Widok
aaaaa:) Chwaszczyno jest bardzo blisko, nawet szukaliśmy tam sali weselnej, ale ostatecznie wybraliśmy Restaurację "KARCZMA" w Kczewie (koło Przodkowa) a ślub mamy w Pomieczynie. Jest tam piękny mały drewniany Kościółek (cały z drewna). Najbardziej podoba mi się drewniany przepiękny ołtarz, który ustrojony jest kaszubskimi serwetami.
no popatrz :) wyprzedziliśmy Was, ah, świat jest mały ;)
Tak. nie ma to jak swojskie jedzenie, ja i mój narzeczony pochodzimy z Kaszub, więc dobrze wiem jak smakuje wiejskie jedzenie.
A z tą salą to było tak, że poprostu większość była już zajęta (zamawialiśmy na początku października 2005). Została nam do wyboru właśnie Karczma albo Kania w Przodkowe, ale Kania trochę nam sie nie podobała, bo tańce byłyby na osobnej sali jakby ....... no , a z kimkolwiek byśmy nie rozmawiali, czy to z kamerzystą, czy to z grajkem, każdy polecał nam Karczmę ze względu na bardzo bardzo dobre jedzonko :)
Pomimo tego troszkę się boję, że i tak będzie mało miejsca do tańczenia na 90 osób (jak nie więcej)...
Mam pytanie , czy robicie zdjęcia w plenerze ? jak tak to gdzie ?
Tak. nie ma to jak swojskie jedzenie, ja i mój narzeczony pochodzimy z Kaszub, więc dobrze wiem jak smakuje wiejskie jedzenie.
A z tą salą to było tak, że poprostu większość była już zajęta (zamawialiśmy na początku października 2005). Została nam do wyboru właśnie Karczma albo Kania w Przodkowe, ale Kania trochę nam sie nie podobała, bo tańce byłyby na osobnej sali jakby ....... no , a z kimkolwiek byśmy nie rozmawiali, czy to z kamerzystą, czy to z grajkem, każdy polecał nam Karczmę ze względu na bardzo bardzo dobre jedzonko :)
Pomimo tego troszkę się boję, że i tak będzie mało miejsca do tańczenia na 90 osób (jak nie więcej)...
Mam pytanie , czy robicie zdjęcia w plenerze ? jak tak to gdzie ?
a propos tego że ten swiat jest mały:
poznałam dziewczyne, która chajtała się w styczniu, gadałyśmy o sukience, okazało się ze mamy tasama suknię z tego samego salonu.
potem tu gadam z Viktorią,i się okazuje że to ta sama osoba,
kolejny przykład:
nacia, z ktora się umawiam na pazurki na mój slub w sierpniu, gadamy, gadamy i się okazuje że studiujemy w tej samej szkole!!,
ten sam kierunek!!
poznałam dziewczyne, która chajtała się w styczniu, gadałyśmy o sukience, okazało się ze mamy tasama suknię z tego samego salonu.
potem tu gadam z Viktorią,i się okazuje że to ta sama osoba,
kolejny przykład:
nacia, z ktora się umawiam na pazurki na mój slub w sierpniu, gadamy, gadamy i się okazuje że studiujemy w tej samej szkole!!,
ten sam kierunek!!
.
polecam stronki warte zobaczenia :) jest na co popatrzeć :)
wzory na paznokcie do ślubu: www.crystalails.pl
zaproszenia ślubne: www.4m.pl
dekoracje balonami: www.jarma.com.pl - mozna sobie pooglądać , duzy wybór !
Zobaczcie co można dać rodzicom na podzękowanie zamiast kwiatów
www.art-hand.krakow.pl
www.roze.pl
www.kwiacierniaflora.com.pl
www.kwiaciarnia-galeria.com.pl
www.bukiety.com.pl
www.galeriakwiatowa.wroclaw.pl
www.marzeczeni.printia.pl
www.zaproszenia.com.pl
www.studiodaisy.pl
www.trzyswiaty.pl
www.glorioza.com.pl
www.fantazjadekoracje.pl
www.floart.itpstudio
www.greenlineforum.fora.pl/
www.studiodorota.republika.pl/wiazankislubne.htm
www.pszczolkoweskarby.com.pl
duży wybór tekstów na zaproszenia ślubne
oraz średni wybór samych zaproszeń ślubnych (nawet jeśli ktoś chce robić ręcznie, można podpatrzeć)
wzory na paznokcie do ślubu: www.crystalails.pl
zaproszenia ślubne: www.4m.pl
dekoracje balonami: www.jarma.com.pl - mozna sobie pooglądać , duzy wybór !
