Widok

Krzysztof Ilnicki z "Bake off": Widz chce czegoś pozytywnego

Opinie do artykułu: Krzysztof Ilnicki z "Bake off": Widz chce czegoś pozytywnego.

- Gdy nakręciliśmy pierwszą edycję byłem przekonany, że na tym skończymy, ale decyzja o piątej edycji dla dorosłych i pierwszej dla juniorów świadczy o czymś innym - widz jednak potrzebuje pozytywnych rzeczy, nie tylko agresji i krzyków - mówi Krzysztof Ilnicki, mistrz cukiernictwa z Gdańska, właściciel UMAM patisserie, jeden z jurorów kulinarnego programu "Bake off - ale ciacho!".

Alicja Olkowska: "Bake off - ale ciacho!" to twoja pierwsza przygoda z telewizją. Jak trafiłeś na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

BRAVO

czy ilnicki z,to pana brat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

usmiech schetyny

z tych zdjec to naprawde fajny szef. ciekawe czy w robocie tez sie tak caly dzien usmiecha do pracownikow?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

rola szefa nie jest ciagle usmiechanie sie do ludzi oni maja zrobic swoje i juz, czym wiecej sie do nich usmiechasz tym mniej robia- tak to wyglada w naszym kraju nie wazne jaki zawod
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyli co? usmiecha sie sztucznie do kamery?

no ładnie ładnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

akamera to jego pracownik?
ja sie usmiecham do zony, przyjaciol, a do ciebie bym sie nie usmiechnal.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

super

potrzeba nam wiecej pzytywnych ludzi :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na zdjęciu uśmiech.

W programie bake off wielki znawca. Widać po jego sposobie bycia, że ciężki z niego szef. Nie chciałbym z nim pracować.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

program a czlowiek

Kiedys ogladalam a dzis to porazka
Aby byc expertem w tej branzy nie tylko lans sie liczy ale takze smak i estetyka Niestety niektorym brak nawet tego :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Beznadziejny komentarz, bo z samych ruchów widać precyzję, znawstwo i profesjonalizm u p. Krzysztofa, no może u Michała Brysia wygląda to nieco inaczej ale to nie z tym ostatnim jest wywiad.
Wyraźnie się obnażyłeś, że nigdy lub ledwie kilka razy coś udało ci się upiec i niekoniecznie dobrze.

p.s. cukiernictwo to precyzja.
Jeśli w przepisie jest 100 g cukru, to tyle ma być, mają być 3 jajka to 3 a nie 4 czy 2.
Oczywiście coś wyjdzie ale nie to co się zamierzało, w tym tkwi różnica i znawstwo, szczerze mówiąc często nie doceniane.

P.S.2. Są oczywiście chwalipięty ale cukiernik to mało popularne na razie zjawisko, więc taka krytyka póki co bardzo mocno na wyrost.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miło się czyta

Jaki pozytywny człowiek i pozytywny wywiad.. miło się czyta!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jedzcie wiecej slodkiego

a potem zdziwienie jacy grubi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Lubie oglądać Bake Off

w odróżnieniu od programów typu "miszcz patelenki" z jednego jedynego powodu, widząc tylko to co nam pokażą, jestem w stanie wyobrazić sobie ten smak, oczywiście nie zawsze a w większości przypadków.
Chodzi o pamięć smaku, czyli cukier, czekolada, wypieki czyli ciasto, krem na bazie śmietany, lukier, malina, inne owoce, jak smakuje karmel i przypalone ciasto itd to wszystko mamy w pamięci, więc jesteśmy w stanie mniej więcej dopowiedzieć sobie smak.
Tego w programach gdzie głównie drze się ryja albo bezczelnie łże prezentując danie jurorom, nie ma, bo tam kombinacji smakowych jest nieograniczona ilość.
Cukiernictwo jednak w porównaniu do przeciętnej kulinarnej umiejętności, to jednak precyzja i zgoda z p. Krzysztofem, że w daniach da się czasem coś uratować w cukiernictwie najczęściej zły wypiek idzie do kosza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

???

Niestety ceny wyrobów w jego cukierni na osiedlu Garnizon są horendalnie wysokie.
Cena nie odzwierciedla jakości i wielkości wyrobów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

12-15 zł za te cuda to jak za darmo. Jestem w UMAM prawie codziennie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uwielbiam Pana...

Właśnie za klasę, grzecznosc....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skusiłam się na tort w cukierni tego pana....

Tort tiramisu...i się zawiodłam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo lubię tego gościa w programie

Jego wyroby wydają mi się za słodkie i za drogie, ale to tylko moja opinia. To, co w tym programie denerwuje mnie bardzo, to zachowanie tych dwóch pan prowadzących. Są nienaturalne, niepotrzebne (występują jako”ozdoba”), a M. Zawadzka ma dodatkowo niemiły głos. Panowie by wystarczyli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niebo w gębie

Mielismy okazje byc w Garnizonie w Umam .Ciastka... najlepsze jakie jadlam; kawa marscapone mleczna czekolada w jednym lub beza Pavlova rewelacja! Do tego pyszna kawusia. Wszystko na naturalnych skladnikach .Jakiej potrzeba wyobraźni i smaku zeby stworzyc takie pysznisci .Właściciele przemili usmiechnieci .Cos malego a smacznego.Polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry