Widok

P A Ź D Z I E R N I K 2 0 0 6

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
7 pażdziernik 2006 , kto jeszcze ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MY! :))

image
My bierzemy Ślub o godzinie 16.00 w pieknym kościółku na Kaszubach (Gmina Kartuzy) polecam tam zdjęcia w plenerze , jeśli ktoś blisko mieszka
MYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!! KOściół Zmartwychwstania Pańskiego

a gdzie to jest ?

Jest prawie 16.00.
Ja i mój narzeczony za 8 miesięcy o tej porze będziemy już w kościele w oczekiwaniu na ten cudowny moment :)
My o 19.00 w małym kościele Najswietszej Marii Panny w Gdyni ;))

image
My za 6 mcy o tej porze:):):)
a w jakim kościułku Pomaranczka bedziecie brali ślub, bo my chemy też 07.10, w kościułku w Chwaszczynie :)
aaaaa:) Chwaszczyno jest bardzo blisko, nawet szukaliśmy tam sali weselnej, ale ostatecznie wybraliśmy Restaurację "KARCZMA" w Kczewie (koło Przodkowa) a ślub mamy w Pomieczynie. Jest tam piękny mały drewniany Kościółek (cały z drewna). Najbardziej podoba mi się drewniany przepiękny ołtarz, który ustrojony jest kaszubskimi serwetami.
a na nauki będziemy chodzić do Żukowa
No to rzeczywiście piękny kościółek. Też chcieliśmy mieć wesele w Karczmie piękna sala ale ktoś nas wyprzedził :/ teraz wiem kto :) ostatecznie zastanawialiśmy sie nad Venus w Małkowie i w końcu zostaliśmy na Kuchciku w Czeczewie :) Moim zdaniem wiejskie jedzienie nie ma sobie równych ;p
no popatrz :) wyprzedziliśmy Was, ah, świat jest mały ;)
Tak. nie ma to jak swojskie jedzenie, ja i mój narzeczony pochodzimy z Kaszub, więc dobrze wiem jak smakuje wiejskie jedzenie.
A z tą salą to było tak, że poprostu większość była już zajęta (zamawialiśmy na początku października 2005). Została nam do wyboru właśnie Karczma albo Kania w Przodkowe, ale Kania trochę nam sie nie podobała, bo tańce byłyby na osobnej sali jakby ....... no , a z kimkolwiek byśmy nie rozmawiali, czy to z kamerzystą, czy to z grajkem, każdy polecał nam Karczmę ze względu na bardzo bardzo dobre jedzonko :)
Pomimo tego troszkę się boję, że i tak będzie mało miejsca do tańczenia na 90 osób (jak nie więcej)...

Mam pytanie , czy robicie zdjęcia w plenerze ? jak tak to gdzie ?
a propos tego że ten swiat jest mały:
poznałam dziewczyne, która chajtała się w styczniu, gadałyśmy o sukience, okazało się ze mamy tasama suknię z tego samego salonu.
potem tu gadam z Viktorią,i się okazuje że to ta sama osoba,

kolejny przykład:
nacia, z ktora się umawiam na pazurki na mój slub w sierpniu, gadamy, gadamy i się okazuje że studiujemy w tej samej szkole!!,
ten sam kierunek!!
.
hehehheehh , fajnie :):):) ciekawe czy ja kogoś tu "znam" hihihi
z
Ten kościół jest w Gdańsku Wrzeszczu na ulicy Gomółki
My też 7.X.06
polecam stronki warte zobaczenia :) jest na co popatrzeć :)

wzory na paznokcie do ślubu: www.crystalails.pl
zaproszenia ślubne: www.4m.pl
dekoracje balonami: www.jarma.com.pl - mozna sobie pooglądać , duzy wybór !

Zobaczcie co można dać rodzicom na podzękowanie zamiast kwiatów
www.art-hand.krakow.pl

www.roze.pl
www.kwiacierniaflora.com.pl
www.kwiaciarnia-galeria.com.pl
www.bukiety.com.pl
www.galeriakwiatowa.wroclaw.pl
www.marzeczeni.printia.pl
www.zaproszenia.com.pl
www.studiodaisy.pl
www.trzyswiaty.pl
www.glorioza.com.pl
www.fantazjadekoracje.pl
www.floart.itpstudio
www.greenlineforum.fora.pl/
www.studiodorota.republika.pl/wiazankislubne.htm

www.pszczolkoweskarby.com.pl
duży wybór tekstów na zaproszenia ślubne
oraz średni wybór samych zaproszeń ślubnych (nawet jeśli ktoś chce robić ręcznie, można podpatrzeć)
My też 07.09.2006. Kościół jeszcze nie ustalony, ale weselisko w Tenisowej.

image
image
Wy też 7.09.2006 - to dokładnie miesiąc przed :):):):):):):)
musicie się pospieszyć :)
Zaki a wy to chyba w wrezśniu he???? A my tu o październiku hihihi

