Tak naprawdę co sanepid to pewnie obyczaj - nie ma konkretnych wytycznych jak sądzę. Żadna mądra pani z sanepidu pewnie nigdy nie pracowała w 40+ stopni - jak to czasami bywa na kuchni....
rozwiń
Tak naprawdę co sanepid to pewnie obyczaj - nie ma konkretnych wytycznych jak sądzę. Żadna mądra pani z sanepidu pewnie nigdy nie pracowała w 40+ stopni - jak to czasami bywa na kuchni. Naprawdę trzeba o to pytać ? Czasami najlepszym wyznacznikiem jest zdrowy rozsadek.
Moim zdaniem to zalezy od Was, z doświadczenia jednak wiem, ze trudno się pracuje cały dzień w maseczce. Jeśli jednak nie maseczki, to polecam nakładać na dłonie rękawiczki. Przygotowywanie jedzenia będzie dzięki temu bardziej higieniczne, a i ręce nie powinny się tak niszczyć od wielu środków:
https://sklep.technica.pl/rekawice-gastronomiczne
Takie rękawice gastronomiczne możesz znaleźć w sklepach oferujących wyposażenie do lokali gastronomicznych.
zobacz wątek