Widok

Mamuśki wrześniowe 2018

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny jesteście? Mam termin na 2go września :) obecnie 10tydzien leci. Podzielcie sie odczuciami w I trymestrze.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć :) tez mam termin na 2 września. Męczą mnie silne zapachy, np środków czystości. I 1 dzień miałam mdłości, poza tym nic. Jak u Ciebie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam. Mnie męczą zapachy ale takie śmierdzące( jeżdżę komunikacja miejska) to jakis dziad upocony jeszcze wczorajszy to najgorsze co moze byc wysiadam bo rzygam jak nic ;/ ogolnie to nawet dobrze sie czuje wiadomo ze wiecej spie i sikam hehe. Mam bole podbrzusza ale na badaniach i usg wszystko jest ok :))
Hej ;) 9 tydzień, termin na 10.09 czuje się bardzo dobrze, raz wymiotowałam. Jak mi się robi nie dobrze, to zaczynam duźo pić- pomaga ;)
Czesc dziewczyny, moze wiecej nas będzie i wątek sie rozkręci. Wybieracie sie na usg genetyczne? Robicie do tego test pappa? Ja umowione mam usg na za tydzien bedzie dla bobo 12tydz i 2dni (to chyba dobrze :)

To i ja dołączę - obecnie 11tc, termin wg OM na 09.09. ale z USG wychodzi nieco wcześniej. Będę robiła badania genetyczne - jestem nieco posunięta w latach ;-)
Hej Dziewczyny , ja również mam termin na wrzesień, na pierwszą połowę :) To Wasze pierwsze ciąże czy kolejne? ? U mnie 2 ciąża i będą dokładnie 2 lata różnicy między dzieciakami. Druga ciąża to totalnie inne doświadczenie :) A jak Wasze samopoczucie?
Hej u mnie tez druga ciąża ale przerwa bedzie 9lat. Tak ze sporo czasu minęło od tej pierwszej wiec wszystko od nowa czytam ucze się i mam cykorka jak to bedzie z maluszkiem.

Crazy u mnie też 9 lat :-) Pierwsze rodziłam w 11.2009.
Samopoczucie u mnie nie najgorzej, chyba pokuszę się o stwierdzenie, że znoszę tę ciążę lepiej niż poprzednią. Jedynie co jest gorzej to labilność emocjonalna (na szczęście już jest lepiej:-)) i kołatanie serca.

Dziewczyny, a może tak wspólny wątek wrześniowo-październikowy?

Hej Anna ja rodzilam 12.2009 starsza corka bardzo sie cieszy, ona bardzo chciala i chodziła za nami i prosiła ze chce rodzenstwo mieć. Ja ze wzgledu na niedoczynnisc tarczycy i PCO nie moglam zajsc w ciążę (zreszta z pierwsza tez przeżyłam walkę 1,5roku staran leczenia itd) potem staralismy sie tez bardzo dlugo i nie dawało to skutku. A reraz samo wyszło taki szok dla nas, bo zrezygnowalismy przestalismy chcieć wytlumaczylam corce ze sie nie da ze choruje i rodzeństwa nie bedziebedzie! A tu niespodzianka!!!!

Moja córka też bardzo chciała mieć rodzeństwo i nie może się doczekać :-) u nas również zdrowie nie pozwalało - walka z chorobą nowotworową i z autoimmunologiczną. W ubiegłym roku dostaliśmy zielone światło od specjalistów i mamy nadzieję, że zdrowie dopisze :-) Jesteś już po usg genetycznym?

Jutro mam to usg. Dlugo zastanawialam sie csy robic do tego "w pakiecie" test pappa. Ale po rozmowie z położną i kolezankami z ostatnich lat ciezarnych stwierdzilam ze nie robie. Ide tylko na usg zeby dokladnie zmierzyc i obejzec malucha.

9 lat to już całkiem duże dzieciaki :) U mnie będą 2 lata różnicy, dlatego stres dość duży, jak sobie poradzę z 2 takich maluchów. Do tego zastanawiam się jak syn zareaguje na nowego lokatora, bo jest straszną przylepą i do tego jest bardzo uczuciowy:) Mam nadzieję, że dobrze go przygotujemy na rodzeństwo. Może jest za wcześnie, ale już teraz mu mówię o dzidzi w brzuszku, która za jakiś czas się pokaże :) Ja planuję zrobić 1 prenatalne całościowe, usg jak i badanie krwi(w 1 ciąży też tak robiłam i postanowiłam iść tym samym rytmem).

zmieniła bym temat wątku na wrześniowo-październikowe mamy ale nie wiem jak :P :D może było by nas wiecej

Hej :-) termin na 12 września, pierwsza córka właśnie skończyła 3 latka. Jeśli chodzi o samopoczucie to cały drugi miesiąc okropne mdłości na szczęście bez wymiotów, migreny, teraz jest już lepiej, dziś zaczął się 12 tydzień ;-)
- Plooooose? Mama powiedziała, że jeśli będę plosić i dziękować, mogę dostać wszystko. Plooose?

Mia Asher "Arsen"

Hej dziewczyny bylam dzis na usg gen. Wszystko dobrze sie rozwija...juuupiiii! Dziecko ma 5,5 cm dlugosci od glowki do pupy. Glowka w porządku 17mm srednica, kosc nosowa ok, przyziernisc karku ok, narządy wewnętrzne namiejscu i wymiarowo tez dobre. Bardzo sie cieszę. Płeć dalej nie znana tak sie zaczęło wierzgac po tych pomiarach uciskaniach ze nie dało sie stwierdzić. Aleee mamy czas :-P tak jak pisalam wczesniej nie robiłam testu pappa a z tych wynikow usg lekarz wyliczył ryzyko 1:34. Bedzie dobrze. A co u was?

Ejj 1:341 noo.

Super :-) dobrze czytać dobre wieści :-) No i niech zdrowo rośnie!
a ja tak jakoś wcale nie czuję się jak w ciąży - objawy znikają, brzuchol wcale się nie powiększa, bez problemów dopinam normalne portki, normalnie ciąża-widmo ;-)

Cześć dziewczyny. To moja druga ciąża, między dziećmi będzie 7 lat różnicy.
I też to dla nas niespodzianka, bo nie staraliśmy się - chyba ten grudzień tak namieszał :D
Córa czeka bardzo na rodzeństwo, i juz ma plan co będzie robić z maluszkiem :D
oby jej nie przeszło... ;)
dziś mam usg genetyczne, lekki stres jest, bo jednak bliżej mi 4 niż 3 z przodu..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

do góry