Napisałam 09, ale gafa. Ja tez w październiku. Wybieracie juz suknie. Ładnie, ładnie. Na prawde musze sie pospieszyć.

image
image
tak, lepiej sie pospieszyć, chociaż by dlatego, że trudno się zdecydować :) miłego oglądania
WCZORAJ NARESZCIE ZNALAZŁAM WYMARZONĄ SUKNIĘ ŚLUBNĄ..... AHH, JEST DOKŁADNIE IDEALNA , DODAM COŚ NA RAMIONA I BĘDZIE SUPER :)
no właśnie, może to banalne pytanie...ale... ::: a Wy dziewczyny macie suknię ?
ja mam slub co prawda 16.09 i suknie juz znalazłam

image
a pochwal się ;):):)
może podasz zdjęcie albo stronkę
niestety zdjecia nie mam, a caly internet przeszukałam i nic :). zreszta panie w salonie mnie uprzedzily,ze jej w necie nie znajde.
moze bedzie jak strone marietty zaktualizuja.

image
a moja suknia to:
na www.susanblanche.com.pl
kolekcja DEMETRIOS nr 824 lub 2701 (jeszcze muszę z mamą i z krawcową pogadać , ale na pewno któraś z tych)
ja wybrałabym 824:)

image
Hej Pomaranczka, nie dość że zwinełaś mi sale to jeszcze suknia też ta sama :))))) ( Demetrios 2701)
no jaka beka :):):):):):) uśmiałam się, no ale nic, możemy się tylko wymienic doświadczeniemi i uwagami..... heheh , niesamowite..... jak coś to służę....

aha, ja wybrałam model 824, dodam tylko coś na ramiona: koronkę
heheh , to było dobre, muszę opowiedzieć to mojemu Lesiowi.... widocznie mamy taki sam gust, ciekawe co jeszcze się "wyda"...

A&S , skąd jesteście Ty i Twój narzeczony ??? Pytam z ciekawości, ale jak nie chcesz to nie musisz pisać :):):):):):)
HEj, jeteśmy z okolic Żukowa. ;)
no to mieszkacie bardzo blisko mojego narzeczonego i jego rodzinki :) moja przyszła szwagierka mieszka w okolicach Żukowa :)
świat jednak jest naprawde mały :) Mam tylko nadzieje że ten wileki 07.10 bedzie pięknym i słonecznym dniem :))))
ja też cały czas myślę o pogodzie ... zdjęcia plenerowe mam nad morzem na plaży, a potem gdzieś nad jeziorkiem
żeby nie padało , żeby nie padało .........
ja też się boje tego, że pododa bedzie nijaka i zdjęcia z pleneru będą okropne. Wszyscy mi radzą żeby znaleśc miejsce zastępcze pod dachem np. palmiarnia. Ale jakoś nie mam pomysłu :( a w studio nie chciałabym mieć zdjęć bo są strasznie nienaturalne
a wiesz co zaprponował mi fotograf (z Żukowa - pisałam na amym końcu) że możemy sobie zrobić sami aparatem cyfrowym zdjęcia widoków, plenerów, tzn. tam gdzie byśmy chcieli mieć plener. Ma to wyglądać w ten sposób, że robimy zdjęcie np. jakiegoś widoczku nad jeziorkiem lub w lesie, a potem fotograf wkleja nas w to zdjęcie. Pokazywał nam takie zdjęcia innych par.... wogóle nie widać , że jest to fotomontaż.

PS podoba mi się jeziorko właśnie koło Żukowa , pomysle nad nim....
Dziewczyny pogoda będzie super!!!!!! ZOBACZYCIE!!!!!!! MUSI BYC!!!!!!!!!!

ładna jest jeszcze:
www.suknieagnes.pl
Kolekcja 2005 > Kolekcja nr 1 > suknia nr 4286_207

no i weś tu się zdecyduj :):):):):):):):) hihih
Ja juz tez znalazłam moje cudo, tylko mam jeden problem, podobają mi sie trzy :( no i nie moge się zdecydować

no to podaj zdjęcie lub stronę :):):)
No dobra moze sie uda. Uwaga:
Pierwsza:
image

Druga:
image

Trzecia:
image

No teraz sie zobaczy jak wyszło :)

oooohhhhh, przepiękna - zwłaszcza ta pierwsza , cudowna , dobrze wybrałaś !!!!

a moja suknia to:
na www.susanblanche.com.pl
kolekcja DEMETRIOS nr 824 lub 2701

Nie wiem, jak się wkleja zdjęcia :(
Pomarańczka, ja Cie naucze wklejać zdjęcia:

1) wchodzisz na strone: www.imageshack.us
2) Klikasz "przegladaj" i wybierasz zdjęcie np. z pulpitu i klikasz otwórz
3) potem na stronce klikasz przycisko "Host it"
4) i pod zdjęciem kopiujesz pierwszy link (obok niego jest napisane : Hotlink for forums) i wklejasz do widomości