Zobaczcie co można dać rodzicom na podzękowanie zamiast kwiatów
www.art-hand.krakow.pl
www.roze.pl
www.kwiacierniaflora.com.pl
www.kwiaciarnia-galeria.com.pl
www.bukiety.com.pl
www.galeriakwiatowa.wroclaw.pl
www.marzeczeni.printia.pl
www.zaproszenia.com.pl
www.studiodaisy.pl
www.trzyswiaty.pl
www.glorioza.com.pl
www.fantazjadekoracje.pl
www.floart.itpstudio
www.greenlineforum.fora.pl/
www.studiodorota.republika.pl/wiazankislubne.htm
www.pszczolkoweskarby.com.pl
duży wybór tekstów na zaproszenia ślubne
oraz średni wybór samych zaproszeń ślubnych (nawet jeśli ktoś chce robić ręcznie, można podpatrzeć)
a wiesz co zaprponował mi fotograf (z Żukowa - pisałam na amym końcu) że możemy sobie zrobić sami aparatem cyfrowym zdjęcia widoków, plenerów, tzn. tam gdzie byśmy chcieli mieć plener. Ma to wyglądać w ten sposób, że robimy zdjęcie np. jakiegoś widoczku nad jeziorkiem lub w lesie, a potem fotograf wkleja nas w to zdjęcie. Pokazywał nam takie zdjęcia innych par.... wogóle nie widać , że jest to fotomontaż.
PS podoba mi się jeziorko właśnie koło Żukowa , pomysle nad nim....
PS podoba mi się jeziorko właśnie koło Żukowa , pomysle nad nim....
Pomarańczka, ja Cie naucze wklejać zdjęcia:
1) wchodzisz na strone: www.imageshack.us
2) Klikasz "przegladaj" i wybierasz zdjęcie np. z pulpitu i klikasz otwórz
3) potem na stronce klikasz przycisko "Host it"
4) i pod zdjęciem kopiujesz pierwszy link (obok niego jest napisane : Hotlink for forums) i wklejasz do widomości
Teraz zajmuje mi to tylko chwilunie :)
1) wchodzisz na strone: www.imageshack.us
2) Klikasz "przegladaj" i wybierasz zdjęcie np. z pulpitu i klikasz otwórz
3) potem na stronce klikasz przycisko "Host it"
4) i pod zdjęciem kopiujesz pierwszy link (obok niego jest napisane : Hotlink for forums) i wklejasz do widomości
Teraz zajmuje mi to tylko chwilunie :)
ja też myślałam o długim welonie , ale wiesz co , mam długie włosy do pasa, chce je troszkę podkręcić w loczki i troszkę upiąć po bokach, więc ogólnie będą rozpuszczone, powpinam też żywe kwiaty... i no właśnie jak założę do tego welon to zasłoni całą fryzurę , a taki upięty od dołu nie pasuje, nawet się nie da wpiąć....
a tak mi zależy na welonie
a tak mi zależy na welonie
Babeczki, czemu Wy tak wczesnie zalatwiacie kiecki? :) przeciez do pazdziernika jest masa czasu, wiele moze sie zmienic (mozna przytyc, schudnac :)) ) Owszem przegladam strony interentowe z kolekcjami, ale moja kiecke bede zalatwiac gdzies w czerwcu, moze w lipcu, myslicie, ze wtedy juz nic ciekawego nie znajde? :))
Ja szyje moja sukienke i szycie trwa jakieś 3 miesiące, a musze wziąc pod uwage ze w kwietniu nie będa szyć bo sa komunie i sa zawaleni robota. Wiec chce dać do krawca w marcu i jak dobrze pójdzie to pod koniec sierpnia będe miała gotową.
