Widok

Nawroty trądziku różowatego na twarzy

Hej, czy przy trądziku różowatym też macie takie nagłe nawroty? Miałam piękną remisję prawie dwa miesiące, a teraz znowu pogorszenie i już sama nie wiem, czy to normalne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też miałam moment, że buzia wyglądała cudownie, a potem nagłe bum i rumień wrócił jak szalony
U mnie teraz trzeci dzień antybiotyku i trochę wyciszyło stany zapalne, ale na trądzik różowaty niestety wszystko działa falami. Raz poprawa, raz dramat, zależy od stresu, jedzenia, pogody

A jak coś szukasz do łagodzenia skóry w gorszych momentach, to u mnie fajnie sprawdziła się pasta Acnerose, bo uspokaja podrażnienia i nie szczypie przy aplikacji. Tutaj masz ich stronę, możesz zerknąć, co mają: https://acnerose.pl/

Do mycia twarzy polecam Ci lecznicze mydło Aleppo Szamir przy trądziku bardzo fajnie łagodzi zmiany i przyspiesza gojenie, a przy rosacei też nie podrażnia.
Nie zniechęcaj się, bo te nawroty to niestety klasyk przy tej chorobie. Ważne, żeby w tym czasie pielęgnacja była maksymalnie delikatna i bez kombinowania.

Inne tematy z forum Zdrowie

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...

Leczenie biologiczne a łuszczyca skóry głowy macie efekty po Skyrizi? (3 odpowiedzi)

Zaczęłam leczenie biologiczne (Skyrizi) ze względu na łuszczycę skóry głowy i zmiany na ciele....

kolezanki z nerwica poszukiwane:) (672 odpowiedzi)

Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje...

do góry