gotowi zapłacić za dobre zdjęcia; z tego co sie juz zorientowalismy, to akurat w tej kwocie zmieścimy się w najbardziej interesujących nas firmach (wyjatkiem była jedna Pani z Poznania, co chciała 3500 plus dodatkowe koszty np. za płytkę z wszystkimi zdjęciami znajdującymi się w albumie, itd.)

W 2001 płaciłam:

Fotograf (zbiórka o 13, plener ok 2 h, przerwa 2 h, kościoł 1,5 h i wesele od 20 do 4 rano)
1500 zł plus za zdjęcia (13x21 ok. 200) i album. Wyszło ok. 2000 zł.
Wszystkie zdjecia na CD.

Kamerzysta (j.w. najfajniej wyszedł film z sesji zdjęciowej:)
1500 zł za wszystko, film na płytkach dla nas 2 kopie, dla rodziców i świadków

W 2003 fotograf na 3-4 godziny - sesja plener, pałac opatów i parę zdjęć w dworze oliwskim.
450 zł za 2 cd i na papierze 30 najładniejszych zdjęć 13x21
Dzieki dziewczyny :)
Czyli za ten plener i zdjecia w kosciele musze liczyc tak z 1000 - 1200zl przynajmniej... Albo i wiecej jesli bede chciala zeby do wieczora nam fotograf towarzyszyl...
Ciekawa jestem czy znacie jakiegos super fotografa ktory ma ciekawe pomysly na plenery?? Bo w kosciele i ewentualnie podczas przyjecia to raczej bedzie standartowo, ale plener to chcialabym zeby byl BARDZO CIEKAWY... :))

Przykro mi ale to ty Afrodytko możesz nie miec dobrych zdjęć - 500 zł za to co piszesz to zdecydowanie za mało , wiec większe szanse na dobre zdjęcia ma Necheba, której zdjęcia będzie robił amator ale z sercem.
Mila w 2003?? nie pomyliłas 2003 z 2005??

Maly Kaziu, akurat nasz pan jest zawodowym fotografem w gazecie i tak dorabia od 10 lat na weselach. A jego zdjecia widzialam;) Ale dla malzonkow wszystkie zdjecia beda piekne:)

Tak, jasne:) 2005
do góry