A jak juz się zdecyduje na model t obiecałam sobie, że nie będe ogladac sukienek. A jesli chodzi o wypożyczenie, to moja przyjaciółka zaczeła szykac sukienki 3 miesiące przed ślubem i wszytskie najładniejsze modele były niestety zajęte :(
A jak juz się zdecyduje na model t obiecałam sobie, że nie będe ogladac sukienek. A jesli chodzi o wypożyczenie, to moja przyjaciółka zaczeła szykac sukienki 3 miesiące przed ślubem i wszytskie najładniejsze modele były niestety zajęte :(
no własnie. ja wypozyczam na 16 wrzesnia i tydzien temu juz sobie zarezerwowałam sukienke. na szczescie te, ktore mi sie podobały byly jeszcze wolne. ale z przerazeniem zawsze patrzyłam na kalendarze, które panie wyciągały,zeby sprawdzic termin.
miałam duzy wybor i ciesze sie,ze sukienke juz mam zarezerwowana.teraz powolutku bede zajmowała sie dodatkami.
miałam duzy wybor i ciesze sie,ze sukienke juz mam zarezerwowana.teraz powolutku bede zajmowała sie dodatkami.
Wiesz co, ta sukienke która ja upatrzyłam to moge tylko uszyc bo w pOlsce podobno ich nie ma. Ale moja przyjaciółka wypozyczała za 1000 zł i musiała pilnowac cale wesele żeby jej nie uszkodzić. Ja szyje za 1200 zł i nie musze się martiwć ze ja uszkodzę. Ale sa podobno wypozyczalnie gdzie wypozyczaja za 500zł. Tę decyzje musisz niestety podjąć sama. Zycze powodzenia !!!!!!!!!!!!!
Ja szyję za około 1.200,-
wydaje mi się, że szycie na zasadzie wypożyczenia to dobrę wyjście , ponieważ masz suknię dokładnie taka jaką chcesz a i potem nie martwisz się o jej sprzedaż....
Polecam salon ELJA w Gdańsku Wrzeszczu , tam można uszyć nawet za 800 zł , a wypożyczenie to około 200 zł mniej
wydaje mi się, że szycie na zasadzie wypożyczenia to dobrę wyjście , ponieważ masz suknię dokładnie taka jaką chcesz a i potem nie martwisz się o jej sprzedaż....
Polecam salon ELJA w Gdańsku Wrzeszczu , tam można uszyć nawet za 800 zł , a wypożyczenie to około 200 zł mniej
ja myślę , że wszystkie salony liczą się z tym , że sukienkę mozna trochę przybrudzić (bo zawsze przybrudzisz , spocisz się ...itp..)
Czytałam , tu na forum o salonach które szyją wg twojego projektu, jest ich wiele... poszytaj w wątkach "szycie sukni" , "suknie",
Najszybciej znajdziesz wątęk jak wpiszesz w "szukaj" słowo szycie, lub suknie lub podobne
ja pracuję we Wzeszczu , więc mi odpowiadają salony we Wrzeszczu np. ELJA, salon na ul. Damusi, i jeszcze Lanetti - podobno tani
Czytałam , tu na forum o salonach które szyją wg twojego projektu, jest ich wiele... poszytaj w wątkach "szycie sukni" , "suknie",
Najszybciej znajdziesz wątęk jak wpiszesz w "szukaj" słowo szycie, lub suknie lub podobne
ja pracuję we Wzeszczu , więc mi odpowiadają salony we Wrzeszczu np. ELJA, salon na ul. Damusi, i jeszcze Lanetti - podobno tani
hej słuchajcie ja mam ślub i wesele we wrześniu dokładnie 16 ale nie mam pojęcia co z suknią-powiem szczerzeże mocno sie zaczytałam i bardzo mi przyblizyłyście tematy z tym związane-dziś zamawiałam kościół i tak mnie naszło żeby czegoś poszukac w necie -miałam zamiar wyporzyczyc cos ale coraz bardziej przekonuję sie do uszycia-mam pytanie w związku z tym-czy u takiego krawca/krawcowej można podac np model ze stronki i oni to uszyją?znaczy czy nie bedzie żadnych ptoblemów z zasrzeżonymi wzorami modeli itp?
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DZIŚ W GAZECIE WYBORCZEJ JEST DODATEK "TWÓJ WYMARZONY ŚLUB"
A W KLIFIE W GDYNI CHYBA CAŁY TYDZIEŃ TRWAĆ BĘDĄ POKAZY DEKORACJI ŚLUBNYCH ITP.
