Widok

PROBLEMY Z CERĄ

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
DZIEWCZYNY POMÓŻCIE!
JUŻ MAM DOSYĆ TRĄDZIKU - CZY JAK TO MOŻNA INACZEJ NAZWAĆ:)
OD KILKU LAT Z TYM WALCZĘ I NIC :/ NIE JEST BARDZO BARDZO ŹLE (BO ZDAŻAJĄ SIĘ CAŁKIEM NIEZŁE DNI - PRAWIE NIE MA NIC) ALE MECZY MNIE TA NIEPWENOŚĆ CO KIEDY WYSKOCZY (A BARDZO CZĘSTO ZDAŻA SIE, ŻE TO COS WYSKAKUJE W NAJMNIEJ ODPOWIEDNIM MOMENCIE I NIE JEST TO COŚ MALEŃKIEGO TYLKO DA SIĘ ZAUWAŻYĆ I CZASEM NAWET NIEZŁY MAKIJAŻ TEGO NIE ZATUSZUJE:() - CHCIAŁABYM WSTAĆ RANO NASMAROWAĆ BUZIĘ KREMEM I WYJŚĆ A NIESTETY TAK NIE MOGĘ :(
TABLETKI HORMONALNE NIESTETY NIEDZIAŁAJĄ - POWODUJĄ TYTLKO PRZYBYWANIE DODATKOWYCH KG A LEKARZE....SZKODA GADAĆ (PRZYNAJMNIEJ CI NA KTÓRYCH TRAFIŁAM). MOŻE ZNACIE JAKIEGOŚ DOBREGO LEKARZA KOSMETYCZKĘ ITP KTÓRZY RAZEM PRZY WSPÓŁPRACY COŚ BY TEMU ZDZIAŁALI I BEDE MIAŁA PRZYNAJMNIEJ 80% PEWNOŚCI, ŻE NASTĄPI POPRAWA A NIE WYCIĄGNA ODE MNIE TYLKO KASY - TAK JAK CI DOTYCHCZASOWI?!

POZDRAWIAM SEREDCZNIE :)

PS. RADOSNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez mam niestety dłuuuuugoletnie problemy z cerą, z tego co wiem Diane daje efekty, ale gdy się przestanie ją brać, to dopiero widać burzę na buzi, dermatolog mi skutecznie odradził (zresztą - bałam się przytyć).
Dla mnie najlepiej działa Zineryt - jeśli to są poważne zmiany, wypryski super zasusza, ale nue mam pojęcia, jak załatwić blizny (czy ktoś słyszał coś o doktorze A Grabiasie, albo R. Olszańskim?
Acha, a do mycia buźki Lubexyl (bez recepty)
(zineryt w niektórych aptekach też bez recepty)
NO WŁAŚNIE DIANE NIC NIE POMOGŁO A BRAŁAM JE PONAD ROK CZEKAJĄC NA EFEKT: /
JAKBYŚCIE JESZCZE COŚ SŁYSZAŁY I MIAŁY INNE RADY TO PISZCIE:)
AHA I NAPISZCIE (GŁÓWNIE TYCZY SIĘ TO MARYSI) DO JAKIEGO LEKARZA CHODZISZ - TZN GDZIE ITP:)
ja miałam też poważne dość problemy z cerą i długo nic nic nie działało a lekarka dawała mi ciągle te same maści, które tylko wysuszały mi buzie. W końcu zaczęłam brać hormonalne (Harmonet) i było dużo lepiej. Moja INNA już pani dermatolog (bardzo miła) pociesz mnie że zupełnie to przejdzie jak urodzę dziecko, ale na razie dała mi niezłą maść i kazała przyjść tak na dwa miesiące przed ślubem. Powiedziała że wtedy coś wyszaruje i przed ołtarzem mąż mnie nie pozna. A kosmetyczki zdecydowanie odradza! No więc na radzie słucham się jej bo mi pomaga. Pozdrawiam
P.S zapomnialam,ze teraz juz chyba lekarze nie moga wypisywac lekow nie swojej profesji,wiec tak czy inaczej pewnie bedzie to ginekolog,ale wizyty u dermatologa bym nie odradzala.
Czesc.
Jesli chcesz skutecznie pozbyc sie tradziku to:albo zglos sie do dermatologa,a ten juz bedzie wiedzial co z tym zrobic i pewnie sam zapisze Ci wlasnie Diane 35,albo pojdz do ginekologa,ktoremu powiedz,ze oprocz efektu antykoncypcyjnego chcialabys sie rowniez pozbyc probemow z cera.Diane zawiera dosc duza dawke hormonow i nie mozna jej stosowac zbyt dlugo,ale juz pierwsze miesiace daja bardzo wyrazna poprawe.Po tym czasie na pewno ginekolog zmieni Ci tabletki na nowsze z mniejsza dawka hormonow,ale wczesniej uzyskany efekt przy dobrej i zdrowej higienie twarzy(koniec wyciskania,kiedy to roznosisz po calej twarzy bakterie;srodek antybakteryjny do mycia buzi i odpowiednie nawilzanie twarzy,bo pewnie przeszlas juz przez niezliczona mase srodkow do Twojego typu twarzy-czyli tzw.tlustej,a wiec tym samym kosmetykow wysuszajacych,wrecz przesuszajacych,co jest bardzo nie zdrowe i powoduje,ze szybciej sie nam buziak starzeje)utrzymasz,a przynajmniej powinnas utrzymac.Hormony ureguluja wydzielanie loju i jak nie bedzie dochodzilo do zatykania porow i namnazania sie bakterii niepozadany efekt winien minac jak reka odjal.
Co do kosmetyczki to radze zostawic te mozliwosc.Pani poprawi(badz o wiele bardziej pogorszy) Ci cere na chwile i na zewnatrz a Twoj problem tkwi w srodku i od srodka trzeba go zwalczyc.
Powodzenia
Hej :)
nie wiem jakie tabletki hormonalne miałaś na myśli, ale wiem że skuteczne są Diane35 (to są antykoncepcyjne ale poprawiają cerę) Moja koleżanka miała bardzo mocny trądzik na twarzy i po tych tabletkach jej zeszło całkowicie(nie jestem w stanie ci powiedziec po jakim czasie...ale skutecznie) Mi tez w pewnym sensie pomogły ...ale ja miałam inną sytuacje bo takie miałam uczuleniowe paskudztwa(nawet w szpitalu przez to byłam) i dermatolog mi nie pomógł a jak brałam Diane to przeszło :)
Co do kosmetyczki...osobiście nie mam zaufania. Inna moja koleżanka miała nadzieje ze kosmetyczka jej pomoże...ale tylko zaszkodziła :( do końca życia zostaną jej wielkie brzydkie dziury na całej twarzy.... być moze ta kosmetyczka była jakaś niedouczona a inna by pomogła.
Słyszałam jeszcze ze podobno pomagają Algi (ale nie próbowałam)
powodzenia

do góry