Widok

KOSZT BUDOWY DOMU

wiem, że ten wątek wiele razy sie pojawiał, ale mnie interesują najbardziej aktualne ceny...Nie mam kogo zapytać, ani się poradzić... Więc proszę, napiszcie ile kosztowała Was budowa domu oraz jego urządzenie...
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciężko jest napisć co ile kosztowało, bo jedni moga budować mały domek sposobem gospodarczym a inni "pałac" z ekipa, wszystko zależy od tego, co chcesz mieć, jak itd ...
10.06.2006
image
image
no wiem własnie...ale tak orientacyjnie...bo zastanawiam się jak mają się te koszty do tych podanych w kosztorysach firm projektujących domy
image
Orientacyjnie 100-1000 tys zł. Lepiej kup Muratora albo wejdz na ich forum to bedziesz miec setki aktualnych kosztorysow i opowiesci wlascicieli. No i "Rzeczpospolita" co jakis czas (w poniedzialki) publikuje barometr budowlany (koszt budowy przykladowego bodaj 150m domu)
Kosztorysy maja troche wyzsze ceny tez kupilismy kosztorys do projektu no i jak na razie wychodzi taniej ale to tez zasluga tego ze mamy sprawdzona ekipe i tanio kupujemy materialy (nie znaczy ze gorsze )
image

Uploaded with ImageShack.us
Koszt budowy domu zależy od wielkości ,jednak dom z użytkowym poddaszem takie piętro ze skosami dachu będzie tańszy o jakieś 40tyś rozpatrując np.domek 150m2 niż taki sam parterowy .Ceny robocizny znacznie potaniały ,materiałów również myśle ze mozna sie zmiesćić między 1500-2000 za metr domu,zależy od użytych materiałów ,jakie okna,jaka dachówka,polecam projekty ze strony Archon.pl tam też podany jest koszt budowy domku .Ja budowałem sam sobie ,zajmuje sie wykończeniówką ale jak by co to doradze prosze pisać na prostyl.jj@wp.pl Pozdrawiam.
wszystko zależy jaki masz projekt
wielkość, materiały, wykończenia
wszystko ma wpływ
a firma nie dałą ci kosztorysu???
chcemy budować wg projektu Iskierka 105m2, kosztorys jednej z firm architektonicznych wyniósł 240000zł, ciekawa jestem jak się to ma do praktyki... Dzieki za wszystkie odpowiedzi, bo jak narazie jesteśmy w tym temacie zieloni :P
image
najważniejsza jest działka reszta to pikuś
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pan pikuś

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Która lokalizacja lepsza do mieszkania? Gdańsk, Sopot czy Gdynia? (93 odpowiedzi)

Witajcie, nie jestem z 3city a planuje zakup mieszkania. Nie wiem jednak która lokalizacja jest...

Maść przed wykonywaniem tatuażu poszukuje (3 odpowiedzi)

Czy gdzieś w Gdańsku dostanę teraz stacjonarnie Maść przed wykonywaniem tatuażu? Ważne aby w...

odstraszacz na krety - opinie? (52 odpowiedzi)

Witam, w moim ogrodku, gdzie dopiero posialam trawe zadomowil sie kret i buszuje po calym...

do góry