CHYBA OD DZIŚ
DZIŚ W GAZECIE WYBORCZEJ JEST DODATEK "TWÓJ WYMARZONY ŚLUB"
A W KLIFIE W GDYNI CHYBA CAŁY TYDZIEŃ TRWAĆ BĘDĄ POKAZY DEKORACJI ŚLUBNYCH ITP.
CHYBA OD DZIŚ
hehehe, czasami aż trudno w to wszystko uwierzyć
o plenerze i o pogodzie napisałam wyżej :)
Nasz kamerzysta to "VIDEO-TOM" :):):):)
wczesniej byliśmy u "LOL" ale wdawał mi sie mało profesjonalny
(sorki, ale takie odnosłam wrażenie, dlaczego wolę nie pisać, poza tym ukrywał koszty)
Dodam tylko że foto i kamerzyści mają niektóre terminy już pozajmowane (tak było już w październiku 2005 )
o plenerze i o pogodzie napisałam wyżej :)
Nasz kamerzysta to "VIDEO-TOM" :):):):)
wczesniej byliśmy u "LOL" ale wdawał mi sie mało profesjonalny
(sorki, ale takie odnosłam wrażenie, dlaczego wolę nie pisać, poza tym ukrywał koszty)
Dodam tylko że foto i kamerzyści mają niektóre terminy już pozajmowane (tak było już w październiku 2005 )
oj dziewczyneczki , nic niepiszecie jak spędziłyście Walentynki .... :)
ja wczoraj...
siedzę sobie w pracy, nagle dzwoni mój Lesiu... gadamy .. gadamy, nagle on się pyta Czy ja jestem sama... powiedziałam , że tak... pogadaliśmy jeszcze chwilkę i się rozłączyliśmy...
za chwilkę dzwoni telefon... w słuchawce jakaś melodia... naglę skumałam, że leci Nasza piosenka... Nasza piosenka na Nasz Pierwszy Taniec w Dniu Ślubu... "Oczarowanie"...
Puścił ją z komputera i przyłożył suchawkę do głośnika, żebym słyszała...
a wieczorem....
dostałam Dwie Duże Piękne Pomarańcze i Czerwoną różę ... róża była plastikowa... na początku nie zauważyłam , że pączęk róży to pudełeczko... w środku były kolczyki i wisiorek... takie same jak mój zaręcznowy pierścionek... przepiękny komplet :)
ja wczoraj...
siedzę sobie w pracy, nagle dzwoni mój Lesiu... gadamy .. gadamy, nagle on się pyta Czy ja jestem sama... powiedziałam , że tak... pogadaliśmy jeszcze chwilkę i się rozłączyliśmy...
za chwilkę dzwoni telefon... w słuchawce jakaś melodia... naglę skumałam, że leci Nasza piosenka... Nasza piosenka na Nasz Pierwszy Taniec w Dniu Ślubu... "Oczarowanie"...
Puścił ją z komputera i przyłożył suchawkę do głośnika, żebym słyszała...
a wieczorem....
dostałam Dwie Duże Piękne Pomarańcze i Czerwoną różę ... róża była plastikowa... na początku nie zauważyłam , że pączęk róży to pudełeczko... w środku były kolczyki i wisiorek... takie same jak mój zaręcznowy pierścionek... przepiękny komplet :)
:):):) tego dnia mamy nauki przedmałżeńskie :):):)
poza tym ... hmm... to forum jest po prostu super świetne...
... jakby to powiedzieć... ... wystarczają mi porady, sugestie, pomysły, które tu sobie wyszukuję i czytam... także takie spotkanie raczej nie jest mi potrzebne :)
sorki za szczerość :)
ale osobiście uważam, że macie dziewczyny SUPER pomysł i życzę wam Miłego wieczorka i Udanego spotkania.
poza tym ... hmm... to forum jest po prostu super świetne...
... jakby to powiedzieć... ... wystarczają mi porady, sugestie, pomysły, które tu sobie wyszukuję i czytam... także takie spotkanie raczej nie jest mi potrzebne :)
sorki za szczerość :)
ale osobiście uważam, że macie dziewczyny SUPER pomysł i życzę wam Miłego wieczorka i Udanego spotkania.
A&S... życze Wam powodzenia w negocjacjach.....
Jeżeli chcecie album ze zdjęciami, to zapytajcie czy wliczony jest w cene, czy trzeba płacić za niego "osobno".
U pierwszego foto jak bylismy to nam powiedział (nie pamiętam dokładnie) ale niech będzie 1.400 zł , potem dopiero się okazało, że to cena bez albumu była, a razem z albumem to 1.700,-
Jak byliśmy u drugiego foto to odrazu nam powiedział, całośc usługo foto+video to 1.700 i wyraźnie zaznaczył że w cenie jest WSZYSTKO, bez ukrytych kosztów.
Może u Was tak nie będzie, ale wolę opisać swoje doświadczenia.
Pozdrawiam.
Jeżeli chcecie album ze zdjęciami, to zapytajcie czy wliczony jest w cene, czy trzeba płacić za niego "osobno".
U pierwszego foto jak bylismy to nam powiedział (nie pamiętam dokładnie) ale niech będzie 1.400 zł , potem dopiero się okazało, że to cena bez albumu była, a razem z albumem to 1.700,-
Jak byliśmy u drugiego foto to odrazu nam powiedział, całośc usługo foto+video to 1.700 i wyraźnie zaznaczył że w cenie jest WSZYSTKO, bez ukrytych kosztów.
Może u Was tak nie będzie, ale wolę opisać swoje doświadczenia.
Pozdrawiam.
a my mamy dawno wszystko załatwione...
...ja teraz szukam salonu, który uszyje mi sukienkę ślubną, właściwie to prawie jestem zdecydowana na "Lanetti", zobaczę jeszcze jak mnie przyjmą w "Elja". Powolutku zastanawiam się nad fasonem i kolorem mojej kreacji na poprawiny, nie wiem czy sukienka, czy osobno bluzka i spódnica.... Garnitur będziemy kupwać w lato. Zaproszenia i winietki mam już "zaprojektowane".
Dziś idziemy pierwszy raz na nauki.
Mam pytanie; gdzie zamawiasz wiązankę ślubną i za ile ?
...ja teraz szukam salonu, który uszyje mi sukienkę ślubną, właściwie to prawie jestem zdecydowana na "Lanetti", zobaczę jeszcze jak mnie przyjmą w "Elja". Powolutku zastanawiam się nad fasonem i kolorem mojej kreacji na poprawiny, nie wiem czy sukienka, czy osobno bluzka i spódnica.... Garnitur będziemy kupwać w lato. Zaproszenia i winietki mam już "zaprojektowane".
Dziś idziemy pierwszy raz na nauki.
Mam pytanie; gdzie zamawiasz wiązankę ślubną i za ile ?
hmm, a jakie są ceny w Żukowie???
Ja chyba będę robić w Karuzach, kiedyś byłam am po kwiatka na urodziny dla babci i wtedy właśnie jedna osoba odbirała wiązankę ślubną :) była prześliczna... pomyślałam wtedy... no, gdyby mi taką zrobli na Ślub, to byłoby pięknie.
Więc chyba Kartuzy. O ile pamiętam , to koszt wiązanki to 100 zł, ale nie pytałam jeszcze o kwiaty dla Świadkowej i do butonierki dla Narzeczonego i świadka... zastanawiam się też nad tym , żeby Mąż, Świadek, Tata i Teść mieli takie same idenyczne butonierki. Ciekawe ile to by kosztowało jakbym zamówiła 2 wiązanki + 4 butonierki....
Ja chyba będę robić w Karuzach, kiedyś byłam am po kwiatka na urodziny dla babci i wtedy właśnie jedna osoba odbirała wiązankę ślubną :) była prześliczna... pomyślałam wtedy... no, gdyby mi taką zrobli na Ślub, to byłoby pięknie.
Więc chyba Kartuzy. O ile pamiętam , to koszt wiązanki to 100 zł, ale nie pytałam jeszcze o kwiaty dla Świadkowej i do butonierki dla Narzeczonego i świadka... zastanawiam się też nad tym , żeby Mąż, Świadek, Tata i Teść mieli takie same idenyczne butonierki. Ciekawe ile to by kosztowało jakbym zamówiła 2 wiązanki + 4 butonierki....
podoba mi się różowy bukiet ze storczyków (tu na forum "bukiet ze storczykow" wklejony przez "nacia" 22-02-2006 15:41)
lub na
http://www.elegancja.go.pl/ (pierwszy u góry od lewej)
poza tym mam dużo bukietów w domku na kompie (raczej w kolorze różowym i kremowym) jak chcesz to podeślę Ci na e-maila, ale to dopiero w poniedziałek :):):):)
lub na
http://www.elegancja.go.pl/ (pierwszy u góry od lewej)
poza tym mam dużo bukietów w domku na kompie (raczej w kolorze różowym i kremowym) jak chcesz to podeślę Ci na e-maila, ale to dopiero w poniedziałek :):):):)
dobra , to ja też Ci podeślę - tylko podaj e-maila :):):):)
a mam pytanie
macie już podpisaną umowę z salą weselną??? bo my mamy tylko kwitek na zaliczkę... mój narzeczony uspokaja mnie, że umowę to na pewno będziemy podpisywać na około 1 miesiąc / 2 tygodnie przed ślubem przy ustalaniu szczegulów i menu.. ale ja sama nie wiem... bo wyczytałam gdzieś, że np. na około pół roku przed ślubem wpłaca się np. 50% ceny i wtedy można podpisać umowę,jak to jest u was?
a mam pytanie
macie już podpisaną umowę z salą weselną??? bo my mamy tylko kwitek na zaliczkę... mój narzeczony uspokaja mnie, że umowę to na pewno będziemy podpisywać na około 1 miesiąc / 2 tygodnie przed ślubem przy ustalaniu szczegulów i menu.. ale ja sama nie wiem... bo wyczytałam gdzieś, że np. na około pół roku przed ślubem wpłaca się np. 50% ceny i wtedy można podpisać umowę,jak to jest u was?
hello :):))))
super!!!, macie fotografa :) człowiek tak się lepiej czuje jak ma te ważniejsze sprawy już załatwione... a ile będzięcie mu płacić????
czy będziecie sobie nagrywać tzw. spacer przedslubny ??
Masz rację :) czas wbrew pozorom szybko płynie... za chwilę mamy marzec, wiosna, ani się obejrzymy będzie lato... a w lato trzeba też troszkę spraw załatwiać... szycie sukienki..przymiarki... na początku sierpnia powoli trzeba rozwoźić zaproszenia, ustalić szczegły... (do sierpnia jeszcze daleko , ale to się baaaaarrrrdzo szybko zleci)
W piątek byliśmy pierwszy raz na naukach przedmałżeńskich, wyglądało to jak zwykła lekcja religii w szkole, 45 min wykładu i po sprawie
koszt - 50 zł.
super!!!, macie fotografa :) człowiek tak się lepiej czuje jak ma te ważniejsze sprawy już załatwione... a ile będzięcie mu płacić????
czy będziecie sobie nagrywać tzw. spacer przedslubny ??
Masz rację :) czas wbrew pozorom szybko płynie... za chwilę mamy marzec, wiosna, ani się obejrzymy będzie lato... a w lato trzeba też troszkę spraw załatwiać... szycie sukienki..przymiarki... na początku sierpnia powoli trzeba rozwoźić zaproszenia, ustalić szczegły... (do sierpnia jeszcze daleko , ale to się baaaaarrrrdzo szybko zleci)
W piątek byliśmy pierwszy raz na naukach przedmałżeńskich, wyglądało to jak zwykła lekcja religii w szkole, 45 min wykładu i po sprawie
koszt - 50 zł.
aha
w sobotę byłam w Kwiaciarni w Kartuzach, znowu udało mi sie podpatrzeć tym razem wiązankę dla świadkowej.... no piękna była... bardzo mi się podobała. Przy okazji zapytałam się czy mają jakieś zdjęcia swoich wiązanek ślubnych.... Mają i zdjęcia wiązanek i całe katalogi bukietów ślubnych, także można sobie powybierać.
w sobotę byłam w Kwiaciarni w Kartuzach, znowu udało mi sie podpatrzeć tym razem wiązankę dla świadkowej.... no piękna była... bardzo mi się podobała. Przy okazji zapytałam się czy mają jakieś zdjęcia swoich wiązanek ślubnych.... Mają i zdjęcia wiązanek i całe katalogi bukietów ślubnych, także można sobie powybierać.
jo, chcemy spacer koniecznie... fotograf proponował nam żeby spacer zorganizować dwa razy (w zimę i w lato) ale zrezygnowaliśmy z zimy i mamy tylko w lato. Jak byliśmy u niego w studio , pokazywał na taki spacer w lato... pięknie to wychodzi, pomimo tego, że spacer który oglądaliśmy był w Parku Oliwskim (uważam że Park jest oklepany). My zrobimy sobie chyba w kilku miejscach; dróżka leśna, droga pomiędzy łanami zboża, plaża nad jakimś jeziorkiem, w trawie na łące... podoba nam się bardzo Jezioro Kamienne i Diabelski Kamień, albo widok na Jezioro Otalżyno, byliśmy tam na zachodzie słońca .... przepięknie :)
POGODA W DNIU ŚLUBU
Pogoda będzie piękna
- Kiedy tęcza ukazuje się po południu
- Pszczoły wieczorem długo nie wracają
- Pająki są bardzo ruchliwe
- Żaby rechocą wieczorem i w nocy
Pogoda będzie brzydka
- Gdy żaby skaczą wysoko
- Ślimaki wspinają się na drzewa
- Hałas słychać z daleka
- Sól jest wilgotna
hehehe
Pogoda będzie piękna
- Kiedy tęcza ukazuje się po południu
- Pszczoły wieczorem długo nie wracają
- Pająki są bardzo ruchliwe
Pogoda będzie brzydka
- Gdy żaby skaczą wysoko
- Ślimaki wspinają się na drzewa
- Hałas słychać z daleka
- Sól jest wilgotna
hehehe
jesli chcecie chodzić do Żukowa to taraz 1-sze spotkanie odbywa się z Księdzem Arurem dnia 24.03.2006 piątek godzina 19.00
(w wielkim poście godz. 19.15). Następne rozoczynają się 28.04.2006, 26.05.2006 i 23.06.2006. Na pierwszym spotakniu rozdają terminarz.
Aha , co do tej pogody w dniu ślubu... musimy sobie wybrać "awaryjny plener" gdyby padało :(
tylko, że ja kompletnie nie mam pomysłu
(w wielkim poście godz. 19.15). Następne rozoczynają się 28.04.2006, 26.05.2006 i 23.06.2006. Na pierwszym spotakniu rozdają terminarz.
Aha , co do tej pogody w dniu ślubu... musimy sobie wybrać "awaryjny plener" gdyby padało :(
tylko, że ja kompletnie nie mam pomysłu
A&S
pytanie do Ciebie: gdzie kupujecie i grawerujecie Wasze obrączki?
My chyba kupimy i wygrawerujemy u Jubilera w Kartuzach (koło kwiaciarni Goździk) tam chyba byłoby najtaniej....
apropo grawerowania, pisałam już to samo na innym wątku ale ... co grawerujecie sobie na obrączkach ?
bo my się zastanawiamy nad np.
"7.10.2006 dziś i na zawsze Dorotka"
"7.10.2006 dziś i na zawsze Lesiu"
albo
"7.10.2006 Na zawsze Twoja Dorotka"
"7.10.2006 Na zawsze Twój Lesiu"
albo
"7.10.2006 Kocham Cię Dorotka"
"7.10.2006 Kocham Cię Lesiu"
ale czy może być aż tak długi tekst ?
pytanie do Ciebie: gdzie kupujecie i grawerujecie Wasze obrączki?
My chyba kupimy i wygrawerujemy u Jubilera w Kartuzach (koło kwiaciarni Goździk) tam chyba byłoby najtaniej....
apropo grawerowania, pisałam już to samo na innym wątku ale ... co grawerujecie sobie na obrączkach ?
bo my się zastanawiamy nad np.
"7.10.2006 dziś i na zawsze Dorotka"
"7.10.2006 dziś i na zawsze Lesiu"
albo
"7.10.2006 Na zawsze Twoja Dorotka"
"7.10.2006 Na zawsze Twój Lesiu"
albo
"7.10.2006 Kocham Cię Dorotka"
"7.10.2006 Kocham Cię Lesiu"
ale czy może być aż tak długi tekst ?