Re: Patelnia grillowa - jaka?
Przykrywa się przydaje, może nie do zabezpieczania przed chlapaniem, ale jak się przykryje mięso to się szybciej zrobi (bo się grilluje i dusi jednocześnie:). Nie jest to jednak wymóg wg mnie. Też...
rozwiń
Przykrywa się przydaje, może nie do zabezpieczania przed chlapaniem, ale jak się przykryje mięso to się szybciej zrobi (bo się grilluje i dusi jednocześnie:). Nie jest to jednak wymóg wg mnie. Też bym wzięła kwadratową i najlepiej z odpinaną rączką, bo jak patelnia ładna i rączki można się pozbyć to spokojnie może robić za wazę na przyjęciu. Ładnie to tak wygląda jak się podaje gorące żarełko prosto z patelni. Nie kupuj patelni ceramicznych grillowych (są takie w ogóle?) ani emaliowych. Proponowałabym coś od Skeppshulta, przykład: stylowazastawa.pl/produkt/10077/patelnia_do_grillowania_skeppshultuchwyt_stalowy25x25cm.html] albo cokolwiek żeliwnego, ciężkiego. Powłoka musi być porządna, żeby się jedzenie rzeczywiście grillowało, a nie przypalało.
zobacz wątek