Widok

Jak usypiacie swoje maleństwa, macie jakieś sztuczki :)?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam 6 miesięcznego chłopca i on nie zaśnie dopóki nie pogłaszczę go po pleckach. Dodatkowe akcesoria to smoczek i pieluszka. A jak u Was zasypją dzieciak? Może macie jakieś fajne triki z których można skorzystać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to oczywiście dobrze że dajesz mu poczucie bezpieczeństwa przay zasypianiu ale pamiętaj że może przyjść moment że nie będziesz mogła (z różnych przyczyn) pogłaskać go po pleckach, ja oczywiście też mam z córeczką wieczorne rytuały ale starałam się zawsze żeby to nie było związane tylko i wyłącznie ze mną - był czas że na zmianę z mężem czytaliśmy bajkę, elementem prawie stałym jest włączenie karuzelki (na wyjazdy jej nie zabieramy i też zasypia),
piszę tak bo miałam duży problem jak wróciłam do pracy i czasem wracałm późno to mała ryczała długo i zasypiała z problemami,.
teraz jest już starsza i rytuałem jest przeczytanie bajki, przyutulanie i słowo dobranoc:)
image
ja sie przytulam (tzn. przytulam Madzię do siebie), ale niestety zawsze tylko ja usypiałam i nikt inny tego zrobić nie umie :(
Lepsza byłaby metoda nie związana bezpośrednio ze mną
ja tak robiłam przy córce i długo musiałam jej tego odzwyczajac, więc przy drugim dziecku już od samego początku wiedziałam co robić: nakarmić, ucałować, połozyc do łózeczka, dac smoka zasłonić rolety, powiedziec dobranoc i wyjść. Sam zasypia bez problemu.
u nas zależy od dnia:raz na rekach moich lub męża,raz sama z smokiem i pieluszka,niekiedy ze zmęczenia sama pada każdy dzień jest inny i godziny tez niestety ale w przedziale 19-21 się mieszczą:)
Głaskanie między oczkami.. :) po grzbiecie noska, do brwi.. ;) położna dała mi taką radę.. była skuteczna, szybka.. ;)

Ale kiedy to było..? Kilka lat temu.. choć do tej pory to działa.. :D Jessssuu.. jak ten czas szybko leci.. :) wydaje się jakby wczoraj miała dwa latka.. a tu już szkoła.. :)
dokładnie u nas też się sprawdza głaskanie między oczkami :)) pierwsze 3 miesiące na rękach :/ potem raz odłożona do łóżeczka o dziwo sama zasnęła, w nast dniach ciutke stekania i teraz zasypia sama ( ze smoczusiem oczywiście)
image
image
a u nas ciągle przy cycu :/ nie wiem jak to zmienić. :((
kładę się z nią ona pije i zasypia ;)
image

u nas trikiem jest wysłanie Małego z tatą do sypialni:)
a tak na poważnie to jak czasem jest wieczorna awantura i Michał nie chce spać to się kładziemy oboje, jego bierzemy w środek i w ciągu 10 minut zawsze zasypia
ja mocze gaziki w spirytusie i wsadzam do buzi zawsze działa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
BOGDAN A SZCZĘSLIWE MIAŁEŚ DZIECIŃSTWO?
ooo nawet bardzo tylko nie wim dlaczego tatus ze ,mna spał do 14 rok i myc mnie tez chciał...hmmm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tak samo jak Majls przy pierwszej córce było głaskanie tulanie trzymanie za rączkę i tak przez 6 lat. Przy Madzi jest jedzonko, całusek i do łóżeczka. Wychodzę z pokoju zamykam drzwi a ona sama zasypia i tak już od urodzenia. Madzia ma teraz 6 mies.
u nas Młoda swego czasu zasypiała jak mąż stawał za łóżeczkiem i zaczynał chrapać hehe

image

Karmię odkładam do łóżeczka...zatykam smokiem :) trochę stękania i zasypia
image image
moja córcia ma 10 miesięcy i z usypianiem ogólnie jest koszmar ale w dzień bo wogóle niechce spać w łożeczku długo z nia walczyłam i zaczeła sypiać bez problemów a teraz jak siada i raczkuje znowu to samo więc ją usypiam w bujaczku ale ile można ma ktoś jakiś dobry sposób???
u mnie jest roznie:

*obok mnie - ja udaje, ze spie - zamykam oczy itp. ;p(w lozku, na fotelu)
*sam z marudzeniami, pelzaniem i odwrotami w koncu pada...
*jak go kolysze to nie dziala bo sie ze mnie smieje... ;p
*na siedzaco u kogos na rekach (przypadkiem)
*przy piersi rowniez, ale juz go odzwyczajam,bo wprowadzam butlę...

Inne tematy z forum Rumia

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...

Osiedle Archipelag (15 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

do góry