Widok

Którędy z Pruszcza do Gdańska?

Nie jestem z 3M - czy jest jakaś optymalna trasa rowerowa z Pruszcza do Gdańska ? Tak aby mnie nie zabił żaden kierowca w aucie ?
Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest super ścieżka rowerowa prowadząca równolegle do głównej trasy na trakcie św. wojciecha, także masz prostą, bezpieczną i szybką trasę :) powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dziękuję za odp :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kolega zapomniał dodać że ścieżka prowadzi wałem między drogą a kanałem Raduni
Odnajdę to jakoś.
Dzięki. :)

I że to nie jest ddr, a droga techniczna udostępniona dla ruchu pieszego i rowerowego ;)
Warto pamiętać, żeby w Pruszczu jechać prawym brzegiem kanału, bo ścieżka z lewego kończy się ślepo: https://www.google.pl/maps/@54.2752789,18.6375595,184m/data=!3m1!1e3

Ewentualnie można po polach pojechać:
Obrońców Westerplatte -> Kasztanowa -> potem w lewo skosem po płytach -> jak dojedziesz do Raduni to w prawo i w lewo przez most -> za nim w prawo wzdłuż rzeki i na zakręcie w lewo pod obwodnicę południową -> w prawo w Żuławską -> w lewo w Wołyńską -> Przybrzeżna -> Mostowa i jesteś na Dolnym Mieście

Trasa dłuższa, ale praktycznie samotna. Nawierzchnia gorsza na większości odcinków (betonowe płyty, może być trochę błota, bruk).
I uważać na skrzyżowaniu z Małomiejską, tam budynek na zakręcie zasłania, świateł brak, wolna amerykanka...
Ścieżka urywa się kawałek za Małomiejską i zaczyna ponownie na wysokości Gościnnej.
W temacie jest o relacji przeciwnej, więc to miejsce nie jest tragiczne.
Do Pruszcza faktycznie bardzo słaba widoczność i niebezpiecznie.
Wyprawka już za mną. Wczoraj.
Wjechałam do Pruszcza od Rusocina, przejechałam miasto i znalazłam się na prawej stronie kanału Raduni na tej drodze technicznej udostępnionej tez dla rowerów. Dotarłam do Gdańska bezpiecznie :)
Dzięki, za rady.

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry