Odpowiadasz na:

"Hej Kochani, przede wszystkim pierwsza podstawowa rzecz. Do czekolady do fontann absolutnie nie można dodawać śmietanki, albo mleka, bo czekolada robi się jak budyń i nie ma szans, żeby popłynęła... rozwiń

"Hej Kochani, przede wszystkim pierwsza podstawowa rzecz. Do czekolady do fontann absolutnie nie można dodawać śmietanki, albo mleka, bo czekolada robi się jak budyń i nie ma szans, żeby popłynęła w fontannie. Czekoladę można upłynnić tylko i wyłącznie olejem roślinnym w proporcji 5-do 10% oleju na 1kg czekolady. Jeśli macie specjalnie czekoladę do fontannę, która ma podwyższoną zawartość tłuszczu kakaowego, to w ogóle nic nie trzeba dodawać. Dlatego czekolada do fontann jest najdroższa, ale jej jakość i smak bez wątpienia też są najlepsze. Najlepszą czekoladą bez 2 zdań jest Barry Callebauta. Każdą inna czekoladę, można też puścić w fontannie, ale nie ma gwarancji czy ładnie popłynie, zależy od jej gęstości. Wniosek taki, że jak kupujesz taniej dodajesz olej ;-)
Największy ich wybór znajdziecie w Cukietrii https://www.cukieteria.pl/874-czekolada-do-fontanny w razie potrzeby Wam doradzą, są mega profesjonalni !
"

zobacz wątek
3 lata temu
~Cukieteria.PL

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry