Widok

Młode Pary 2012 (część 16)

Wesele bez ogłoszeń Wesele Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, kamerzysta Video-man,
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino, FotoGrupa
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu, makijaż p. Magda Purchla
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
28 kwietnia - moniska84 =>(Monika i Kamil) sala Złota Róża, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Silverton, foto Fotogrupa

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Wiola W., zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:
21 Styczeń - Milena86
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Melduję się w nowym wątku :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nowy wątek zawsze zakładała Nadia i to ona uzupełniała poszczególne informacje dopisując do listy :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No ale co z tego, że to ona zakładała? Po co ten sztuczny problem...

btw: chyba nie zawsze ta sama osoba :)

http://imageshack.us/photo/my-images/401/prtq.png/
~:) dokladnie,,, Ale mimo wszystko melduje sie w kolejnym,,,, :)
image
Z góry przepraszam jak kogoś nie dodałam do listy z poprzedniego wątki, ale jak przeglądałam, to nikt nowy mi się nie rzucił w oczy. Na pewno admin, może skorygować moją ewentualną wtopę :)
słabo przeglądałaś poprzedni wątek .
Zakładaniem nowych wątków zawsze zajmowała się nadiaaa.. lepiej żeby nadal robiła to jedna osoba...
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spoko, nadal nie wiem skąd te pretensje? :) I ponowie pytanie: Co to za różnica?Kto to zakłada :)

Ostatni aktywność na forum użytkowniczki: "nadia" przypada na 02.02.2012 :) więc chyba nie ma czasu zajmować się takimi rzeczami, zwłaszcza, że każda osoba może to zrobić, bo nie jest to zablokowana opcja :)
Wracając do tematu:

Afra, niulek: jak przygotowania, mamy prawie tyle samo czasu :) Ja nie wiem powinno co być na dzień dzisiejszy załatwione...?
ja nie widzę problemu w tym, kto zaczyna wątek - wiadomo, że nie zawsze ma się czas siedzieć na forum, a jeśli wątek rozbudowuje się za bardzo, to właśnie fajnie, że ktoś się tym zajął.

moja koleżanka przyjęła wczoraj oświadczyny ;)
ciekawe czy dojdzie kolejna panna młoda 2012 czy dopiero 2013 :)

nam ostatni udało się w końcu załatwić autko do ślubu :)
i jestem mega szczęśliwa z tego powodu :)

teraz zajmiemy się krawatami - a propo - znacie jakieś punkty gdzie wybór krawatów jest duży a cena rozsądna? :)
gosiulek u nas jako tako wszystko na razie stoi w miejscu... (do końca lutego muszę się się zdecydować na sukienkę)
My na dzień dzisiejszy mamy załatwiony hotel, kościół, zespół, fotografa, kamerzystę i wstępnie auto. A i zaproszenia my już mamy powysyłane (ze względu na to, że mamy hotel i musimy wiedzieć ile mamy zarezerwować pokoi)
W marcu chcemy się wybrać na poradnictwo i na nauki, ale co z tego wyjdzie to jeszcze nie wiemy :)
A u Ciebie? Jak to wszystko wygląda?
Dziewczyny z sierpnia jak u was przygotowania? Co macie załatwione?

No ja tez widze parę niedopisanych osób...nadia sama mówiła ze nie ma ostatnio czasu na udzielaniu sie na forum, ale ze wszystko notuje tak zeby w nastepnym watku nikgo nie pominac...ale sie nie wtrącam.

Czekamy na zaproszenia - długo nie idą :( buty kupione, obraczki odbieramy w sobote, auto załatwione.....
A dziś romantyczna kolacja :D Mój J. sam gotuje :D
W ramach wczorajszych walentynek.... bo wczoraj nic nie zdazylismy zrobic fajnego...

No i FACET w kuchni - z rana dostaje od niego smsa (jest w domu ma urlop)
"Czy oliwa z oliwek to jest to samo co olej i czy mamy to w domu:/ "

Masakra :P
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
aaa!!! i znaleźlismy fajna cukiernie!!! bardzo dobre wyroby a tor weselny za bezcen!
Widziałam zdjęcia i bedziemy sie decydowali na tor i ciasta wlasnie stamtad :)
image
image
torT !!! Gdzies mi "t" wcięło :)
image
image
ja też chętnie się dowiem co to za cukiernia:)
gosiulek - u nas po mału do przodu :) Na bieżąco wszystko załatwiamy, w weekend wydrukowaliśmy wkładki do zaproszeń. Jak ktoś chce to mogę się pochwalić :) Wczoraj daliśmy pierwsze zaproszenie, ale tylko z tego względu, że mój wujek z Kanady przyleciał. Resztę zaproszeń zaczniemy rozdawać tak za 2 miesiące (zależy kiedy moja chrzestna przyjedzie z Niemiec, bo od Niej chcemy zacząć). A w weekend idziemy na nauki ;) I to z przygotowań tyle:P aaaa jeszcze w tym tygodniu planujemy zakup garnituru:) A jak u Was?
image
Afra, Niulek: to u nas podobnie z przygotowaniami.Macie wszystko pod kontrolą? Zrobiłam sobie listę wczoraj, żeby ogarnąć co jest a czego nie ma...Wiem że jest sporo czasu jeszcze, ale ostatnio rozmawiałam z psiapsióła i ona powiedziała, że super, że wszystko powolutku robimy a nie na ostatnią chwilę. Ona żałuje,że za późno się wzięła za przygotowania, bo wiele rzeczy jej umknęło...

1.Zarezerwowana sala
2.Zarezerwowany dj
3.Foto załatwione
4.Transport dla nas w sumie jest(no tak jakby)nie wynajmujemy nic na pewno
5.Transport dla gości wyjdzie w praniu, ale raczej każdy się gdzieś dołączy(jak coś to taxi)
6.Nocleg dla gości zapłacony
7.Zaproszenia zamówione
8.Prezenty dla gości są( migdały+ pudełka)
9.Suknia zamówiona
10.Data w kościele zaklepana
11.Nauki przedmałżeńskie Mateblewo weekend- zapisani
12.Dokładna lista gości zrobiona
13.Fryzjer- wstępnie znaleziony i umówiony
14.Napoje gazowane(Pepsi.)
15.Dekoracja sali- zapewnia hotel
16. Dekoracja kościoła-może dogadamy się z parą która przed nami będzie miała

niezrobione....
1.Wdzianko dla Młodego+ dodatki(luby planuje tak miesiąc przed się tym poważniej zainteresować:) )
2.Poradnictwo rodzinne
3.Transport po weselu( pewnie też wyjdzie w praniu)
4.Zawiadomienia
5.Winietki+ plan dla gości (winietki będę robić, przyjdą zaproszenia)
6.Bukiet (?) ceny powalają
7.Buty i inne dodatki
8.Wakacje
9.Makijaż

Zaproszenia(powinny dojść na dniach) chcieliśmy w maju rozdawać, ale coś czuję w kościach, że jak je dostaniemy to nie będziemy mogli się powstrzymać :D

olimpia: daj namiar na tą cukiernię :))
sa !!1 własnie przyszły zaproszenia !!! :)
~-)))
image
image
witam się i ja w nowym wątku :)

EeMmAa - My byliśmy na naukach u Pani Ewy, przyznam, że były lekko nudnawo, ale da się przeżyć... ;)

Dziewczyny, mam pytanie - jak Wy robicie z autobusem? Tzn. zastanawiam się, czy zamówić dwa autobusy spod Kościoła czy jeden... Mnie ten temat męczy normalnie, nie mam sił :( jedyna znienawidzona rzecz w tym ślubie dla mnie :)
image
olimpia - chwal się ;)
image
Właśnie, chwal się cukiernią. Ja szukam, mój narzeczony nie szuka, on twierdzi, że znaleźliśmy cukiernię :p
image

https://picasaweb.google.com/anusiak0507/Slub
ja tez sie melduje :D

ja juz mam wyslane zaproszenia :)

w ten weekend zostalo jeszcze do rozwiezienia jakie 15...

jakos ten temat byl u nas bardzo drazliwy :P

poza tym nic sie nei zmienia..
w weekend chcialabym ejszcze poejchac i wybrac sobie bielizne :D
ale zobaczymy co z tego wyjdzie :D

image
Melduję się w nowym wątku...

Byliśmy u Pani Ewy na naukach, w sumie to nie było źle nawet, następne za miesiąc...
jak będę miała cały cykl za sobą....

Czy któraś z Was przykładała się do tego tak serio?
imageimage[url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]ht
witam was w nowym wątku
melduje sie
Też ;) z nowości to zamówiłam próbki zaproszeń ;) w Marcu będziemy przygotowywać zaproszenie w formie wideo ;)
tfu, w Maju ;))
EeMmAa: My planujemy się przyłożyć :) Nie chodzimy do kościoła co niedzielę itd,super katolikami nie jesteśmy, ale skoro mamy poświecić na te nauki cały weekend, to może uda się wynieść jakąś wiedzę :)
my tylko dzis i nauki zaliczone:D w koncu:D
a co w ogóle jest na tym poradnictwie rodzinnym?

kalendarzyki itd tak?
Karolina89,
nam powiedzieli, że to nie jest kalendarzyk, tylko naturalne planowanie rodziny.
A u mnie dziś 100 dni zostało...
image

Melduję się i ja :)

pochwalę się że mamy już transport na wesele i z wesela dla gości.
zostało nam też do rozwieziania chyba z 7 zaproszeń - w weekend.
mój luby zamówił garniak
mamy zamówione obrączki - robią się
teraz z takich dużych rzeczy to mamy TORT i ciasta i ALKOHOLE
oraz dekoracje do koscioła i na salę ale chyba w marcu sie tym zajmę

poza tym mam wrażenie że luz i dajemy radę ze wszystkim
ja sobie tak nieśmiało szukam butów na przepranie - w koloże beżowym, nude, na jakims niższym obcasie :)

ehhhh - już tylko 2,5 miesiąca.
image
Dziewczynki ja mam mały problem.... z transporetm :/

Bedziemy mieli ok.60-70 gości.
Częśc na pewno przyjedzie samochodami, ale część NAPEWNO nie!
I teraz nie wiem co z transportem. Autokar? Busiki ?

Problem w tym, że nie wiem jak będa się na to zapatrywac firmy transportowe, bo zdecydowaliśmy, że transport zapewniamy tylko z kościoła na sale..... i tu pojawia się problem.
To jest odległośc raptem 3 km : / i nie wiem czy jakis przewoźnik zgodzi mi się zabrać ludzi za jakas niską cenę. Czy nie będzie to poprostu strata czasu.

A z aktualnych - mój luby właśnie odebrał obrączki :D
image
image
My z kościoła do hotelu mamy jakieś 5 km, może 6 :) i nie załatwiamy transportu żadnego. Dużo osób będzie samochodami i na pewno się pozabierają a ci co się nie zmieszczą- weźmiemy dla nich taxi :)
Now łasnie nie wiem, czy to nie tak głupio zostawić gości samym sobie :/... Niby to mały kawałeczek. Dosłownie 4 minuty drogi samochodem - ale jednak. Ja może az tak nie, ale mój J. sie uparł na to, żeby gości tam zawieść.

W nocy juz nie fudnujemy, bo wszysycy goście będa z gdyni, a salę mamy w redzie, więc nie uważam żeby to był koniec świata i żeby trzeba było transport zapewniać.
image
image
A nie możecie zrobić tak jak my? Po za tym, goście chyba będą dorośli i sobie poradzą...
Są świadkowie, którzy się gośćmi bez transportu na pewno zajmą( po to chyba są świadkowie? :) ) Całe szczęście, że my nie mamy takich problemów :)
Niby masz rację, ale jak sobie pomyślę, o mojej mamie, która będzie tak roztrzęsniona, ze bez mojej siostry (która jest świadkiem) ani rusz, to mi się słabo robi na myśl, że jeszcze gości będzie się zajmowac :P
image
image
Z jednej strony rozumiem. Ja tylko piszę jak my chcemy to zrobić( a też robili tak moi znajomi). Z kumplem zabraliśmy się z rodzicami pana młodego :) fajni ludzie, wesoło było, a tylko 10 minut podróż zajęła :)
Zrobicie jak będziecie uważać, że jest najlepiej! :)
po tym jak na ślubie mojego kuzyna jedna z ciotek wypaliła wielce oburzona, że jak to nie zapewniają transportu, to aż się boję jaki będzie lament, gdy ja powiem, że transport należy sobie samemu załatwić :)

jednak uważam, że wesele jest i tak sporym wydatkiem, żeby jeszcze martwić się o to jak ktoś dojedzie z kościoła do sali. popieram Gosiulek, nasi goście są DOROŚLI, więc powinni sobie poradzić z dojechaniem na salę ;) przecież po to daje się zaproszenia wcześniej, aby takie techniczne szczegóły między sobą poustalać :) a nie oczekiwać manny z nieba - mi nigdy nikt transportu nie zapewniał i żyję :)

a bulić za kogoś dodatkowo na transport, a potem zobaczyć, że w kopercie jest marne 100złotych... wiem, że nie robi się wesela po to by w kopercie było sporo pieniążków i nawet nie biorę tego w takiej kategorii, ale po prostu wiem, że ja się będę starać, dbać a ktoś najzwyczajniej w świecie tego nie doceni i nawet 'dziękuję' nie powie.
" a bulić za kogoś dodatkowo na transport, a potem zobaczyć, że w kopercie jest marne 100złotych: - to żes pojechała hihihi :):):):)

ws umie racja... hmm.. pogadam dziś na ten temat z rodzicami... co oni sądzą. W sumie ostatnio bylismy na weselu u znajomych i to w zupełnie obcym mieście - w Chojnicach i tez nie było trasportu - i nikt nie narzekał.
image
image
Organizować autokar, busa na trasę 3 km i zabulić za niego nie wiadomo ile...Marnowanie czasu, pieniędzy i nerwów( bo się spóźni bo coś tam).
olimpia pisze że to 3 km... równie dobrze mogą sobie spacer zrobić :)
Warszawa, Radom- nie znam miasta, noclegu nikt mi nie organizował a tym bardziej dojazdu na salę weselną :) Trzeba se radzić
jeśli mogę .. :)
Uważam, że jeżeli sala jest na terenie/obrębie miasta w której odbywa się ślub to jak najbardziej, ale jeżeli ktoś robi wesele na wypizdowie jak ja 22 km od Gdańska to jest obowiązkiem jest zapewnić transport. Takie jest moje zdanie;)
image
A ja raz byłam na weselu na wiosce, z kościoła do sali było prawie 40 km, młodzi nie zapewniali transportu, wesele było wyjazdowe, więc nawet nie miałam poprosić kogo, aby podwiózł (ani sąsiadów, ani znajomych).. To była wioska, więc taksówek też tam nie było.. Młodzi nie zapewnili także noclegu, więc musieliśmy opłacić sobie sami.. W takiej sytuacji akurat uważam, ze to nie było ok...
Ale w takiej sytuacji, gdy na salę jest 10-15 km to inna sprawa. My akurat nie będziemy zamawiać autokaru, ale większość gości jest "miejscowych". Dla przyjezdnych zamówimy albo taksówki, albo tak dogadamy z innymi, aby się wszyscy zabrali:) Poza tym nie chcę autokaru z jeszcze jednego banalnego powodu: chcę mieć sznur samochodów, które jadą, jeden za drugim, zawsze mi się coś takiego marzyło.. :) No a Ty Olimpia skoro masz 3 km to w ogóle się nie przejmuj:) Przecież najwyżej zamówisz taksówki :)
image
No tak... zamówisz taksówki... tylko zaraz po ślubie skąd będziemy wiedzieli ile itd. Nie bedzie na to czasu. Wole byc wczesniej na to przygotowana.

w ogóle nie wiem, a jak sądzicie z tym powrotem?
Goście są z gdyni... wesele w redzie. Czy trzeba zalatwiac transport z powrotem ?
Mi sie wydaje ze nie... Reda to nie koniec swiata. I wszysycy raczej beda wiedzieli jak trafić z powrotem.
Co innego gdyby na sale było nie wiadomo jak daleko i ciezko byłoby wrócic....
image
image
Z Redy do Gdyni jest przecież kawałek - ja bym się nie przejmowała... akurat tutaj to niech się goście sami mobilizują :)
dokładnie tak. Ostatnio wracałam z wesela w rumi do Gdyni, jechaliśmy w 4 osoby, świadek zapytał taxówkarza ile mniej więcej wyjdzie za taki kurs i dał mu taką kasę.Żaden problem :) Nie należy się przejmować takimi rzeczami!
ja wam powiem tak
1. mnie nie potrzeba korowodu przez całe miasto - ślub we wrzeszczu a wesele na kokoszkach
2. goście miejscowi, ale chcę zeby się wytanczyli a nie zeby kazda para furą jechała bo po prostu zawsze jakis kierowca bylby potrzebny
3. a powrot robie tak ze autokar przejedzie się z lukullusa przez główbny az do oliwy i koniec, w ten sposob kazdy bedzie mial BLIZEJ do domu.
4. jak policzyłam taksowki to prawie tak samo kosztowo wyszło

no ale kazdy robi jak uwaza
na pewno nie sugeruję się tym co wypada a co nie, albo ze należy zapewnić albo nie należy zapewniac ;)
image
a na weselu u brata mego narzeczonego siedziałam na przeciwko ich kuzynów, którzy głośno się żalili ile wybulili za transport i czy opłaca im się przyjeżdżać na poprawiny...

szkoda, że nikt nie pomyślał w kategorii: iile państwo młodzi zapłacili za osobę, salę, suknię itd....

więc chyba same rozumiecie czemu nie zamierzam zapewniać transportu.
> Madzik, dokładnie jakbym ciągle miała myśleć co wypada, a co nie, to bym osiwiała :)
No a aj sie takimi rzeczami trochę przejmuje :/... chociaz z drugiej strony - jak sie komu nie podoba, to niech nie przychodzi :P
image
image
ja się przejmowałam kogo zaprosić, tak aby się nie poobrażali....
bo np. moja mama ciągle tylko jedno : zaproś wieśka, zaproś wieśka. niby mój wujek ale wcale go nie kojarzę, nie bywał na żadnych imprezach i nic mi ta osoba nie mówi, a teraz mam go zapraszać?

moja chrzestna ma aż 7 dzieci i niby powinnam chrzestną zaprosić wraz z dziećmi, z którymi też nie mam nie wiadomo jakiego super mocnego kontaktu... a z drugiej strony zaprosić tylko jednego kuzyna, to może być że go faworyzuję... każdy od zaręczyn tylko pyta o ten ślub i każdy liczy że zostanie zaproszony....

jak mój kuzyn nie zaprosił na swój ślub jednych z najstarszych dzieci, to od ślubu mu wypominają że kogoś nie zaprosił (nie dziwię się, że obecnie nie utrzymuje zbytniego kontaktu z rodziną)...

i faktycznie wypisywanie zaproszeń to dla mnie najbardziej stresująca, póki co, sprawa :(
z rodziną mojego narzeczonego nie było kłopotu, rach ciach i wypisane :)

no ale ja cóż... ma z deka specyficzną rodzinkę, w której to obrabia się d*pę nieobecnym...
ja zrobilam tak ze zaprosilam najblizsza rodzinę (mama ma 3 braci kazdy 2 doroslych dzieci) tata ma siostre - tez 2 doroslych dzieci, czyli kazdy ma partnera. poza nimi zaprosilam tylko takich z jakimi utrzymujemy kontak albo delegacje z rodziny np. ciocia ma 2 doroslych synow, trzymam sie z jednym - tylko jego zapraszam, pozostali to przjaciele. Chrzestnej nie zapraszam bo mamy b. słaby kontakt.

Ja nie chcę nikogo urazić, ale z drugiej strony chcę aby na imprezie było miło i rodzinnie - oraz znajomo :)

a jak się ktoś obrazi to mu powiem że przykro mi że go nie zaprosiłam ale nie czułam takiej więzi, na razie nikt się nie poobrażał ;)
image
Cześć Panienki (hihi, jeszcze wszystkie jesteśmy pannami), również melduję się w nowym wątku. My mamy do sali 16 km od kościoła i zapewniamy autokar , bo właśnie wolę aby goście bawili się, a nie musieli potem bastować bo prowadzą.
Gosiulek- masę rzeczy macie już załatwione, a termin mamy ten sam. Chyba czas najwyższy zdecydować się na suknię :/ o zgrozo!
image
Zaba: to się spinaj z suknią(pod warunkiem,że będziesz kupować nową, szytą na Ciebie) :) mi mówili w Madonnie,że tak najpóźniej to 5 miechow przed zamawiać,więc marzec to taki deadline... Chociaż, może inne salony mają krótszy czas oczekiwania:)
My właśnie przeglądamy zaproszenia i chyba dziś jakieś już damy :D:D (wiedziałam że tak będzie...!!! )
my pierwsze dawaliśmy w moje urodziny (ale to tylko dla najbliższej rodzinki- czyli rodzice i rodzeństwo), bo oni i tak wiedzą co i jak, więc niech już mają ;)
Witam Kochane :)

no My zapewniamy autobus, ponieważ do sali mamy jakieś 23 km :( i nie wyobrażam sobie zostawić Naszych Gości tak na lodzie... ale każdy robi jak uważa :)

co do zapraszania, staraliśmy się zapraszać naprawę najbliższe Nam osoby, ale zawsze wyjdzie, że kogoś wypada zaprosić a kogoś nie... a jak tam u Was będzie Dziewczyny? Bo u Nas na ślubie będzie sporo młodych ludzi :) starszyzny już znacznie mniej ;)
image
Dziewczyny muszę się pochwalić - kupiliśmy dziś garnitur :):)
image
Super niulek! a gdzie? Mój luby nie wie za bardzo jak by chciał, ale podejrzewam że bez przejścia dłuugich kilometrów po sklepach to się nie obejdzie (ma prawie 2m wzrostu.. :) )
image
U nas 70% młodzi 30% starsi :) Żadnych ciotek wujów. 5 wód po kisielu nie zapraszaliśmy, tylko najbliższych. Reszta jak chce to niech się obraża, skoro nie utrzymujemy kontaktu ze sobą, to ja nie mam zamiaru zapraszać kogoś takiego :) I tutaj duży plus, bo sami wszystko opłacamy i organizujemy, będzie tak jak my chcemy :) A nie że rodzice, dają kasę i wymagają ...
gosiulek u mnie podobnie jak u ciebie 70% młodych i 30% starszych . Dobrze że mam więcej młodych bo to właśnie młodzi rozkręcają każdą imprezę - a o to chyba chodzi aby na parkecie cały czas coś się działo .
Co do transportu to stwierdziłam , że jak dojadą do kościoła to nie będzie problemu z przemieszczeniem się gości na salę . Zawsze sporo samochodów jedzie prawie pustych. Świadkowie już zadbają o to aby ci co nie maja transportu dojechali na salę .
My transportu nikomu nie załatwiamy, część mojego lubego wszyscy są z daleka więc przyjadą swoimi autami a z moją stroną nie będzie problemu, bo jak mój brat brał ślub to każdy gdzieś tam się zaczepił i nikt do nikogo nie miał o to pretensji... My ewentualnie załatwiamy znajomego, który później będzie odwoził o ile ktoś będzie chciał :) u mojego brata tak samo było i wyszło ok :)

Zaba&Zyrafa - kupiliśmy garnitur w sklepie Ewtex w Galerii Rumia. Mają tak takie i dobre jakościowo garnitury, że byłam w szoku. Bardzo duży wybór, a pani, która nas obsługiwała była profesjonalna i widać było, że się na tym zna. Mieliśmy zniżkę z targów ślubnych i zapłaciliśmy za garnitur 420 zł :)

Dziewczyny, wybiera się któraś z Was dzisiaj na nauki do Gdyni do Św. Mikołaja?
image
Ja nie widze problemu. Sprawdz czy jakis przewoznik sie zgodzi w serwisie BUSOMAT.PL. Poznasz tez cene.

http://www.busomat.pl
Moja prosba nie jest spelniona od 2 watkow! Prosilam o zmiane w nazwie do tej pory nic! Albo porzadnie albo wcale
image
image
czesc
powiem jedno warto zamawiać próbki zaproszeń kilka przyszło dzisiaj do nas i powiem tak niektórymi jestem mega rozczarowana :(
my sami robiliśmy zaproszenia i faktycznie, gdybym miała próbkę kartek, to bym wzięła inne, bo kartki są ciut za śliskie i się rozmazywał tusz, ale po porządnym wysuszeniu jest nawet si :)
U mnie będzie podobna proporcjonalność Gości co u Was Dziewczyny ;) ale o swoją starszyznę się nie boję, bo to są lepsze ziółka, niż My młodzi... ;) przepiją i przetańczą nawet najlepszych :)
image
Hej dziewczyny :)

Mam dziś makijaż próbny,
zastanawiam się czy iść do ślubu w okularach czy w soczewkach,
okulary noszę od 6 r.ż, ale miałam taki 3 letni epizod że nosiłam soczewki, ale aktualnie okulary :/
dylemacik
EeMmAa myśle że to już zależy od ciebie spora część osób lepiej wygląda z okularami niz bez , mój luby nosi okulary i osobiście wole go w tej wersji niż w soczewkach które czasami zakłada :)
ja na pewno idę w soczewkach, nie podoba mi się jak wyglądam w okularach.
Myślę, że musisz szybko się zdecydować, bo makijaż wygląda inaczej u osób bez okularów a w okularach (ja mam krótkowzroczność i w okularach wydaje się on mocniejszy).

Ja wciąż zastanawiam się które zaproszenia wybrać, stanęło na 3, ale wszystkie mi się podobają :P
To i ja moge sie dopisac do was:)
Patrycja i Adam,
data- 14.07.2012
Kościół- Katedra Oliwska
Sala -Soprano
fotograf-Kuzyn
dj-szukam
kamerzysta-szukam
image

image
przy okazji dla osoby zakladającej część 17 obecnego wątku

ANNA I ANDRZEJ
Data: 29.09.2012
Kościół p.w. Św. Antoniego Kosakowo,
Restauracja "Dzikie Wino''
zespól B.M.W z Żarnowca
kamerzysta: Kamer Vid
fotograf: Szarafińska
Dziewczyny jestem właśnie po naukach w kościele św. Mikołaja w Gdyni. Powiem jedno: rewelacja! Jestem zachwycona. Nawet mój narzeczony, który jest negatywnie nastawiony do takich spraw powiedział, że chciałby raz w miesiącu chodzić na coś takiego. Nauki prowadzą pary małżeńskie, czasem coś powie ksiądz, ale głównie małżeństwa. Jest mnóstwo ćwiczeń, które robi się w parach, np. każda osoba zaznacza na kartce cechy swojego partnera, potem wymiana kartek między narzeczonymi i dyskusja między nimi.. Pisaliśmy też do siebie list, ogólnie dużo różnych ćwiczeń i naprawdę można się poznać. Zawsze coś innego niż zwykły "suchy" wykład przez 2 godziny.. Aaaa nauki są bezpłatne :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niulek,
mówiłam Ci, że będziesz zadowolona :) Ja też nie żałuję, że tam byliśmy :) Dziś moja mama kupiła sukienkę - śliczna, czerwona.
image

hej, mozecie mi doradzić odnośnie Tortu weselnego, skąd ile jakie koszty??? będę wdzieczna
a i jeszcze dekoracje na salę weselną jak możecie mi coś podpowiedzieć.

buziaki i witam nowe panienki
image
na tort polecam Wentę z wejherowa(ananasowy, malinowy, truskawkowy, marcello), ciasta cukiernia formella w mostach (orzechowiec, tiramisu, sernik na zimno z galaretka, sernik, jabłecznik).
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
A ja muszę się pochwalić, że dzisiaj kupiliśmy wódkę :) Maximus 0,5 156 butelek :) a wesele robimy na ok 110 w tym ok 80 dorosłych.
Co do tortu, to nam w hotelu pan powiedział, że liczy się 100g na osobę i u nich cena za kg jest ok 40 zł (w Gnieckim) teraz dokładnie nie pamiętam i mamy z cukierni WANT tyle, że z Pruszcza Gdańskiego :)

My plujemy na Krupnik 0,5L w dobrej cenie (czyli do 18 zł)/butelka... jak coś zobaczycie- proszę o cynk :)
image
Hej, co do Krupnika 0,5L, to widziałam w kauflandzie przy Morskiej w Gdyni za 17.99zł :)
Co do alkoholu to my kupujemy STOCK,
zastanawiamy się tylko czy 0,5 l czy 0,7 l ?
Jak to u Was dziewczyny?
hej dziewczyny w lidlu jest dobra cena na pepcs 2 l w cenie 3,33
czyli niewiele drożej jak litrowa normalnie

co do wódki to my sie jeszcze nad tym nie zastanawiamy sadze ze za jakieś 2 - 3 miesiące zaczniemy sie rozglądać teraz to nawet nie mamy gdzie zapasów trzymać
pepsi miala byc
Ale pędzicie z pisaniem, mamy wódkę Fashion 0,7, 200 butelek, sporo, ale na 110 osób, polter i poprawiny wystarcz,m jak zostanie to na imprezy będzie, na pewno sie nie zmarnuje. Kupowanie zaproszeń itp zaczynam od marca, muszę jeszcze załatwić dj na poprawiny.
image
image
dwulitrowej nie polecam. kiepsko wyglada na stole i ciezko z niej nalac zwlaszcza pod koniec wesela...
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Ja wczoraj pocztą wysłałam zaproszenia. Mam nadzieję, że dojdą.
image

EeMmAa :) chyba lepiej będzie prezentować się 0,5L % na stole + mniej "przejdzie" temperaturą otoczenia. Takie 0,7L dłużej będzie stało na stole a ciepła wódka jest do niczego
image
EeMmAa - Proponuję abyś zakupiła STOC-ka 0.5 l. - ma on dozownik,który ułatwia nalewanie wódki do kieliszków, natomiat 0,7 tego dozownika nie posiada .

image
dziewczyny mam prośbę zmienicie 19 maja Ilona i Mariusz kamerzystę na Bogusław Maniński WIDEO-MAN
Hej dziewczyny zastanawiam się jak to jest z tymi ślubnymi fryzurami czy wy kupujecie dodatki do włosów wcześniej czy jak juz jesteście po prubnym uczesaniu ?
potrzebuje kucharza dziewczyny
Ja miałam to szczęście, że udało mi się zrobić fryzurę do ostatniej przymiarki, przy okazji w salonie można było zakupić ozdoby więc problem mam już z głowy. Jeżeli masz możliwość to zakup ozdobę później. Ja w ogóle nie spodziewałam się, że będzie ta "pajęczynka". Planowałam zupełnie co innego, co w dodatku w ogóle nie pasowało jednak do tej fryzury.
image
dziewczyny mam prośbę zmienicie 19 maja Ilona i Mariusz kamerzystę na Bogusław Maniński WIDEO-MAN,
image
Nas również proszę dopisać =)

MAGDALENA i JANUSZ
Data ślubu: o5.o5.2o12
Kościół: p.w. Matki Boskiej Różańcowej - Gdynia Demptowo
Restauracja: "Gosia" w Kielnie
Zespół: Art & Brass
image
NaMiBiA - jak miło, My również mamy w Gosi wesele ;) a na ile osób robić, jak można wiedzieć? Bo ja mam ostatnio obawy, że mi się te moje 120 osób tam nie zmieści :) i w ogóle, czy już tam z nimi rozmawiałaś tak konkretnie, czy jeszcze nie?

Pozdrawiam :)
Ja za 2dni mam próbne czesanie. Kontaktowałam się z p.Olą Cz. i pytałam czy woalkę itp ozdoby kupić juz na to próbne ale powiedziała żeby nic nie kupować.

W sumie racja bo ja mogę mieś jakąś wizję fryzury , która w realu okaże się kompletnie nie trafiona.

Ciekawa jestem co to wymodzimy na Mojej głowie :)?
image
Milena86 jeżeli tu zaglądasz jesteśmy ciekawe twojej relacji :))
wiecie co jade dzisiaj do Pruszcza i z ciekawości zajrzałam na strony internetowe salonów z sukniami i przeraziło mnie ze czas oczekiwania na suknie to nawet 18 tygodni to jest 4,5 miesiąca masakra sadziłam ze jak w kwietniu lub maju zacznę szukać sukni to będzie akurat a tu może być za późno nadmienię ze chce szyć na wymiar i kupić
no ja juz powysylalam zaproszenia :D

uff... teraz tylko bede oczekiwala na pozytywne odpowiedzi :)

co do fryzury problnej.. P. Ola jest super kobietka :)
fajna atmosfera, milo, na luzie :D i juz mam swoja fryzurke :D:D:D

niulek mowilam ze sposobaja Ci sie nauki w Mikołaju :)

image
Dziewczyny mam prośbę i pytanie :) Gdzie kupujecie kolczyki ?? Bardziej nastawiacie się na szukanie na allegro czy sklepy w 3mieście??

Ja szukam takich kolczyków tzn w podobnym stylu i podobnej długości. Może wiecie gdzie można takie nabyć??

I druga sparawa to jak to jest z doborem koloru kolczykow do sukni ecru? czy takie jak na zdjęciu będa się dobrze komponować??
Bo o ile dobrze pamiętam ivory i srebro to nie za bardzo ze spobą współgrają hmmm?
zapomniałam dodać link :)

http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?pageSize=100&page=1&style=J1395

wogóle jak oglądałam galerię sukienek Maggie Sottero to dziewczyny mają śliczne kolczyki .
hej wilczek sadze ze suknia jest strojna ja bym ci doradzila delikatne kolczyki moze cos takiego
http://www.banae.pl/product/kolczyki-swarovski-%C5%9Blubne-bicone-crystal-ab
Agata85: nie wiem do ktorego salonu w Pruszczu idziesz, ale na niektore sukienki (i to nie tylko w Pruszczu czeka sie 4 miesiace). Ja zamowilam swoja na poczatku listopada i na dniach ma przyjsc, a potem jeszcze przymiarki. Ale babka od razu mowila ze one zakladaja 4 miesiace na dostawe (bede miec sukienke z Annais Bridal). I z tego co pamietam to w kilku salonach slyszalam takie terminy dla roznych marek, chociaz w niektorych (glownie tych co w Polsce szyja) byly to ok 2 miesiecy. Mysle ze mozesz juz powoli szukac, zeby sie nie okazalo ze nie mozesz zamowic tej "jedynej", bo nie zdazy przyjsc albo bedziesz sie stresowac pozniej: przyjdzie, nie przyjdzie ;-)
w sumie tez chodzi o to ze jestem na diecie i nie wiem czy jak teraz kupie to sie okaże za duża narazie miesiąc diety i ćwiczeń to 4 kg mniej wiec obawiam sie ze nie trafie w wymiary
jak bym kupuia tak w kwietniu maju osiągnęłabym juz moje dawne upragnione wymiary i otrzymałabym je kurcze sama nie wiem
Ja mam akurat dostęp w srebra, więc nie będzie z tym problemu. Ale już wiem mniej więcej jaką chcę biżuterię:)
image
Agata ja sukienkę mam zupełnie inną :) szukam tylko kolczyków a Moja sukienka nie jest strojna .

Fajne rozwiązanie ma Agora. Zamówiłam sukienkę w Langorii na poczatku stycznia a wtedy miałam rozmiar zdecydowanie za duży.
Umowa jest spisana i zaznaczone, że będa nowe wymiary.
Z tego co się dowiadywałam to będę no nowo mierzona ok 10-15 marca , Panie doślą Moje nowe wymiary do producenta a sukienka ma byc najpóźniej na poczatku kwietnia.
Slub mam 28 kwietnia i wtedy zostaje niecały miesiąc na ostateczne dopasowanie.

Jak to zostało mi ładnie wytłumaczone fakt ,że spisuje się umowę tak wcześnie nie oznacza ,że tyle czasu jest szyta nasza suknia. Poprostu jest to zarezerwowanie sobie terminu i pewności że nasza suknia będzie na konkretny dzień gotowa.

Jakby nie było to zamówienia wpływają z całej Polski .
Podobnie ma się sprawa z producentami zagranicznymi i tam jest okres oczekiwania jeszcze dłuższy.
mnie tez bedzie P. Ola Cz. czesała, ale na probne dopiero sie umowie w czerwcu badz lipcu... daj znac jak bedziesz njuz po wilczek...
image
Ooo to miło! A kiedy dokładnie macie wesele?? No my nie robimy na 120 osób, ale czytałam kiedyś gdzieś na jakimś forum, że spokojnie 120 osób tam się mieści i nie ma duchoty :) Planujemy max 100 osób więc sala jest idealna na taką liczbę ludzi. Nie pamiętam dokładnie ale chyba pewna para robiła wesele na 150 osób- po prostu ustawienie stołów było inne i zabawa była przednia :)
Zależy co rozumiesz przez słowo "konkretnie" :) Co tam jestem mam nowe pytania i uzyskuję to nowe odpowiedzi. Wczoraj zajechaliśmy do Gosi ale niestety były poprawiny więc nawet nie wchodziliśmy aby nie zakłócać imprezy ;)
image
A My mamy tam wesele 29.06 - także czekam na Twoją relację!! ;)

Zobaczymy jak to będzie, podejrzewam, że nie wszyscy Goście przyjadą ;) także się zobaczy w efekcie końcowym ile osób będzie :) No nie wiem, może źle się określiłam - bo konkrety to pewnie będą ustalane tak na tydzień przed ;) ale czy masz w planach np. coś domawiać? ile kelnerek będziesz miała na tyle osób? czy będziesz miała otwartą bramę antywłamaniową (swoją drogą jedyna rzecz, która w tej sali mi się nie podoba ;))
image
WOW już 16 część? Ja ostatnio chyba pisałam w 4 :P
Nie wiem, jakoś mniej się przejmuję tymi sprawami "okołoweselnymi" niż rok temu. Oczywiście nadal nie wszystko mamy wybrane i zapięte na ostatni guzik ale jakoś się nie stresuję w ogóle. Po prostu się nie moge doczekać :)
image
image
wilczek ja uważam że jeśli nie masz strojnej sukienki to jak najbardziej będą pasować :)
Ja chcę fioletową biżuterią (kolczyki i bransoletka) i myślałam o czymś takim http://www.black-diamond.com.pl/bizuteria-swarovski.php?id=288
Myślałam jeszcze o tej ale podobno perełek się nie zakłada na ślub ;) wiecie coś o tym? http://modna.pl/przedmiot/51492_JENICA+pere%C5%82ki
No i trzecia opcja ;) http://www.black-diamond.com.pl/bizuteria-swarovski.php?id=418

No i dziś w końcu zamówiłam fioletowe buty :) ciesze się bo to było dla mnie najgorsze ;P. I polecam bialebuty.pl. Butki wygodne i wszystko dobiera się tak jak komu pasuje
[url=http://www.suwaczki.com/]image[url]
image
hej byłam w tych salonach rzeczywiście czas oczekiwania 4 miesiące
mierzyłam chyba z 5 sukienek i 1 mi sie baardzo podobała ale nie bylo białej a wiem już na pewno ze będę mieć biała zamierzam wybrać sie do salonów w gda jakoś za 2 tygodnie wiec zobacze wiecej no coz czas zacząć szukać sukienki mój koszmar jak na razie największy ze względu na nie wymiarowość ehh
AGATA 85 - Jesli szukasz sukni to ja polecam pania z Kowal
Sama u niej kupowalam, ma suknie z pokazow mody.

Podaje Ci numer moze sie przyda??
Suknie Kowale - 692 59 29 11

Bardzo mila Pani, profesjonalna obsluga i duzy wybor, bawte w salonach nie meirzylam tylu sukien co u niej :P I ceny bardzo przystepne a suknie nowe wlasciwie :P
image
Właśnie dziewczyny...
macie jakiś pomysł na swoje fryzury? Ja sama nie wiem co chcę na głowie. Podobają mi się bardzo fryzury wiatrem czesane, ale i gładkie koczki są fajne. I mam dylemat...
image

ja bede miala wlosy upiete, ale w sposob taki zwiewny :) nie beda ulizane :D:D

image
Prosiłam ,aby przy następnym wątku zmienić
Video- Man
Na
Wideo MAn

ehhhhhhhhhhhhhhh
image
image
Ananao,

czy możesz podesłać jakiś link, bądź zdjęcie fryzury, o której myślisz?
image

uwaga w watku napoje gazowane napisalam o promocji w tesco o coca coli w 1l butelkach
ale tu u nas dzisiaj cicho i spokojnie :)
Niom,,, Az stronke 2x odswiezalam i dalej nic;)
image
Ananao,
super jest ta fryzurka. Może i ja taką sobie zrobię?
image

:D Bardzo ladna ona jest :D

Ja tam nie mam nic przeciwko :P

takich delikatnych bardzo malo jest tak naprawde w necie...
ja szukalam dosc dlugo i tylko to znalazlam :D

no nic lece na tańce :D

image
Boże i my powinniśmy zacząć śmigać na tańce...
image

Hey dziewczyny. Postanowiłam zabrać się za szukanie sukienki i przeszłam z dwa salony (nic mi się nie podobało) w trzecim znalazłam wypatrzoną z katalogu, przymierzyłam i ...... wybrałam :) Heh, teraz się cieszę że mam to już z głowy i mogę inne rzeczy dobierać... ale czas oczekiwania na nią 5 miesięcy
Aha wybrałam Justin Alexander 8613 ;) ;)
image
image
Nadiaaa,
widziałam tą sukienkę na żywo. Coś mi w niej nie pasowało - sama nie wiem co :p
A zdradź, o ile możesz, ile za nią zapłacisz.
image

prawie 4 tys. ale liczyłam się z tym ponieważ te sukienki są chol..... drogie ;/ ale cóż ślub ma się raz (zazwyczaj) ;) a ja odkładałam na nią ;)
jak dla mnie jest śliczna i to się liczy ;) ;)
image
image
Ja w Cymbeline przymierzyłam sukienkę Justina Alexandra za 8000 zł!! To jest dopiero przegięcie.
image

Bardzo ładna sukienka.
Wiem anusiak, ale wystarczy jechać do Sierakowic i tam dostaniesz tańsze :) a salon na prawdę warty odwiedzenia i pod względem wyboru i cen.
image
image
Olesia1986 - tak jak sama napisałaś, "konkretne-konkrety" tydzień przed imprezą- menu, liczba gości i wszelkie szczególiki :) Z tego co się dowiedziałam to na 90-100 osób są 4 kelnerki- czy jest tak faktycznie będę musiała się dopytać. Wyczytałam na pewnym forum, że woda jest w cenie. O to miałam się ostatnio dopytać ale jak już pisałam, były jakieś poprawiny i nie chciałam wchodzić i robić zamieszania :) Domawiać? Raczej nie, jedynie modyfikujemy lekko menu zamieniając potrawy.

AGATA 85 - ja polecam salon "Aleksandra" w Rumi. Jeżeli nie zależy Ci na metce to tam znajdziesz na 100% coś dla siebie. Co suknia to piękniejsza, ceny są bardzo rozsądne, materiały bardzo dobrej jakości. Chodziłam po salonach- głównie w Gdyni i powiem szczerze, że nic... Tzn. były owszem piękne ale ciężkie i za ceny, że szczęka opada. Ja chcę się natańczyć na własnej imprezie więc zależało mi na sukni lekkiej i pięknej :) Właśnie tam taką znalazłam. W dodatku w cenę sukienki wchodzi jeszcze welon-standardowy- zawsze można dopłacić symboliczną kwotę i mieć dłuższy. Kolejne to bolerko- krótkie. Na miejscu można wypożyczyć bolerka, poduszki na obrączki, biżuterię. Akurat na to się nie łaszę ale wiele osób chętnie z tej opcji korzysta. Niektórzy nie chcą szyć czy kupować bolerka, które raz założą :)

Dziewczyny pisały o welonie. Ja mam dwa- jeden krótki i jeden długi ( ale nie do ziemi ). O tyle są delikatne, że będę mogła oba mieć na głowie w kościele a i tak będzie widać fryzurę jaką sobie wybrałam :)
image
Witam ;) Chciałabym dołączyć do wątku ;)

1 wrzesień - Magda i Piotr - Parafia Św. Urszuli Ledóchowskiej w Gdańsku - wesele Gościniec w Gołubiu - wodzirej Gucio - fotograf Monika Głowczewska

Miło by mi było gdybyśmy zostali dopisani w kolejnej części ;)

Postaram się nadgonić wątek ;) Pozdrawiam serdecznie!
image
ooo.. masz ślub w mojej parafi :)))
A my dzisiaj odebraliśmy Obrączki:)
image
image
A właśnie. Dziś dzwoniła do mnie pani z salonu sukien ślubnych - mam welon do odebrania. Zapomniałam o tym :p
image

matko ja tez musze kupic jeszcze welon :D

chcialabym i dlugi i krotki ale taki prosty :) nawet bez obszycia, ewentualnie z zylka :D:D:D

matko jak ja sie ostatnio denerwuje tym slubem :D

dziewczyny powiedzcie mi, czy zapraszacie wiecej gosci, niz macie wstepnie zarezerwowanych miejsc? :)

image
anusiak, a ile płaciłaś za welon i jak długiu on jest?

image
Dziewczyny, myślicie, że na 100 osób 50 litrów sprite, 50 litrów fanty i 100 litrów coca-coli wystarczy? na wesele i poprawiny:) do tego jeszcze napoje niegazowane, ale nad tym się zastanowię trochę później..
image
ja na swoje 132 osoby kupuje, 130 litrów gazowanego (80 l pepsi i 50 l sprite) i 135 l niegazowanego w tym na pewno 60 l pomarańczowego soku nie liczę wody :)
image
niulek ja liczę po 3 litry na osobę, czyli np na 100 osób 300 litrów napoi. I teraz w zależności od tolerowanych napoi np. 100 l coli 100 l sprite 50 l niegazowanych i 50 l wody gaz i niegazowanej.
image
image
Ananao,
widzę, że masz ślub po mnie. Mogę Ci odsprzedać swój welon. Jeden 2,5 metrowy, drugi 80 cm. Obszyte żyłką, koloru ecri. Zapłaciłam 150 zł za oba, kupowałam w Elizabeth na Świętojańskiej. Mogę sprzedać za połowę ceny.
image

ja mam welon biały, dwuwarstwowy 50 cm i 80, obszyty lamówką na grzebyczku. kupiłam za 120, oddam za 80:)
aniusiak, ja musze miec welon jzu na przymiarki sukni.. wiec niestety ale ie moge tak kupic... :(

image
hej dziewczyny ja mialam dzisiaj pierwszy koszmar i sen zwiazany ze ślubem
śniło mi sie ze brałam ślub w czerwonej koktajlowej sukience która wisi u mnie w szafie do tego miałam w środku mszy założony przez mamę welon bo jej sie przypomniało i mój narzeczony w trakcie mszy wyszedł na fajke i zastąpił go mój kuzyn żebym sama nie stała po ołtarzem masakra !!!! heheh
W razie czego odsprzedam swój welon komuś, kto ma w późniejszym terminie ślub.
Kupiłam dziś materiał na bolerko i na kamizelkę :)
image

Dzisiaj zamówiłam buty. Skóra kolor wrzosowy z cyrkoniami. Niski obcas 2,5 cm 160 zł.

Asiu od 14-17 marca mamy nauki
image
image
o coś w tym stylu
http://moda.allegro.pl/czolenka-buty-szpilki-slubne-40-biale-klasyczne-i2108828797.html
tylko tam gdzie jest dodatkowy materiał z przodu mam cyrkonie
image
image
niulek - Jeżeli liczysz z poprawinami to za mało. Nam powiedziano, że trzeba liczyć 3 litry na osobę w tym gazowane i niegazowane napoje. Musisz także wciąć pod uwagę okres w jakim bierzesz ślub. Wiadomo jak będzie gorąco to ludzie piją więcej :)
image
te 200 litrów to jedynie napoje gazowane, które rozpisałam. (na 100 osób). Dojdzie jeszcze około 100-150 litrów niegazowanych oraz woda mineralna :) Więc ponad 3 litry na głowę:)
image
czarna84 dziekuję za info bo już sie zastanawiałam czy nie przegapiliśmy terminu ,a jednak nie dziękuję za pamięć
Wiecie co dziewczyny, jakiś czas temu rozmawiałyśmy o podróży poślubnej.. i powiem Wam, że mnie nakręciłyście z tym Zakopanem.. I chyba też jednak tam się wybierzemy:) W jakim czasie planujecie tam jechać? Może się spotkamy?:)
image
Dziewczyny idę dziś do kościoła ,żeby dopiac formalności .
Kochane czy wg was 500zł opłaty co łaska wystarczy??
według mnie i to jest dużo :) my chcemy dać max 300 zł :)
image
Olesia pomyślałam o takiej kwocie bo znalazłam na forum wątek i tam w 2007 dawali po 300zl . Stąd Moje obliczenia :)
A co miałoby się zawierać w tych 500 zł ?
nie wiem do konca jak to jest ale my chcemy dac tak 300 zł ksiedzu 50 zl organiscie zeby nie gral hehe mamy wlasny zespol i 50 zl dla siostry za udekorowanie kosciola - mysle ze ok
Agata85- 50 złotych żeby nie grał??? Prawie jak mafia :) swoją drogą uroczo się ustawił organista skoro dostaje pieniądze, by wstrzymał się od pracy...przecież to paranoja. Przepraszam za wtręt, jednak wzburzyło mnie mocno to, że dajecie ciężko zarobione pieniądze człowiekowi, by nic nie robił. Pomijam fakt, że z tych pieniędzy (w przeciwieństwie do Was) się nie rozlicza i nie odprowadza od nich podatków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiem ze to paranoja ale niestety :(
Dziewczyny może macie jakieś fotki z fryzurami, żeby wrzućić niedługo mam próbna fryzurę anic mi sie nie widzi ehh :(
Wiczek na jakiej ulicy w Gdyni jest ten sklep z butami tanecznymi wiem, że gdzies o tym pisałaś ale nie mogę tego zlokalizować..
image
PannaWeselna - zgadzam się z Tobą w 100%!! My nie chcemy płacić, mój Narzeczony widząc jakie mam do tego nastawienie powiedział, że sam pójdzie do Organisty i z Nim porozmawia... Ale ja i tak tam będę się pchała i powiem co o tym myślę, bo niby z jakiej paki mam płacić jak w rezultacie nie zagra? SZOK!!!!!!!

Ja tam Księdzu dam 300 zł i wsio ;) nie stać mnie by więcej dawać :) akurat za tą część ślubną - weselną, sami płacimy ;)
image
Wilczek a za te 500 zl bedziesz miala chociaz troche kwiatow? Bo jak tak to ok. My musimy doplacac osobno za organiste i za wystroj kosciola wiec 500 zl na pewno nie dam. A sorki, dywan mi wyloza "gratis" ;-)
U mnie akurat za to płacą rodzice ;) ale mówiłam im, żeby max 300 zł dali. Tym bardzej, że w poniedziałek my daliśmy księdzu za protokół i zapowiedzi 50 zł.
Ja jestem ciekawa ile u mnie weźmie organista...no i w kościele będzie nowy od 1 marca więc zobaczymy jak to będzie
image
aaa i mam pytanko ;) kiedy płacicie księdzu za ślub? Przed czy zaraz po? Bo mamy iść do kościoła 25 kwietnia żeby nam powiedział co i jak na mszy będzie wyglądać i się zastanawiam czy wtedy mu nie dać
image
Mi się wydaje, że daje się kasę przed samym ślubem (bo wcześniej nie masz 100% pewności, że do niego dojdzie) - tak na logikę. Ale niech ktoś to jeszcze potwierdzi :)

Dla mnie to w ogóle jest trochę chore - płacić komuś 300 zł za godzinę pracy - kto tyle zarabia? za 300 zł to ja muszę stać 2 weekendy na promocjach.. My z organisty chcemy zrezygnować bo będziemy mieli zespół, ale zastanawiamy się co z marszem mendelsohna? A wiem, że u mnie w parafii koleżanka, która pobierała się w sierpniu też miała ten zespół i organiście za to, że zagrał marsz zapłaciła 200 zł.. To ja dziękuję, za to już mam prawie nową mikrofalówkę do nowej kuchni:P Nie wiem ile damy księdzu myślałam o 200 zł... To i tak jest dużo za godzinę pracy.

Dziewczyny my z narzeczonym mamy taki dylemat - doradźcie mi, bo już sama nie wiem. Mój Krzysiu chce mieć muszkę. No ale pas smokingowy odpada... Więc jak, sama muszka + koszula i już? Czy może muszka, koszula + kamizelka (dostaliśmy ją od Jego brata, który w sierpniu miał ślub, więc tak czy tak ją mamy)? I wtedy muszka w jakim kolorze - ivory (jak kamizelka i koszula) czy raczej stalowa (jak garnitur)? Sama już nie wiem, w każdym sklepie mówią inaczej... Chcę żeby wyglądał ładnie, ale żeby nie był obwieszony jak choinka. Bez kamizelki wydaje mi się tak słabo, bo będzie wyglądał tak jak każdy gość, niczym się nie wyróżni.. Mi się podobają muszki stalowe, ale czy to nie będzie przesada, jak myślicie?
image
Zamówiłam próbki zaproszeń, fioletowe
http://moda.allegro.pl/zaproszenia-slubne-na-slub-promocja-gratis-i2117881640.html bardzo mi się podobają
image
image
Chyba sama znalazłam odpowiedź na moje pytanie.. Poszperałam w necie i wychodzi na to, że:
- wersja muszka + kamizelka -> są w tym samym kolorze, więc skoro kamizelkę mamy ivory to muszka też by musiała być ivory (czarna muszka + garnitur = kelner)
- wersja sama muszka -> dopasowana kolorem do panny młodej, jej bukietu i motywu przewodniego.
Więc muszka będzie ivory:) Tylko teraz zadanie - znaleźć koszulę w kolorze ivory i to na muszkę (inny kołnierzyk) - będzie ciężko... jakieś pomysły?:) Już byliśmy w trzech sklepach i nic..
image
dziewczyny tak na szybkiego napiszę nie czytając postów wyżej.

Byłam i dałam 400zł chociaż ksiądz powiedzial ze dają 200zł.
Kwiaty będą nic nie mówił o dodatkowych kosztach. dałam taką kwotę bo poprosiłam księdza o personalne kazanie....o nas dla nas. To niespodzianka dla Mojej połówki...jest parę rzeczy za które bym chciała mu bardzo podziękować a to ,że wypowie je ksiądz w moim imieniu podczas mszy będzie dla niego niespodzianką :)

magduś sklep satino sprawdź w necie bo nie pamiętam ulicy. Odbior butów mam w tym tygodniu :)

lecę na 13na siłownię ......paaaaaaaa
A nam ksiądz powiedział tak:

"za całość 1000 zł - w tym strojenie podstawowe i delikatne kościoła, organista i msza - jesli będziecie miec swojego księdza, czy cokolwiek to i tak 1000 zł"

dodam że w tym kościele mamy tylko ślub - bo formalności wszystkie załatwiamy w Naszej parafi
Jakie zdzierstwo:/ nie ma nigdzie żadnego cennika za usługę pt: ślub, chrzest. Strojenia nie musi być( po za tym co to jest "strojenie podstawowe i delikatne?!) taa.. ciekawe jak u mnie będzie :)
no ale niestety nie mieliśmy innego wyjścia, należymy do św. Brygidy w Gdańsku a wesele mamy w Stegnie, i żeby nikogo nie pędzić bez sensu (razem z nami oczywiście) 37 km zrobiliśmy tam - wygodniej jak na miejscu :)
magda_gda witaj, widze ze mamy slub w tym samym dniu, ale fajnie juz myslalam ze bede sama na forum z dnia 1.09.2012
pozdrawiam

w kolejnym wątku można mi dopisac DJ Michał Pracel, fryzura p. Ola Czerwińska, makijaz Anna Stykała
image
Czy mogę prosić Panie które mają wesele w Dzikim Winie o jakieś zdjęcia po? Interesuje mnie szczególnie sala regionalna.

neela127@wp.pl
;)
~`})i({
image
My jak pojechaliśmy zamówić datę i godzinę, to ksiądz powiedział, że przyjęło się, że Młodzi płacą 300 zł. Wiem, też o tym, że siostry ustroją ołtarz. Ale 500 zł, czy 1000 zł?? To już, dużo, za dużo. W każdym mieście sa przynajmniej dwie parafie - zawsze można zmienić na "tańszą".
image

nartu sprawdz maila
image
Prosze o uzupelnieeni w kolejnym watku :

26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(Orfeusz Bobo), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night, samochodzik - Vip Stars, Makijaz i fryzura - http://www.dream-beauty.pl/index-1.html

Bede wdzieczna
image
Wielkie dzięki Aga ;)
~`})i({
image
Witajcie dziewczyny... wczoraj dotarły do mnie zaproszenia... i szczerze wam powiem, że strasznie żałuję, że zamówiłam je z allegro... na aukcji było przekierowanie do kopert, które idealnie pasują do zaproszeń... więc ja nie sprawdzając rozmiaru zaufałam sprzedawcy i zamówiłam... wczoraj dostałam zwykłe białe C6 koperty.... moja wina dałam się naciągnąć... teraz poszukuje niestandardowego rozmiaru koperty :(
jazzowa a jakie zaproszenia dostałas?
Moje tez przyszły wymiarowo niestandardowe, ale znalazłam koperty.

Mozesz dokupic rozne koperty ozdobne i niestandadrowe w dobrych papierniczych.

AGA, czy mogłabym prosić równiez o zdjęcia z sali z Dzikiego Wina?
olimpia20111@wp.pl

Zasatanawiam się czy w ogóle na ta salę brac jakis kolor przewodni?? bo wydaje mi się że zginie w tłumie tych kaszubskich ozdób :)
Myślałam o złocie... ale sama nie wiem.
image
image
aaa...zapomniałam!!!!
byłam wczoraj na przymiarce sukienki - przed ostatecznym wybraniem :) Miałam wybrane 3 modele, w tym jeden pięęękny - mój faworyt.
I co? Pani kazała mi załozyć inną - której w ogóle nie brałam pod uwagę - no i koniec! Wszycy (mam, siostra, tata, luby) powiedzieli, ze w tej najładniej :)
Więc już pstanowione! i innych nie mierzę:P

Rozleciał mi się tylko światopogląd co do bukietu :( ehhh.
image
image
A JAKICH SZUKASZ?
Olimpia a wkońcu szyjesz w BJ czy kupujesz w salonie suknie?
image
olimpia zaraz wysle
Magduś szyję w salonie.... ta która w końcu wybrałam nie powaliła mnie ceną, więc decyduję się na zakup nowej :)
image
image
tylko kompletnie nie wiem jaki bukiet i bizuteria.... fryzura... czy coś we włosy ehhh :(

Sukienka bedzie skromna - o taka :)

image

Uploaded with ImageShack.us
image
image
Olimpia mam bardzo podobna sukienke...dół identyczny,,, góra bardzo podobna tylko bez zakładek, gładka z jakimis koralikami... ja ubiorę rózowe atłasowe pantofle i i bukiet z rózowych tulipanów... biżuteria skromna- svaroski- kuleczki na uszach i kuleczka na łancuszku... mam nadzieje ze razem bedzie dobrze wygladało...
Olimpia a biżuteria to może koczyki gronka
ja własnie sie nad nimi zastanawiam
tylko nie wiem czy wybrać te
http://www.black-diamond.com.pl/bizuteria-slubna.php?id=317
czy te z perełkami
http://www.black-diamond.com.pl/bizuteria-slubna.php?id=290
co dziewczyny myślicie
image
tez myslałamo tych gronkach, ale nie wiem czy moja okragła buzia nie bedzie źle w tym wyglądała.... i chyba jednak wolałabym cos bardziej skromniejszego... sama juz nie wiem :/
image
image
a słuchajcie!! czy milena już wstawiła swoją relację, czy coś mnie ominęło ?:P
image
image
Ale jak sukienka skromna to z kolczykami możesz zaszaleć;) Szkoda że ich nie można przymierzyć.. bo własnie nie wiem czy pasowałby by mi krótsze czy dłuższe..
image
olimpia - jaka piękna sukienka! Dobry wybór :) Ciekawa jestem jak w niej wyglądasz :) Myślę, że pasowałyby do niej kolczyki kule, ale takie małe na sztyft :) Takie świecące z kryształków (chyba wiesz o co chodzi, bo są ostatnio dość popularne).
image
Olimpia- piękna suknia :))) Zdradzisz cenę?? (priv)
Ja tez proszę o zdjęcia z Dzikiego Wina Sala Regionalna

natusek@poczta.fm
olimpia fajna kiecka :)
a będziesz miała welon ? jak nie to zaszalej z kolczykami bo suknia jest skromna tzn żadnych mega ozdób długie kolczyki mogą cie optycznie na twarzy wyszczuplić ale wtedy nie zakładaj nic na szyje
olimpia a w jakim salonie znalazłaś swoja suknie
ok :)))
w elizabeth passion :) mega polecam! welon bede miała... calkiem gładki wykonczony jakimiś świecidełkami na końcu. Własnie wolałabym długie kolczyki...ale na szyje raczej nic..choc moja mama pewnie sie oburzy - że "goło".
image
image
a jak to nie tajemnica ile kosztowała
w salonie w gdyni tak ?
agata - pisze na priv :)
image
image
ok pisze na prov
Widzę, że suknia z Elizabeth Passion :) Super jest ten salon i suknie jakie mają, materiały, ceny, obsługa :)

olimpia20111 - Ja również będę zamawiać suknię w tym salonie, ale na przymiarce nie dopytałam się jak wygląda zakup - ile wpłaca się zaliczki przy podpisaniu umowy i jak odbywa się dalsza procedura. Mogłabyś udzielić mi takiej informacji, będę bardzo wdzięczna :)
Czy ja też mogę prosić o zdjęcia z sali regionalnej w Dzikim Winie? barca121@gazeta.pl :)
ja też proszę o zdjęcia z dzikiego wina - interesuje mnie sala regionalna

browar173@wp.pl
A ma ktoraś zdjęcia z Dzikiego Wina ale z sali na dole ?
jak coś to mój email astra629@wp.pl
My byliśmy dzisiaj w Urzędzie Stanu Cywilnego .... Opłata 84zł jak ktoś nie ma odpisu aktu to plus 22zł.

w Ndz idziemy do Księdza zanieść to wszystko .

Coraz bliżej:)
image
image
My dzisiaj byliśmy spisać protokół :) już zostaje nam tylko USC +spowiedzi i nic tylko brać ślub :)))
image
W końcu udało mi się wszystko przeczytać :P
My jesteśmy w trakcie zamawiania zaproszeń. Czyli ustalania ostatecznej listy gości.
Masakra trochę z rodzinką, bo niedawno dowiedzieliśmy się (z zapowiedzi!!!), że jeden kuzyn bierze ślub przede mną i nie robi wesela i niby jest taki zwyczaj, że żonatych dzieci rodzeństwa rodziców już się nie zaprasza, ale tak trochę dziwnie wg mnie, że tylko ich nie zaproszę. A rodzice uważają, że skoro on nas nie zaprosił na wesele (bo nie robi) to my też nie mamy go zapraszać. Nie utrzymuję z nim jakiś kontaktów (jedynie jakieś imprezy rodzinne), ale jakoś tak dziwnie. Takie głupie myślenie.
A z drugiej strony jak będziemy rozdawać zaproszenia to jeszcze będzie kawalerem :P i tak dziwnie go pominąć.
Co o tym myślicie?

Za 2 tyg. idziemy na kurs do Mikołaja? Ktoś się wybiera?

A i mama zapisała mnie do krawcowej, która będzie szyć jej suknię na wesele i moją na poprawiny oraz dorabiać mi ramiączko na szyję. Bardzo mi się podoba takie ramiączko, ale jak myślicie czy do czegoś takiego będzie pasować wisiorek? (Moja przyszła teściowa uparła się, żeby kupić mi biżuterię - kolczyki i wisiorek i zastanawiam się czy będzie pasowało...)

Chciałam się jeszcze wypowiedzieć na temat dojazdu gości autokarem. Nie miałam okazji wcześniej napisać
image
Chciałam się jeszcze wypowiedzieć na temat dojazdu gości autokarem. Nie miałam okazji wcześniej napisać.
Pierwszy raz słyszę, żeby młoda para załatwiała transport gościom.
Przecież każdy i tak wpierw musi dojechać do kościoła. To jak nie ma samochodu to się z kimś dogada.
Dodam jeszcze, że od kościoła do sali mamy 17 km.
Tylko tyle chciałam powiedzieć i sorki, że wróciłam do tematu spornego.
image
tigrers wysyłam Ci fotki sali kryształowej w Dzikim Winie
image
Co do noclegow to na wszystkich weselach na ktorych bylam zawsze byl jakis autokarek albo busik. Nie bylo noclegów czy poprawin ale transport byl- tym bardziej jesli ktos ma wesele poza miastem/ lub tam gdzie nie ma komunikacji- a nawet jesli jest to nie bardzo sobie wyobrazam zeby wiekszosc moich gosci jechala za mna samochodami a np jakies tam ciotki czy wujki nie majace transportu np SKM ;]
Mysle ze po prostu trzeba sie dokladnie dowiedziec kto czym przyjedzie i ile bedzie mial ew. wolnych miejsc i zadecydowac- np Kaska jedziesz z Nowakiami itp.
Moja kolezanka robila wesele w Pszczolkach czy gdzies tam za Pruszczem i jej maz zorganiowal swoich kolegów zeby zrobili pare kursow z goscmi- zaplacil im za paliwo i dal chyba jakas wodke weselna itp. Wydaje mi sie ze jednak paliwo to mniejszy koszt niz taksowka.
Ja od kosciola do sali weselnej mam 40 km, byla by masakra jak jakis gosc by mial tam dojechac np taksowka- chyba by z kopert wyciagali :D
Jazzowa, czy Ty szyjesz coś u krawcowej z Kiełpina?
image
image
A to są moje zaproszenia :)

nam ksiadz powiedzial (sama sie pytalam) ze jest co laska, ale ja nalegalam i w koncu powiedzial ze jego kolega ksiadz mowi tak: zsumujcie wszystkie koszty wesela, podzielcie przez ilosc osob i dajcie ksiedzu tyle ile wyjdzie za jedna osobe.... i wtedy stwierdzilam ze dam co laska :D

image
Ładne te zaproszenia :)

my niedługo będziemy drukować własne - bo zdecydowaliśmy się robić je sami :)
dzieki Puchatkowa :)

my tez robilismy sami :)

image
AgaM. wielkie dzieki :)
zosiek - "żonatych dzieci rodzeństwa rodziców" aż musiałam sobie to przeanalizować:D chodzi po prostu o kuzynów? :) Taka głupia sytuacja w Twoim wypadku.. Sama nie wiem czy tego kuzyna bym zaprosiła.. Ale znając mnie - bym zaprosiła, bo bałabym się, że odbiorą moje zachowanie chamsko.. Ten ostatni raz można zaprosić, poza tym dwie osoby więcej to chyba aż takiej róznicy Ci nie zrobi? :) No a jeśli kuzyn by robił wesele to na pewno by Ciebie zaprosił. :)

Na kursie u Mikołaja byłam - będziesz bardzo zadowolona.

No a co do sukienki na szyję - jeśli wisiorek będzie delikatny będzie pasował jak najbardziej. Przykłady: http://forum.we-dwoje.pl/files/thumbs/t_danalea_na_szyj_104.jpg
http://ofertyweselne.pl/ogloszenia/121-9.jpg
http://www.plockcity.pl/files/pict/2010-08-18/pock-sprzedam-sukni-lubn-9jU4NTIwND_o.jpg

Anano - piękne zaproszenia!
image
no ja zapraszam kuzynow nawet jak maja rodziny, przeciez to w sumie jedna z najblizszych osob w rodzinie..oczywiscie nie wnikam w sytuacje w rodzinie..
a jesli ktos nie robi wesela, to trudno, nie mozna go z tego powdou uwazam odrzucic :) ale to moje zdanie :)

dzieki niulek :)

image
Ananao, sami robiliście zaproszenia? są naprawdę super :) widać masz talent manualny, no i pomysł :D jestem pod mega wrażeniem

My zapraszamy wszystkich gości z którymi mamy kontakt, bez względu na to czy jest to daleka czy bliska rodzina czy tez nie rodzina a jest bardzo blisko, już chyba nie ma tak jak kiedyś, że są jakieś zasady... bynajmniej tak jest w mojej rodzinie, i od mojego narzeczonego - są to ludzie z którymi my, bądź rodzice mają kontakt, a na których nam zależy żeby byli, z którymi chcemy dzielić się swoim szczęściem tego dnia

np. mój chrzestny - brat mojego taty - jedyny zresztą, nie będzie zaproszony, on i jego żona są alkoholikami, i choć mam do niego jakiś rodzaj słabości, nie zapraszam ich,
A ja swojego ojca alkoholika nie zapraszam. I wiecie co? Śnił mi się dziś... Z kieliszkiem w dłoni :( Masakra.
image

Zgadzam sie.. ja tez nie zapraszam chrzestnego ale sam na To zasłużyl

Tak EeMmAa sama robiłam, nic mi sie w internecie nie podobało, A jak juz coś w miare było ok to kosztowało koło 3 zl...
Dlatego robiłam sama hihi,

image
no właśnie tak się w życiu dzieje,

anusiak0507 - śnił Ci się bo przykry jest taki stan rzeczy, i gdzieś tam w duszy Ci to doskwiera, ma prawo
ja już wiele lat temu mówiłam że wujka nie zaproszę - mój tata jak i moja babcia (mama taty i wujka) byli conajmniej zgorszeni, bo przecież takie są zasady/tradycja czy coś tam innego, oczywiście i mnie jest przykro że tak się dzieje, jednak to co ja chce jest dla mnie najważniejsze, bez względu na zasady, nie mam wpływu na życie innych, ale mam na swoje i tego się trzymam
A ja mam problem właśnie dzwoniłam do Hotelu Murat w Redzie żeby zabukować pokoje i dowiedziałam się że mają komplet porażka taki duży hotel i żeby wszystkie pokoje były zarezerwowane masakra :(
Niulek - dzięki za fotki, przekonałaś mnie, że ładnie to wygląda :)

Sytuacja jest skomplikowana i pół rodziny jest na niego zła. (Zwłaszcza, że jest jedynakiem i poobrażali się ze swoimi rodzicami i rodzicami przyszłej, bo oni nalegali na wesele). Mój luby mówi na to "wioska" no ale niestety tak to już jest gdzie każdy o każdym co pomyśli.

tigress - wow, nieźle.
Ja mam o tyle fajną sytuację, że sala jest na piętrze, a na parterze są pokoje tylko do naszej dyspozycji. Właściciel jak są wesela, to nie wynajmuje pokoi. A cena noclegu 30zł/osobę, więc taniocha.
image
tigress no to wspolczuje....

ja od razu z sala rezerwowalam noclegi i cale szczescie, bo w poniedzialek 4 czerwca juz przyjezdzaja goscie tam na euro bo gdzies blisko podobno ma byc druzyna francji..

image
Tak to jest organizacja wesela na odległośc welese mamy w dzikim winie ojciec nas namówił wcześniej mieliśmy ville palladium gdzie mieliśmy nocleg a w Dzikim winie nie ma, narzeczony dzwonił do Hotelu murat pare tygodni temu i powiedzieli iemu że bez problemu można zabukować a jak chciał zarezerwować to powiedzieli że jak 10 pokoi to wystarczy pare tygodni przed zadzwonić dziś mnie coś czkneło żeby tam zadzwonić i usłyszałam że wszystko zajęte oszusty jedne!!!
Ale mam nadzieje że nic straconego niedaleko mieszkania rodziców jest dworek wię sprubóje tam się dogadać tylko nie moge się dodzwonić do szefa .
Życze miłeg weekendu:)
A dziewczyny mam takie osobiste pytanie do was czy któraś brała tabletki żeby niemieć miesiaczki czy one działają? pytam bo obliczyłam sobie że ten straszny dla mie dzień przyjdzie w dniu ślubu masakra jakaś:(
tigress - myślę że warto podejść do gin i poprosić o tabletki . Najlepiej tak na 2-3 miesiace przed bo tam cykl masz równo co 28 dni. jeżeli nie zrobisz sobie przerwy to masz 21 dni i kolejne 21 tabletek. Warto spróbować prędzej abyś sprawdziła jak bedziesz się po nich czuła.. niestety pilsy na każdą działają inaczej
image
no dobra idea i też można sobie rodzinkę powiększyć w taki sposób moja kuzynka tez tak zrobiła i po nocy poślubnej 9 miesięcy pózniej przyszła na świat ich super córka
no dziewczyny mamy już po pierwszej styczniowej Uroczystości Weselnej teraz kolej na Kwiecień ,ale ten czas leci jeszcze trochę i kwietniówki zaczną uroczystości )
http://www.youtube.com/watch?v=fD6C-pR7v-Y&feature=relat
pomysł na sesje?
Milenka, jak nas czytasz, to napisz chociaż po krótce swoją historię... Bom ciekawa ;)

no kwietnióweczki, jak tam Wam idą przygotowania? :)

Muszę się pochwalić, że napoje gazowane mam już wszystkie zakupione - chyba, że moja Mama się naprawdę uprze jeszcze na to by była mirinda na weselu, to może z parę butelek na pierwszy rzut dokupimy :)

teraz polujemy na jakieś przeceny soków - z tym już gorzej, ktoś coś słyszał? Gdzie i za ile? ;)
image
soki polecam w tesco, testowalismy wiele sokow, w kilku sklepach dobre są tescowe 2 litrowe z miąższem, do tego jablkowe tesco , ale tez sa niezle w lidlu. porzeczkowe i babanowe kupowalismy po kilka sztuk chyba hortex. rozlewali je pozniej do dzbankowi, bylo szybciej , Gosciom smakowało
image
siódme niebo 2 za 1 w tesco;)

a gazowane gdzie kupiłas?
Aga M - dziękuje bardzo za info, z tych soków z miąższem zrezygnujemy, nienawidzę miąższu w sokach!! ;) ale jabłkowe na pewno spróbujemy i zobaczymy ;)

karolina89 - teraz w tesco je promocja na fante i sprite 2x1 l po 3,85 zł - wychodzi mniej niż 2 zł na 1l butelki, ważność do 10.08 ;)
image
nam nasz Pan gdzie bedziemy mieli restauracje pwoeidzial zebysmy kupili pol litrowe butelki na stol...
tak sie nad tym zastanawiam.. bo przeciez pol litra to jest bardzo malo... :( no i one sa dosc drogie.. nie ma co sie oszukiwac...

image
Ananao, niektórych rażą duże butle, ale myślę że 0,5L to już przesada bo zbankrutujecie. Warto polować na promocje i tak jak teraz w tesco płacisz za 1 butelką sprita/fanty a druga jest gratis. Wychodzi 1,98 zł/Litr. Taka butelka 1Litr + dzbanki z sokami będą mniej więcej na tej samej wysokości więc razić nie będzie :)
image
Zaba&Zyrafa,

no mi tez sie wydaje, ze te litrowe to jest najlepsze rozwiazanie... chociaz nie wiem.. nei chce zeby pozniej wszystko bylo wygazowane...

heh... nie wiem... musze to jakos ogarnac....
chcociaz moja mama pewnei sie uprze na pol litrowe...

image
jeżeli dobrze zakręci się butelkę, to nie ma opcji, żeby się wygazowało...

pomyśl co to będzie, jak będą pół litrowe butelki, latanie tylko co chwilę po nową butelkę i w dodatku jak sama piszesz, koszta większe - szczerze mówiąc to nie widziałam jeszcze w promocji nigdzie tych pół litrowych butelek ;)

pogadaj z Mamą i jedź kupuj teraz te sprite i fanty w promocji, bo naprawdę atrakcyjna cena ;)
image
czarna 84 - nie nic nie szyję w Kiełpinie, a czemu pytasz?
Ananao- ostatnio byłam na weselu gdzie stały 2Litrowe i nie było nic wygazowane- kwestia tego jak Olesia wspomniała, czy ktoś zakręci. taką butelkę 1Litrową jak rozleje się na 4-5 osób to nie ma szans aby wygazowało się. Cena regularna za butelki 0,5litrowe to coś koło 2 zł, a w tej cenie masz 1 litr w tesco :)
image
no walsnie...

chyba tez tak zrobie... :)

image
Witam Dziewczęta :)
Bardzo proszę o dopisanie nas do następnego wątku:

Ola i Daniel
15.09.2012r.
Kościół p.w. św. Walentego w Gdańsku
Restauracja "Wanoga"
Dj - DJEvent Piotr Komorowski
kamerzysta i fotograf: OK! Serwis
Fryzura: p. Ola Czerwińska
Witaj marynarka!

Widzę, że mamy ślub tego samego dnia! :)
Miło mi :)
Ja to już się nie mogę doczekać ;)
Hej,
zauwazylam ten sam kosciol, w ktorym my planujemy slub :)
Pytanko: jak planujecie wystroj kosciola? Mi podoba sie on sam tak bardzo, ze chyba poprzestaniemy na samych kwiatach, ale nie wybralam jeszcze firmy. Mysleliscie juz moze o tym? Moze kogos polecacie?
Pozdrawiam.
kto idzie na nauki w kwietniu do "okraglaka"
my idziemy sie zapisać w tym tygodniu
co do poradnictwa gdzieś krazyl numer do jakiejś pani ktoś ma
"Poradnictwo małżeńskie: prowadzi p. Ewa Jakubiak, kontakt indywidualny z parą przygotowującą się do małżeństwa, termin do uzgodnienia pod nr. tel. 58/303 72 86 lub 792 007 538
p. Ewa znana była z tego, że idzie na rękę i "załatwia" spotkania raz dwa i osobiście mnei to zniecheciło.

Mnie metody, skutecznie, nauczyła p. Bożena z parafii na Zaspie (ok. 35 letnia babeczka) - http://www.przedslubne.pl (ale chyba stronka coś nie działa, przynajmniej dziś)

Gdańsk-Zaspa parafia Opatrzności Bożej, p. Bożena Kostewicz tel.508-135-115, e-mail: b.kostewicz.wp.pl" cytuja za AgaB
image
Olesia ta promocja na soki w Tesco teraz jest- tzn 2 w cenie 1 siodme niebo ale tylko w duzych Tesco- my jeszcze sokow ani wody nie kupujemy- chyba ze bedzie jakas mega promocja (wesele w kwietniu) bo szczerze mowiac nie mam tego gdzie potem trzymac w chlodnym, poza tym licze ze na swieta beda fajne promocja.
No ale ja ogolnie jestem duzo bardziej wyluzowana niz wiekszosc dziewczyn na forum i mi sie nie spieszy.
Ale tak przy okazji jakie fryzjerki poza Ola Czerwinską mozecie polecic i makijazystki?
tulipanek - bardzo Ci dziękuje ;) na razie z sokami się chyba jeszcze wstrzymamy, ślub dopiero w czerwcu więc jeszcze trochę czasu mamy - tak jak piszesz, bliżej Świąt powinny pojawić się promocję, więc wtedy będziemy się rozglądać ;)

ja akurat z trzymaniem tych rzeczy nie mam problemu - wszystkie ślubne rzeczy są u mojej Mamy w domu, bo u Nas w mieszkaniu ciężko by Nam było to 3mać ;)

My generalnie też jesteśmy wyluzowani, ale w innych rzeczach, nie mamy garnituru dla mojego Bartka, nie mam jeszcze poprawek w mojej sukni i nie wiadomo czy nie będzie trzeba nowej kupować - jakoś Nam się do tego nie śpieszy... ale te soki i napoje, jak są fajne okazje to czemu nie? przynajmniej kroci się na to nie wyda ;D he, he...

Co do fryzjerki, nic Ci nie pomogę, bo mam właśnie wspomnianą wyżej Panią Olę, zaś makijażystkę mam P. Justynę: http://justyna-art.pl/ - jestem już po próbnej i jestem mega zadowolona ;) nie dość, że sympatyczna osoba, to wyczarowała na mojej buzi fantastyczny makijaż ;D
image
Olesia a ile płaciłaś za probny i za weselny? :)

ja bede chyba zmieniala zwoja makijazystke..
nie bardzo mi sie podoba kontakt z nia...

image
Pochwalę się - w sobotę kupiliśmy garnitur oraz buty dla Pana Młodego:) Koszula oraz spinki zamówione, także jakby nie patrzeć strój dla niego prawie w pełni:) Jestem bardzo zadowolona, bo myślałam że będzie ciężej a jakoś sie udało. Potem juz tylko jak kupię suknię na poprawiny to dobierzemy pod kolor koszulę i krawat:)

Ja niestety mam problem z białymi butami... dziś jadę szukać dalej...

Co do zaproszeń to my jesteśmy w trakcie robienia (sami), potem jeszcze zostaną zawiadomienia.

Co do napoi to my mamy w sierpniu ślub (gdbyśmy mięli chłone miejsce do przetrzymania pepsi/coli, to na pewno byśmy kupili w promce jakiejś już nawet) takze moze po świętach wielkanocy zakupimy.
Dziewczyny, robicie już zaproszenia, niektóre juz wysłały, powiedzcie mi jaki dajecie czas swoim Gościom na potwierdzenie obecności?Ile czasu przed ślubem?
image
No My daliśmy 1,5 przed ślubem ;) czyli ślub 29.06 a potwierdzenie chcemy 13.05 - i tak pewnie się skończy na dzwonieniu po ludziach :(
image
My mamy ślub 4 sierpnia, więc planujemy rozdawać / wysyłać tak koniec kwietnia, poczatek maja z potwierdzeniem do 14 lipca.
My mamy ślub 23 czerwca.
Na potwierdzenie czekamy do 15 maja. czyli troszkę więcej jak miesiąc przed ślubem :)

A zaproszenia właśnie zaczęliśmy rozdawać :)
image
image
aaa...wiecie co.... jakoś w ten weekend tak jak spoglądałam na mojego J.... to sobie myślałam -ehh... i to z nim...na całe życie...
Jakoś hmmm.....

Chyba zaczęło do mnie W KOŃCU docierać !
Że za niespełna 4 miesiące juz odwrotu nie będzie !!!! :D:D:D
image
image
Też się zastanawiałam nad datą potwierdzenia przybycia, przejrzałam wszystkie zaproszenia, które dostałam i wyszło, że daje się 1,5 miesiąca przed. My mamy ślub 4 sierpnia a potwierdzenie do 15 czerwca. :)

Dzisiaj kupiliśmy koszulę dla Krzysia :) Teraz szukamy muszki :)
image
To my chyba daiśmy krótki temin...
26 dni przed ślubem. Z panem z restauracji mamy się spotkać 30 kwietnia, więc taki termin daliśmy gościom.
image

my mamy slub 2 czerwca a termin potwierdzenia do 15 kwietnia...
bo wiadomo ze ludzie tak czy siak sie opoznia z tym :P

image
my mamy 5 maja ,a termin daliśmy do 1 kwietnia ...oby ktoś tego nie wzioł za pryma a pryli
Dziewczyny mam pytanie - moze któraś wie gdzie znajdę białe/ecrue/nude sandały na koturnie (tzn. koturna z przodu pod palcami - może być spora a pod piętą obcas, mam nadzieję,że dobrze wyjaśniam o co chodzi...)? bardzo by mi zależało na takich butach... A zaczęłam się rozglądac i tak przeszłam sklepiki w Gdańsku i tam dośc biednie... Medison tez nic, fashion house też nic, alfa centrum (jedynie buty ryłko - dla mnie za drogie i modele mi nie odpowiadały, ale jeśli któraś z Was szuka to tam warto zajrzeć - bo chyba z 10 modeli białych i ecrue mięli).
Jeszcze w Gdańsku została mi Galeria ale jakoś wątpię,że tam coś kupię.
Bardzo proszę może znacie jakiś sklep w Gdyni albo nawet Tczewie? To bym pojechała za tymi butami...
Do niulka :)
Masz już może na oku kwiaciarnie w której będziesz robić wiązanke ?
Mi moja ulubioną do której miałam zaufanie zlikwidowali :(
a nie znam za bardzo kwiaciarni (dobrych) w okolicach redy, rumii i wejherowa... Może coś polecisz?:)

Aha!! no i dziewczyny!!! Czy nie wicie ile mniej wiecej placi sie za bukiet?
image
image
Ja za bukiet z tulipanów płacę 70 zł. Nie wiem czy tanio czy drogo ale z tego co patrzałam to za bukiety biorą chyba od 100 zł, ale to oczywiście zależy od kwiatów i wielkości wiązanki.
image
za samo powiedzenie ze to bukiet slubny juz sie doplaca...

image
no nie wyobrażam powiedzieć w kwiaciarni, że to zwykły bukiet.:/

Przecież kwiaciarnie mają specjalne preparaty, w których kwiaty wcześniej stoją i którymi sa pryskane, żeby wytrzymały Ci cały dzień i całą noc - niezaleznie od tego jaka będzie pogoda.
image
image
Ślub 11.08, a potwierdzenie do 30.06.2012
Olimpia - niestety jeszcze nie wiem gdzie będę robić bukiet ślubny, ale na pewno nie w kwiaciarni Asia w Rumi. Podobno w Rumi Janowie w takim kwadracie jest fajna kwiaciarnia, ale jeszcze nie zdecydowałam.. Żadnych pomysłów... A co do cen to podejrzewam, że za bukiet ślubny będzie trzeba zapłacić 150-200 zł.

Dziewczyny, a czy któraś z Was słyszała kiedyś coś o makijażu robionym przez panią Magdę Purchla?
image
Niulek - no wlasnie licze koszty kwiatów... bo w sumie będą musiała kupic 6 bukietów :/

jednen dla siebie , jeden dla świadkowej, dwa dla rodziców i dwa dla świadków...
więc za te kwiaty chyba wyjdzie bardzo dużo :/
Z rodzajemwydziwiać chyba nie będę...róże, eustomy, może gerbery, podobają mi się tez frezję ):)
image
image
Mi się wydaje, że bukiet panny młodej kosztuje ok. 150-200 zł, aby wytrzymał całą noc a nawet i dłużej - na pewno jest zrobiony jakoś "lepiej". Dla świadkowej bukiet może być mniejszy, dla rodziców i świadków też nie muszą być jakieś super, przecież można zrobić małe bukieciki. Dla przykładu: szwagierka na swój ślub miała bukiet za 150 zł z róż, a na sesję zdjęciową zrobiła sobie podobny, tylko że mniejszy za 50 zł. Ja akurat chcę mieć sesję we wtorek, aby mój bukiet jeszcze wytrzymał. a tak z ciekawości: po co Ci bukiety dla świadków? Chodzi o podziękowania czy może jakiś inny zwyczaj?
Co do rodzajów kwiatów, podobają mi się takie same jak Tobie: róże eustomy, frezje... :) Jak się zacznę dowiadywać to na pewno dam Ci znać.
image
Teraz się zorientowałam, że zostało nam równe 2 miesiące ;).
Dziś już napisał do nas wodzirej :) i dał nam zadania do wykonania i na spotkaniu będziemy uzgadniać szczegóły, ale najgorsze jest to, że on chce m.in. ilość osób, średni wiek itd a my mamy potwierdzenia do 31 marca ;/ kurcze trochę za długo jednak daliśmy gościom czasu na zastanowienie ;/

I dziś zamówiłam biżuterię z Black Diamond :) ciekawa jestem jak wyjdzie :)

Dziewczyny, czy któraś z Was będzie miała kwiaty z Gloriozy??
image
bukiety dla świadków na podziękowania właśnie :):):)
Dla świadkowej pewnie że bukiet będzie mniejszy :P
a na sesję - jesli mój wytrzyma to fajnie, a jak nie, to też będę chciała mniejszy :)
image
image
Kamcia - jaaa, będę miała z Gloriozy ;) a czemu pytasz?

Mój bukiet jest ten który wchodzisz do Nich na stronę z tymi różyczkami - zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia ;)
image
Olesia bardzo ładny :) takie jak lubię :). Ja będę miała taki jak mają w ofercie z tulipanów białych, tylko się właśnie zastanawiam czy jednak z fioletowych nie chcę, żeby się odznaczył jakoś.
A pytam, bo już od dawna nie ma tej kwiaciarni na żabiance, a na stronie nie ma nowej lokalizacji jeszcze wiesz może co się dzieje?
Ja właśnie napisałam do pani Eli bo chcę się z nią spotkać i zobaczymy...
image
a masz jakiś kolor przewodni? :) jak tak, to dodaj z kilka tulipanów w tym kolorze i będzie po kłopocie ;)

a faktycznie - przypomniałaś mi o tym, ale przyznam się szczerzę, że nie wiem gdzie się przenieśli... Coś mi świta, że na przypomorze, ale to za wiele Ci nie da... :(

jak będziesz znać nowy adres, daj proszę znać - dobrze? to sobie od razu zapiszę, żeby potem nie szukać :)
image
ale płodny ten nasz wątek :)

My mamy ślub 07.07.2012 termin potwierdzenia 30 maja 2012, więc daliśmy naszym gościom 1 miesiąc i tydzień
Olesia kolor przewodni to fiolet z bielą i ecru :). Właśnie nie wiem czy lepiej będzie jak dodam parę fioletowych tulipanów, czy żeby bukiet był tylko we fiolecie??
image
mi się wydaję, że jak będzie tylko we fiolecie (zależy jaki odcień), to może być za ciemny, chyba, że myślisz o tym jaśniejszym odcieniu... ;)

ja bym wymieszała biało - fioletowo :) bo jak będzie z kolei sam biały kolor będzie zlewał się z Twoją sukienką ;)
image
Dzięki to chyba tak zrobię :) fiolet rzeczywiście może być za ciemny tym bardziej że chcę właśnie ten ciemniejszy odcień, a biały mimo że bardzo mi się podoba, będzie niewidoczny przy mojej białej sukni.
image
hey, w czwartek będę mieć trochę więcej czasu to zrobie nowy wątek i uzupełnie wpisy (poprawie Madziari wpis ;) ) także spokojnie dziewczyny dopisze wszystkie (te z praywatnych wiadomości również ;) pozdrawiam
Ja dziś odebrałam welon. Spakowany narazie czeka u mamy w szafie :)
I byliśmy na zdjęciu miary z nas na bolerko i kamizelkę.
image

witam no nam zostało do załatwienia na maj : nauki, moja suknia ślubna w całości ,welon,dodatki ,kwiaty ,auto, menu,
To jak w koncu z tym makijazem- kogo macie i ile placicie za makijaz panny mlodej i mamy/swiadkowej?
Tulipanek no jesli chodzi o mnie to ja bede mnie malowała przyjaciólki siostra i nie wiem jak zaplace a mama nie wiem co chce miec
Dziewczyny a ja mam dziś studniówkę :) z tej okazji wieczorem wybieram się na ogromne ciacho z kawą... każdy pretekst jest dobry. :)
Hej dziewczyny tudzież chłopaki :) Ale lecą te częsci....
mnie będzie malowała i czesała Agata Cieślak. agatacieslak.com

MAm pytanie czy odpis chrztu z dopiskiem o bierzmowaniu jest również ważny tylko 3 m-ce?
A ja dziś idę na ściąganie miary :):):) i sukieneczka będzie się szyła :d Jupi!
Idziemy dziś tez kupowac napoje.... i wódkę tez w tym tyg. załatwiamy, bo jest fajna promo w makro...
z resztą... teraz te dwa tyg. będę dla nas chhyba najbardziej owocne w przygotowania, bo potem mój luby wyjeżdża w delegacje i długo go nie będzie :( więc samej mi będzie cieżko wszytsko załatwiac itd :(
image
image
jezzowa ja już studniówkę miałam teraz już z górki 66 dni tylko a jeszcze trochę mamy do załatwienia ,a do tego jeszcze kończy mi się umowa o pracę dzień przed ślubem :-/
mrysq - mi powiedzieli ze nie musi byc z aptekarska dokladnoscia ale zeby nie przegiac. Ale z tego co wiem to zalezy od parafii wiec musisz sprawdzic w swojej
A ja chciałam się pochwalić tym co sami stworzyliśmy :) w linku zaproszenia, winietki, zawieszki i pudełeczka na podziękowania dla gości(wstążeczka do dopracowania) :)
http://imageshack.us/g/190/dsc0866b.jpg/
image
bardzo ładne!
Gustowne, skromne, ze smakiem i eleganckie :)
Ciekawa jestem jak robiłas pudełeczka dla gości. ciężko jest zrobić coś takiego?
długo Ci to zajęło?
no i jak z materiałami ?
Bo nie wiem czy nie taniej wyjdzie po prostu kupic.
image
image
Kamcia są śliczne jestem po wielkim wrażeniem :))) Zdolna jesteś hehe
image
Dzięki dziewczyny :) Wszystkie materiały na zaproszenia, winietki, zawieszki i pudełka nie wyszły nas więcej jak 200 zł a nawet mniej.
A jeśli chodzi o pudełeczka to sklejanie jest banalnie proste bo trzeba tylko w dwóch miejscach, gorzej z wycinaniem, do dziś czuję a wycinałam w weekend ;). Mój narzeczony sam zrobił siatkę do pudełek :) podpatrzył jak są robione na allegro i zrobił sam :)
image
kamcia - całość po prostu pięknie się prezentuję!! :) gratuluję talentu :)

dziewczyny, czy Wy już kupowałyście staniki do sukienki? gdzie najlepiej kupić? :)
image
kamcia - pięknie! najbardziej mi się podobają wizytówki :) Masz talent
image
Senne ślubne koszmary- Was też dopadają? mimo, że jeszcze tyle czasu zostało do Big Day,ja mam senna masakrę :)
Kamcia, świetne, a napisz proszę jak robi sie takie cudne pudełeczka ? Będę bardzo wdzięczna :)

do kwietniówek i majówek
dobre wiadomości :)

http://media.wp.pl/kat,1022945,wid,14290807,wiadomosc.html?ticaid=1e01c
EemMaA to cudowne wiadomości :) kurcze gdybym wiedziała wcześniej, to bym zabudowanych butów nie kupowała tylko sandałki ;P

Jak któraś z Was jest chętna to wyślę siatkę pudełeczek w wordzie na meila z instrukcją ;P ale wieczorkiem albo jutro bo narzeczony ją ma u siebie na kompie, bo to akurat on zaprojektował ;).
I dzięki za miłe opinie :) ale bez narzeczonego to nigdy bym tego nie zrobiła :) samej byłoby mi trudno bo czasem bez drugiej pary rąk byłoby ciężko :)
image
Dziewczyny, wiem że już taki temat był ale kto Was maluje?
image
Mnie Pani Ania Stykała :)
image
mnie Agata Cieślak agatacieslak.com

Kamcia- super zaproszenia!
a mnie maluję P. Justyna Jazgarska

http://justyna-art.pl/
image
A co sądzicie o pani Eli Skoczeń?
image
Kamcia,
zaproszenia ładne. Bardzo :)
To i ja się pochwalę naszymi https://twitter.com/#!/anusiak0507/media/slideshow?url=pic.twitter.com%2F4rLF3RY6
A prognoza pogody - zachęcająca :)
image

Bardzo ładne zaproszenia i cała reszta :)
Mnie będzie malowała pani Elena Stoszek próbny makijaz wkońcu umówiony na 14 marca :)
MNie maluje siostra mojego A. :) Meoko.pl Polecam, robi piekne makijaze.
image
Dziewczyny stronka jest jeszcze w budowie i nie ma galerii makijazy:( Dlatego zapraszam na Facebook. Profil: Meoko Pl
image
Chciałabym nas dopisać do kolejnej częsci :-)

Karolina i Tomasz
Data: 11.08.2012
Kościół p.w. Św. Judy, Rumia
Wesele: Hotel Faltom, Rumia
DJ Kot
Kamerzysta: kuzyn
Fotograf: artsvivendi

odpowiedz 0 / 0
kamcia wyślij mi szablon pudełeczek jak możesz dzięki na priv podam ci @

co do makijażu maluje mnie p E Skoczeń
Dziewczyny , jak by we kwietniu była taka ładna pogoda ,byłoby super!

Mamy Spisany protokół u Księdza;) uffffffffffffffff
image
image
A ja się wybrałam wczoraj do USC po swój akt. Okazało się, że skoro ślub będzie w Gdyni i ja się urodziłam w Gdyni, to dostaję tylko zaświadczenie. A że mój luby urodził się daleko, daleko i nie mamy jeszcze jego dokumentów, to nic nie załatwiłam. Ech życie.
image

Kamcia ja bym poprosiła,
tak mnie natchnęły te Twoje pudełeczka że postanowiłam też coś takiego zrobić :)

Nawet przygotowałam mały projekt, więc z chęcią porównam
mój meil:

cool_zuzanna@interia.pl

z góry Dziękuję
Dziewczyny!
Nie jedna z Was kupowala alkohol i napoje. Ile przeznaczylyscie na to pieniedzy? Nasze wesele bedzie liczyc kolo 70 osob, boje sie, ze zabraknie nam kasy
image

mnie rownież bedzie malowała pani Ania Stykała, zostało na rowne 6m-cy do tego pieknego dnia ;)

czy któraś z Was była we wtorek na naukach przedmałżrnskich w Pruszczu?
image
Anusiak wczoraj właśnie kupiliśmy część napojów.

My czatujemy na promocje  Wczoraj kupiliśmy w tesco sprite ( butelki 1l) 2 sztuki w cenie jednej.
Niestety fanty już nie było 
Mamy 67 osób. Liczymy po 3 litry napojów na osobę. I robimy to mniej więcej w ilości 70 litrów soki niegazowane, 50 litrów Cola, 25 litrów sprite, 25 litrów fanta, 30 litrów woda mineralna.

Jeśli chodzi o napoje gazowane to czekamy na promocje  soki sa mniej więcej po 3 zł za 2 litry (costa).
Ogólnie wyszło nam jakieś 400zł za napoje ale z dużą górką 

I napomknę, że dziewczyny zawsze liczą 3 litry na wesele z poprawinami. Ja poprawin nie będę mieć więc myślę że duuuzo mi zostanie

Pochwale się 
Wczoraj byłam na przymiarce sukni  Wzięli ze mnie miarę, wybrałam welon i biżuterię  podpisałam umowę 
Sukienka się szyje :D:D:D

Z allegro zamówiłam tez race na tort, załatwiłam sobie też figurke :)
image
image
Madziara jak zerknęłam na Twój suwak to az mnie trochę skręciło, miesiąc i kilka dni Ci zostało, woow. Dzisiaj 1 dzień marca a z nim zaczynam działać bo 3 m-ce zostały i to czas najwyższy.
image
image
Czarna ,ten czas leci jak zwariowany - brakuje nam alkoholu, tortu, winietek, mój make up i fryzura chyba o niczym nie zapomnę.

Jeżeli chodzi o koszmary to mam codziennie..
Śniło mi się ,ze nie miałam make up ani nie byłam uczesana

a ostatnio ,że sala się spaliła , masaaaakra
image
image
czarna84 no czas nam zlecial szybko my to sie spotkamy 14 marca :-) na tych naukach ,a ja jeszcze suknia nie gotowa dopiero 21 marac coś sie ruszy i oby skończy w tym miesiącu ...
madziarra nooo coraz bliżej ciebie to i bliżej do maja ;-) i też wszystkiego nie mam ja na razie z praca walcze bo jak nie wyjdzie to dzień przed ślubem jestem bezrobotna :-/
http://forum.trojmiasto.pl/soki-i-nektary-czyli-napoje-niegazowane-w-promocji-t315388,1,11.html

może kogoś zainteresuje i sam mi coś taniego zasugeruje ;)
peugeotcikowa ten problem mamy już z głowy chociasz coś zaliczone :-) my kupowaliśmy w selgrosie napije
hej ja jade jutro na polowanie na suknie :) moze znajde ta wlasciwa :) wybieram sie do Tczewa - zobaczymy co z tego wyjdzie
u mnie suknia juz zamówiona :)

A wczoraj przez przypadek miałam fryzure próbną zrobiona :P
No i coś co było moja największa zmorą - ze względu na moja wielce "bujną" czuprynę - odeszło w siną dal :P

Fryzjerka mojej siostry chciala tylko zobaczyc jaka bede miec suknie... popatrzyła na mnie i coś tam wstepnie uwiązała, co bardzo mi się spodobało :) i będę się w tym dobrze czuła :) więc tak zostaje :)

więc moja fryzjerką zostaje P. Magda :D
image
image
Koszula wczoraj przyszła :) A dziś chyba będziemy mieć kolejne spotkanie w poradni...
image

http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-17-t315775,1,11.html

Nowy wątek... ! ;)
image
image