Teraz zajmuje mi to tylko chwilunie :)

super , dziękuje , poćwiczę w domku (teraz w pracy jestem :):):):):) myślałam , ze może trzeba się zalogować... czy cuś...
Nieee, nie trezba się logować:)

heh , nauczyłam się wklejać zdjęcia , teraz to będę szaleć :):) hihi
Gratulacje, hehehe

Śliczna jest ta pierwsza suknia co to za firma??

image

image
image
No i teraz mi poradźcie która. Z pierwszej podoba mi sie góra, z trzeciej dół (choć jest jednoczęściowa) a druga tez mi sie podoba :(

no tak jak pisałam - pierwsza jest cudowna
ale to na mój gust
pierwsza- PIĘKNA!!!
tak się zastanawiam , ciekawe czy te sukienki to nasze ostateczne wybory , czy jeszcze będziemy coś z mieniać, bo w sumie jest jeszcze troszkę czasu. Niewątpliwie jednak ciężko , bardzo ciężko się zdecydować.
A co będziecie miały do sukienek , welon czy diadem ?
Ja chce mieć dłuuugiiiii welonnn

ja też myślałam o długim welonie , ale wiesz co , mam długie włosy do pasa, chce je troszkę podkręcić w loczki i troszkę upiąć po bokach, więc ogólnie będą rozpuszczone, powpinam też żywe kwiaty... i no właśnie jak założę do tego welon to zasłoni całą fryzurę , a taki upięty od dołu nie pasuje, nawet się nie da wpiąć....
a tak mi zależy na welonie
ja kwita taki jak w bukiecie - i to wszystko

image
Babeczki, czemu Wy tak wczesnie zalatwiacie kiecki? :) przeciez do pazdziernika jest masa czasu, wiele moze sie zmienic (mozna przytyc, schudnac :)) ) Owszem przegladam strony interentowe z kolekcjami, ale moja kiecke bede zalatwiac gdzies w czerwcu, moze w lipcu, myslicie, ze wtedy juz nic ciekawego nie znajde? :))

image
ależ oczywiście, że znajdziesz,
chodzi o to, że ciężko jest się zdecydować , później nawartwiają sie inne sprawy takie jak zaproszenia, załtwianie dokumentów , itp... więc ja wolę mieć już wybraną suknię , a szyć będę też w lipcu...
Ja szyje moja sukienke i szycie trwa jakieś 3 miesiące, a musze wziąc pod uwage ze w kwietniu nie będa szyć bo sa komunie i sa zawaleni robota. Wiec chce dać do krawca w marcu i jak dobrze pójdzie to pod koniec sierpnia będe miała gotową.
A jak juz się zdecyduje na model t obiecałam sobie, że nie będe ogladac sukienek. A jesli chodzi o wypożyczenie, to moja przyjaciółka zaczeła szykac sukienki 3 miesiące przed ślubem i wszytskie najładniejsze modele były niestety zajęte :(

no własnie. ja wypozyczam na 16 wrzesnia i tydzien temu juz sobie zarezerwowałam sukienke. na szczescie te, ktore mi sie podobały byly jeszcze wolne. ale z przerazeniem zawsze patrzyłam na kalendarze, które panie wyciągały,zeby sprawdzic termin.
miałam duzy wybor i ciesze sie,ze sukienke juz mam zarezerwowana.teraz powolutku bede zajmowała sie dodatkami.

image
A powiedzcie mi co sie bardziej oplaca, szycie, kupno czy wypozyczenie?

image
Wiesz co, ta sukienke która ja upatrzyłam to moge tylko uszyc bo w pOlsce podobno ich nie ma. Ale moja przyjaciółka wypozyczała za 1000 zł i musiała pilnowac cale wesele żeby jej nie uszkodzić. Ja szyje za 1200 zł i nie musze się martiwć ze ja uszkodzę. Ale sa podobno wypozyczalnie gdzie wypozyczaja za 500zł. Tę decyzje musisz niestety podjąć sama. Zycze powodzenia !!!!!!!!!!!!!

Ja szyję za około 1.200,-
wydaje mi się, że szycie na zasadzie wypożyczenia to dobrę wyjście , ponieważ masz suknię dokładnie taka jaką chcesz a i potem nie martwisz się o jej sprzedaż....
Polecam salon ELJA w Gdańsku Wrzeszczu , tam można uszyć nawet za 800 zł , a wypożyczenie to około 200 zł mniej
image
image
A gdzie tak mozna?
Ale czy np. nie trzeba sie cale wesele martwic, ze sie poplamie jakims jedzonkiem czy cos takiego? :)

image
ja myślę , że wszystkie salony liczą się z tym , że sukienkę mozna trochę przybrudzić (bo zawsze przybrudzisz , spocisz się ...itp..)

Czytałam , tu na forum o salonach które szyją wg twojego projektu, jest ich wiele... poszytaj w wątkach "szycie sukni" , "suknie",
Najszybciej znajdziesz wątęk jak wpiszesz w "szukaj" słowo szycie, lub suknie lub podobne
ja pracuję we Wzeszczu , więc mi odpowiadają salony we Wrzeszczu np. ELJA, salon na ul. Damusi, i jeszcze Lanetti - podobno tani
POmarańczka, wklej prosze swoja suknie (czy to jest ta pierwsza???? ) bo ja nie moge otworzyć tej stronki!!!

image
image
POmarańczka Ty wiesz, że ja się nad nimi zastanawiałam, hehehe

:):):):):) no bo prześliczne są , nie ? ? :):):):):):):):):):):):)

no to jest nas już 3 dziewczyny i ta sama sukienka :):):):)
z tym , że moja będzie w 100% biała

teraz jeszcze muszę wybrać salon, gdzie mi ją uszyją.......
hej słuchajcie ja mam ślub i wesele we wrześniu dokładnie 16 ale nie mam pojęcia co z suknią-powiem szczerzeże mocno sie zaczytałam i bardzo mi przyblizyłyście tematy z tym związane-dziś zamawiałam kościół i tak mnie naszło żeby czegoś poszukac w necie -miałam zamiar wyporzyczyc cos ale coraz bardziej przekonuję sie do uszycia-mam pytanie w związku z tym-czy u takiego krawca/krawcowej można podac np model ze stronki i oni to uszyją?znaczy czy nie bedzie żadnych ptoblemów z zasrzeżonymi wzorami modeli itp?
Moja znajoma tak szyła u krawcowej suknie, z tym, ze byla z krawcowa w salonach sukien slubnych, zeby tamta mogla blizej ocenic krój , dodatki itp. Wyszlo troche taniej niz w salonie, ale sukienka tez byla TROCHE podobna ;)
:) a macie może dziewczyny jakis namiar na dobrą krawcową?ja w ogóle nie znam sie na takich usługach-nigdy wczesniej nie korzystałam:( mój adres monia-fi@wp.pl
pozdrawiam wszystkich zakochanych weselników październikowiczów :)
a szczególnie Pomarańczkę i Eklerka
HHEHEHEEE, no to super, ale zdecydowałaś się na ta pierwszą czy na ta drugą????
dół z pierwszej ,a góra z drugiej
(muszę miec coś na ramionach)
Mix rewelacja!!!!!!!
ja podobnie nie korzystałam, a szyciem sukni (i krawcową) zajmę się dopiero na początku wakacji .... bo ślub w październiku ....
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DZIŚ W GAZECIE WYBORCZEJ JEST DODATEK "TWÓJ WYMARZONY ŚLUB"

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A W KLIFIE W GDYNI CHYBA CAŁY TYDZIEŃ TRWAĆ BĘDĄ POKAZY DEKORACJI ŚLUBNYCH ITP.
CHYBA OD DZIŚ
A&S
nasz fotograf i kamerzysta jest z okolic Żukowa :):):):)
jeszcze nie mamy namiaryna kamerzyste z Żukowa, ale jakoś nie mieliśmy czasu, żeby się umówić - znając moje szczęście to pewnie Wy nam go zajeliście :)))))
hehehe, czasami aż trudno w to wszystko uwierzyć

o plenerze i o pogodzie napisałam wyżej :)

Nasz kamerzysta to "VIDEO-TOM" :):):):)
wczesniej byliśmy u "LOL" ale wdawał mi sie mało profesjonalny
(sorki, ale takie odnosłam wrażenie, dlaczego wolę nie pisać, poza tym ukrywał koszty)

Dodam tylko że foto i kamerzyści mają niektóre terminy już pozajmowane (tak było już w październiku 2005 )
A&S , mam jeszcze do Ciebie pytanie :):):):):):)
kto u Was gra na Weselu ?
u Nas na weselu bedzie grał zespół "od A do Z" poleciła nam go koleżanka, z tego co udało nam się usłyśzeć z prezentacji zespołu to odnieśłiśmy bardzo pozytywne wrażenie- a jak bedzie to się okaże :))))
a z tymi terminami kamerzystów i fotografów to mnie zmartwiłas, ja myślałam ze problem z zamawianiem na ponad rok wcześniej to jest tylko z salą i zespołem- ale jak widać jest zupełnie inaczej ;(
nie znam zespołu
my mamy Zespół ... hmm... chyba z Łebna
a ja dziś idę na spacer na plażę i na molo do Sopotu... tam byliśmy na naszym pierwszym spacerze... a dziś Walentynki...

Wszystkim życzę dużo miłości , aby ten dzień był magiczny ....
Dzięki Pomarańczka, ja Wam tez wszystkiego co najcudowniejsze w ten "zakochany" dzień. Mój Luby dzisiaj cos szykuje a ja jak zwykle nie wiem co, grrrrr.
BAWCIE SIĘ SUPER!!!!

oj dziewczyneczki , nic niepiszecie jak spędziłyście Walentynki .... :)

ja wczoraj...

siedzę sobie w pracy, nagle dzwoni mój Lesiu... gadamy .. gadamy, nagle on się pyta Czy ja jestem sama... powiedziałam , że tak... pogadaliśmy jeszcze chwilkę i się rozłączyliśmy...
za chwilkę dzwoni telefon... w słuchawce jakaś melodia... naglę skumałam, że leci Nasza piosenka... Nasza piosenka na Nasz Pierwszy Taniec w Dniu Ślubu... "Oczarowanie"...
Puścił ją z komputera i przyłożył suchawkę do głośnika, żebym słyszała...

a wieczorem....

dostałam Dwie Duże Piękne Pomarańcze i Czerwoną różę ... róża była plastikowa... na początku nie zauważyłam , że pączęk róży to pudełeczko... w środku były kolczyki i wisiorek... takie same jak mój zaręcznowy pierścionek... przepiękny komplet :)
my też ! :)
październik to najpiękniejszy miesiąc na ślub :)
pozdrawiam wszystkich październikowych weselników,
październik jest dobrym miesiącem na ślub pod warunkiem,
że nie będzie padać,
chociaż dla zakochanych nawet deszcz jest jak opad z płatek róż. . .
tak , wszędzie jest złoto... pomarańczowe liście...
skoro mowa o płatkach róż... wymarzyłam sobie, że moja bratanica będzie nam sypała płatki róż w drodze do ołtarza....
ale czy ksiądz się zgodzi... jak myslisz Lelo ?
hej... dziś w tramwaju i na innym forum słyszałam, ze lato tego roku ma być chłodne..... czy to znaczy, że październik też będzie zimny....
nie tylko nie to, co będzie z pogodą w nasze śluby... :(
A ja słyszałam że wakacje mają byc takie sobie a wrzesień i październik ma być cieplutki :))))

hello

"ma być" ?!?!?!? musi !!! musi być słoneczny i ciepły :):):):):):):)

to może od razu poszukam sobie jakieś bolerko... bo ja zmarźluch jestem
A&S
co z Twoim kamerzystą i foto ???? załatwiłaś coś ?
... a tak nic nie piszesz, co tam się urodziło nowego u Ciebie ??? ;)
Pomarańczka będziesz na spotkaniu 3-go marca w Sopocie????

:):):) tego dnia mamy nauki przedmałżeńskie :):):)

poza tym ... hmm... to forum jest po prostu super świetne...
... jakby to powiedzieć... ... wystarczają mi porady, sugestie, pomysły, które tu sobie wyszukuję i czytam... także takie spotkanie raczej nie jest mi potrzebne :)

sorki za szczerość :)

ale osobiście uważam, że macie dziewczyny SUPER pomysł i życzę wam Miłego wieczorka i Udanego spotkania.
Hej, Pomaranczka my dopiero dzis spotykamy się z kamerzystą, bo troche choroba nas zaskoczyła :( ale pocieszające jest to, że ma wolny termin - więc to może będzie to :)
A&S... życze Wam powodzenia w negocjacjach.....
Jeżeli chcecie album ze zdjęciami, to zapytajcie czy wliczony jest w cene, czy trzeba płacić za niego "osobno".
U pierwszego foto jak bylismy to nam powiedział (nie pamiętam dokładnie) ale niech będzie 1.400 zł , potem dopiero się okazało, że to cena bez albumu była, a razem z albumem to 1.700,-
Jak byliśmy u drugiego foto to odrazu nam powiedział, całośc usługo foto+video to 1.700 i wyraźnie zaznaczył że w cenie jest WSZYSTKO, bez ukrytych kosztów.

Może u Was tak nie będzie, ale wolę opisać swoje doświadczenia.
Pozdrawiam.
Dziękuje za ostrzeżenie, dobrze wiedzieć o co się pytać. :) a jak tam u Was co jeszcze Wam zostało do załatwienia??
a my mamy dawno wszystko załatwione...
...ja teraz szukam salonu, który uszyje mi sukienkę ślubną, właściwie to prawie jestem zdecydowana na "Lanetti", zobaczę jeszcze jak mnie przyjmą w "Elja". Powolutku zastanawiam się nad fasonem i kolorem mojej kreacji na poprawiny, nie wiem czy sukienka, czy osobno bluzka i spódnica.... Garnitur będziemy kupwać w lato. Zaproszenia i winietki mam już "zaprojektowane".
Dziś idziemy pierwszy raz na nauki.

Mam pytanie; gdzie zamawiasz wiązankę ślubną i za ile ?
Jeśli chodzi o "Lanetti" to też się nad nimi zastanawiałam - Pan Grzegorz zrobił na mnie pozytywne wrażenie- no i ceny mają przystępne. :) troche przestraszyły mnie opinie na formun - ale mam nadzieję że bedzie ok. Jak podejmniesz decyzje to daj znać co wybrałaś :)
a i jeśli chodzi o wiązankę to chyba zamówie w Żukowie, zawsze zamawiam tam wiązanki i zawsze jestem zadowolona- a ceny takie nawet nawet.
a Pan Grzegorz to nie jest z ELJA ???
(od ELJA właśnie też mnie odstaszały opinie na forum - chociaż są też pozytywne, ale więcej jest negatywnych - bo wogóle to byłam prawie pewna, że tam będę szyć, ale zmieniłam zdanie)
hmm, a jakie są ceny w Żukowie???
Ja chyba będę robić w Karuzach, kiedyś byłam am po kwiatka na urodziny dla babci i wtedy właśnie jedna osoba odbirała wiązankę ślubną :) była prześliczna... pomyślałam wtedy... no, gdyby mi taką zrobli na Ślub, to byłoby pięknie.
Więc chyba Kartuzy. O ile pamiętam , to koszt wiązanki to 100 zł, ale nie pytałam jeszcze o kwiaty dla Świadkowej i do butonierki dla Narzeczonego i świadka... zastanawiam się też nad tym , żeby Mąż, Świadek, Tata i Teść mieli takie same idenyczne butonierki. Ciekawe ile to by kosztowało jakbym zamówiła 2 wiązanki + 4 butonierki....
Pan Grzegorz jest z Lanetti.
A jaeśli chodzi o ceny w Żukowie to tak ok. 100-150 w zależności od kwiatów. No i jeśl masz jakieś wymyslne kwiaty, to musisz zamówić wiązanke nawet 3 m-ce wcześnie :)
podoba mi się różowy bukiet ze storczyków (tu na forum "bukiet ze storczykow" wklejony przez "nacia" 22-02-2006 15:41)
lub na
http://www.elegancja.go.pl/ (pierwszy u góry od lewej)
poza tym mam dużo bukietów w domku na kompie (raczej w kolorze różowym i kremowym) jak chcesz to podeślę Ci na e-maila, ale to dopiero w poniedziałek :):):):)
jak możesz to prześlij mi fotki na maila, może coś ciekawego znajde :)
dobra , to ja też Ci podeślę - tylko podaj e-maila :):):):)
a mam pytanie
macie już podpisaną umowę z salą weselną??? bo my mamy tylko kwitek na zaliczkę... mój narzeczony uspokaja mnie, że umowę to na pewno będziemy podpisywać na około 1 miesiąc / 2 tygodnie przed ślubem przy ustalaniu szczegulów i menu.. ale ja sama nie wiem... bo wyczytałam gdzieś, że np. na około pół roku przed ślubem wpłaca się np. 50% ceny i wtedy można podpisać umowę,jak to jest u was?
Moim zdaniem elja jest z*******e co wy chcecie od goscia z elja kultowy jest.wszyscy najbogatsi ludzie w trojmiescie u niego szyja na specjalne zamowienie!
Wlasciwie masz racje pan krawiec jest bardzo sympatyczny i potrafi doradzic w ktorej sukni bylo mi dobrze.jest szczery a ja to lubie u ludzi,mowi prawde na szczescie
WLASNIE KOLEZANKA MI NAPISALA NA GG ZE TEZ U NICH BYLA I CHYBA USZYJE TEZ TAM SUKIENKE.POJDE Z NIA I ZOBACZE JAK TO TAM WYGLADA
my za sale to płacimy po weselu, przed poprawinami - no chyba że chcemy wcześniej wpłacić jakiś zadatek to nie ma problemu. Ale jeśli chodzi o umowe i konkrety to tez dopiero tak ok/3-2 tygodnie przed weselem, więc się nie martw pewnie wszyscy mją podobne techniki.
a i Pomaranczka - mamy kamerzyste i fotografa, byliśmy wczoraj i to było to :))))))) teraz to już prawie wszystko, tylko czekać do tego 07.10 - a czas szybko leci ;))))))))))))))))
hello :):))))
super!!!, macie fotografa :) człowiek tak się lepiej czuje jak ma te ważniejsze sprawy już załatwione... a ile będzięcie mu płacić????
czy będziecie sobie nagrywać tzw. spacer przedslubny ??

Masz rację :) czas wbrew pozorom szybko płynie... za chwilę mamy marzec, wiosna, ani się obejrzymy będzie lato... a w lato trzeba też troszkę spraw załatwiać... szycie sukienki..przymiarki... na początku sierpnia powoli trzeba rozwoźić zaproszenia, ustalić szczegły... (do sierpnia jeszcze daleko , ale to się baaaaarrrrdzo szybko zleci)

W piątek byliśmy pierwszy raz na naukach przedmałżeńskich, wyglądało to jak zwykła lekcja religii w szkole, 45 min wykładu i po sprawie
koszt - 50 zł.
aha

w sobotę byłam w Kwiaciarni w Kartuzach, znowu udało mi sie podpatrzeć tym razem wiązankę dla świadkowej.... no piękna była... bardzo mi się podobała. Przy okazji zapytałam się czy mają jakieś zdjęcia swoich wiązanek ślubnych.... Mają i zdjęcia wiązanek i całe katalogi bukietów ślubnych, także można sobie powybierać.
to super że macie już nauki za sobą :) my pewnie niedługo też to załatwimy i to bedzie już koniec.
Jeśłi chodzi o spacer przedślubny to się jeszcze zastanawiamy, bo z jednej strony troche to stuczne, a z drugiej nawe fajnie to wygląda.
a jak to wygląda u Was zdecydowaliście się na spacer??
jo, chcemy spacer koniecznie... fotograf proponował nam żeby spacer zorganizować dwa razy (w zimę i w lato) ale zrezygnowaliśmy z zimy i mamy tylko w lato. Jak byliśmy u niego w studio , pokazywał na taki spacer w lato... pięknie to wychodzi, pomimo tego, że spacer który oglądaliśmy był w Parku Oliwskim (uważam że Park jest oklepany). My zrobimy sobie chyba w kilku miejscach; dróżka leśna, droga pomiędzy łanami zboża, plaża nad jakimś jeziorkiem, w trawie na łące... podoba nam się bardzo Jezioro Kamienne i Diabelski Kamień, albo widok na Jezioro Otalżyno, byliśmy tam na zachodzie słońca .... przepięknie :)
no to rzeczywiście masz racje takie spacerki jak opowiadasz to super. Ja to tylko widziałam w parku Oliwskim- no i oklepane:) i starówka- tak samo.
Ale spacer po polu lub nad jeziorem to naprawdes super pomysł ;))))))
aż mnie zachęciłaś i chyba nie bedziemy się już zastanawiac nad spacerem
image

Czy coś takiego też można uszyć- bardzo mi się podoba, jest prześliczna!!!
ojjj chyba źle zeskanowałam zdjęcie:)) sorki...
to zdjęcie jest za duże , nic nie widać
image
image[/url]
super suknia, chodź slyszałam, że suknie tego typu są niewygodne. Ale mi i tak si.ę bardzo podobają, :))
megmeg to twoja suknia do ślubu???????????????????

Nie przeprasam za bledy
no i trzeba mieć super zgrabną figurę
to już inna strona medalu :))
POGODA W DNIU ŚLUBU

Pogoda będzie piękna

- Kiedy tęcza ukazuje się po południu
- Pszczoły wieczorem długo nie wracają
- Pająki są bardzo ruchliwe
- Żaby rechocą wieczorem i w nocy

Pogoda będzie brzydka

- Gdy żaby skaczą wysoko
- Ślimaki wspinają się na drzewa
- Żaby rechocą wieczorem i w nocy
- Hałas słychać z daleka
- Sól jest wilgotna

hehehe
hi hi teraz to tylko żaby i ślimaki obserowoać :)))))))
A jesli chodzi o nauki, to jeszcze nie załatwialiśmy, ale pewnie niedługo trzeba bedzie :/
A&S
jak coś , to mam terminarz spotkań przedślubnych (nauki + poradnia) w Żukowie (no chyba że masz już)
jesli chcecie chodzić do Żukowa to taraz 1-sze spotkanie odbywa się z Księdzem Arurem dnia 24.03.2006 piątek godzina 19.00
(w wielkim poście godz. 19.15). Następne rozoczynają się 28.04.2006, 26.05.2006 i 23.06.2006. Na pierwszym spotakniu rozdają terminarz.

Aha , co do tej pogody w dniu ślubu... musimy sobie wybrać "awaryjny plener" gdyby padało :(
tylko, że ja kompletnie nie mam pomysłu
tak nauki w Żukowie są spoko
byłem tam z Moją Kochaną i jesteśmy zadowoleni
Lelo :) tam chodzą bardziej łysi od Ciebie :)
A&S - próbowałam wysłać do Ciebie wczoraj wieczorem e-maila, ale niestety, dostaję komunikat , że adres jest błędny (sprawdzałam - dobrze wpisałam).
Wyślij coś do mnie - pomaranczka810@wp.pl - a ja po prostu Ci odpiszę
A&S - ile zamierzecie dać księdzu i organiście ? (chodzi mi o wszystkie opłaty koscielne)
tutaj na forum można sobie poczytac , ale są to ceny głównie z Gdańska
z tego co mi wiadomo w każdym kościele jest inaczej, a słyszałam że całość za kościoł wychodzi średno 300-500 zł. Niby jest co łaska, ale jak widać łaska też kosztuje, np. w jednym z kosciołów - dywanik czerwony 200 zł.
Jak będe wiedziała jak to jest w moim kościułku to Ci jeszcze napisze :)
A&S wysłałam Ci meila :)
dzięki :)) już odpowiedziałam ;))
Pomarańczka z jakiej konkretnie kwiaciarni w Kartuzach będziesz miała kwiaty?
eh, zajzałam tu troszkę później... Kwiaciarnia jest w centrum , koło banku Pekao i jubilera ... (jest Kwiaciarnia , obuwniczy potem jubiler) jeśl dobrze pamiętam :)
W piątek byliśmy drugi raz na naukach przedmałżeńskich. Spotkanie było niesamowite , myśleliśmy, że znowu będzie przynudzać , a tu zaskoczenie - miałam wrażenie , że wszyscy słuchali z otwartą buzią, szczególnie jak ksiądz mówił "czym jest miłość".... było super
ja rowniez mam ślub i wesele w październiku...
z Moją Maciejką... K O C H A M M A C I E J K Ę ! ! !
;)))
(dziś) jeszcze 7 miesięcy :)
oj te szczęśliwe SIÓDEMKI :)))))
szczęśliwe ÓSEMKI :*
A&S
pytanie do Ciebie: gdzie kupujecie i grawerujecie Wasze obrączki?
My chyba kupimy i wygrawerujemy u Jubilera w Kartuzach (koło kwiaciarni Goździk) tam chyba byłoby najtaniej....
apropo grawerowania, pisałam już to samo na innym wątku ale ... co grawerujecie sobie na obrączkach ?
bo my się zastanawiamy nad np.

"7.10.2006 dziś i na zawsze Dorotka"
"7.10.2006 dziś i na zawsze Lesiu"

albo
"7.10.2006 Na zawsze Twoja Dorotka"
"7.10.2006 Na zawsze Twój Lesiu"

albo
"7.10.2006 Kocham Cię Dorotka"
"7.10.2006 Kocham Cię Lesiu"

ale czy może być aż tak długi tekst ?
Hej :) My obrączki chyba bedziemy kupowac w Apart, ale jeśli chodzi o grawer to się jeszcze zastanawiamy - mi się podoba Twoja Pierwsza opcja 07.10.2006 na dzis i na zawsze .... :)) a jeśli chodzi długość graweru to się nie znam :( ale pewnie jest jakiś ogranicznik .
a gdzie dokładnie w Apart?

aha , ostatnio znalazłam SUPER stronę internetową:: www.waszpieknyslub.blog.onet.pl

Od właścicielki tej stronki (Madzienki) mam większość moich piosenek na wesele (na pierwszy taniec)
jeśli chodzi i Apart to mój ślubny zna kogoś kto tam pracyje - ale nie wiem czy z Gdyni czy z Gdańska. :)
Dzięki za linka już sprawdzam :)))) Pozdrawiam :)
jeszcze 204 dni do ślubu :o)

image
image
A co myślicie o sypaniu płatków róż z chóru kościelnego ?

A&S jak dobrze pójdzie, to będę miała wóz stażacki i lanie wody - tak jak na tym zdjęciu, które mi przesłałaś.
Jeszcze raz dziękuję Ci bardzo bardzo za ten pomysł :):):):):)

image
image
nie ma za co :) mi też strasznie podoba się ten pomysł ze strażą :D
Płatki róż.. hm.. jak ktoś lubi to czemu nie ;)

Napewno efekt będzie zapierający, ale dla mnie osobiście to już troche za bardzo cukierkowe ;)

Babeczki a szyjecie już suknie? ja dopiero co (prawie :) ) zdecydowałam się na fason...

image
ja tak samo wybrałam tylko fason... ostatecznie zdecyduję na początku czerwca... a szycie w lipcu :)

image
image
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

image
image
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

image
image
kurcze nie mogę wkleić zdjęcia :(

image
image
JAK TERAZ SIĘ NIE WKLEI - TO REZYGNUJEFree Image Hosting at www.ImageShack.us

image
image
image

image
image
Nasze zaproszenia - (nie są identyczne, ale bardzo podobne)
A&S wkleisz swoje ?
image

image
image
Ja również 7 X 2006 :D

W kościele Św. Bernarda w Sopocie.

Przyłączam się i pozdrawiam :)

image

Na zawsze... to baaaardzo długo ;)
image
image

image
image
ja jeszcze nie mam zaproszeń:(, ale wiem że pobawie się sama w ich robienie :)
ja tez jeszcze nie mam , ale wiem już , że tak mniej więcej będą wyglądać :)

image
image
no dziewczyneczki :) dziś jest siódmy.... za pół roku o tej porze będziemy przygotowywać się.... :o)

image
image
chyba rozpocznę nowy wątek... ten (chyba przez te zdjęcia) otwiera się za wolno...... ;0)

image
image

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry