Widok

Piekarnia - chlebek - jaki najbardziej lubicie??

Kulinaria Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny z jakiej piekarni chlebek lubicie najbardziej i jaki?Tak sie zastanawiam co kupować i gdzie bo teraz to już nawet dobrego chleba nieoszukanego nie można dostać...Nie mowiąc juz o tych sztucznościach w pseudo piekarniach Lidla i Biedronki

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ja najbardziej lubię piekarnię Czernis- bardzo dobry chleb wiejski, a z ciemnych fitness i natura. Naprawdę warto spróbować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja kupuję w piekarni Rogalik :) chleb kanapkowy, żytni. mają rożne rodzaje chlebów :) dobre są
również od czasu do czasu piekę sama chleby i są pyszne :) ale ja normalnie w piekarniku robię :)

a pieczywo z JL to najgorsze chyba jakie jadłam. tam chleb, bułki, ciasta i drożdżówki smakują tak samo. chyba wszystko z jednego ciasta jest robione... glimza taka ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas też za dużo, ale na drugi dzień mozna go spokojnie zjeść. nie jest stary, kruszący sie lub pleśnią podchodzący.
Wyjmuję wieczorem, rano zjadamy na sniadanie, resztę na kolacje albo też rano na drugi dzień i nic sie nie marnuje.

Piekarnia Carre jest z Gdańska-------tyle udało mi sie dowiedzieć;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja chleb oliwski z piekarni JL bardzo lubię, ściślej, jest to mój ulubiony. Skórka rumiana, chrupiąca, aromatyczna, smak jak ma być, chleb długo pozostaje świeży.
Dla męża kupuję chleb rano żeby miał na następny dzień i z chlebów jakie znam, tylko ten oliwski z JL jest tego następnego dnia smaczny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
my sami pieczemy :)
nie ma porównania międzi chlebem z piekarni a takim własnej roboty..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mama b u nas cały chleb na jeden dzień to za dużo..
Wybiję się ;) nie kupujemy od Mielnika :) wolimy troszkę dalej - od Gneby :)
ostatnio otworzyli nam nowy sklep piekarni Sobowidz :) testujemy chleby :)

a pyszne bułki grahamki lub wieloziarniste kupuję czasem w małej piekarni Muszelka w Brzeźnie :)) tylko ostatnio zastanawiam się o której trzeba tam być żeby załapać się na bułki wieloziarniste :) bo tuż po 8 już nie ma...

Przez jakiś czas sama piekłam, jednak mi się już nie chce ;) teraz robię to od czasu do czasu ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak jutro będę szła do pracy to sprawdzę co to za piekarnia Carre.
Ja kupuję zapasy chleba i mroże. wyjmuję 1 wieczorem i nic mi nie pleśnieje ani nie zostaje.
Zjadamy wszystko:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Emilia, Carre to jakas piekarnia, mam ją po drodze do pracy.
Mam jeszcze piekarnie Paryska ale tam jest drogi chleb.

U mnie w JL sa b. miłe i koło domu i koło pracy.
Ale chleb mają koszmarny, bułki ciemne kolorowane karmelem a mleczne w środku są kanarkowego koloru:))więc nawet koło mleka nie leżały.

Czemu myślicie że te bułki pieczone w lidlu czy biedrze to sztuczności są? ( ktoś tak napisał)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nam zbrzydły chleby z piekarni...2 dni potrzymamy i już pleśń :/ dlatego też sami pieczemy. Najczęściej żytni, razowy czasem pszenny...dodatki też daję jakie akurat mam ochotę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja lubię chleb z piekarni GNEBA
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
I jeszcze te ekspedientki w JL są takie niemiłe..
A co to jest to Carre?
ja kupuję w CARRE zwykły, mleczny i słoneczko. Dobry jest też razowy z żurawiną. Fajne mają bułki z ziarnami takie w sześć polączone.
Chleb z JL jest straszliwy;pJedynie kupuję z JL bułki do hotdogów z serem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja lubię Raszczyka, czasem też piekę sama - bez maszyny, zwykły pszenny na drożdżach.
Nie lubię za to JL
Rozmaitości od Graczyka. to mój numer 1 od wielu lat ale rzadko go jem, bo od domu do Graczyka daleko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
rybalon mi przypomniała że w Mielniku jest jeszcze pyszny na liściu chrzanu:))))
Rybalon,ja tez z kowal jestem. Po chleb od mielnika jezdze na orunie albo maz w centrum kupuje. My robimy zapas i mrozimy swiezy, po rozmrozeniu jest tak samo swiezy.
Robiony w domu niewatpliwie jest pyszny,pieklam kiedys sobie na zakwasie ale przy dziecku nie mam czasu. Poza tym wole taki pokrojony rowno.
W kowalach jest piekarenka,maja pieczywo na zakwasie,niestety nie maja maszyny do krojenia,ja sama nie umiem pokroic,ale czasami kupuje ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja lubię chlebek z piekarni Lipiński (bodajże-o ile się nie mylę) - w każdym razie wypiekają na słowackiego, sprzedaż np przy 'szlaku pieszym' w głównym, jak idzie się z tunelu do krewetki, sklepik jest razem z Gzellą...no nieważne..pyszny orkiszowy (hit!!) razowy tez ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
żałuję , ze nie mam blisko Milenika :-(( koleżanka mi czasem kupuje z jakiejś piekarni pyszny chleb pieczony na liściu kapusty ..super jest , sama najczęsciej kupuję w piekarni Jarzębinscy chleb kościerski
baza jest 550 tka z makro , a dodatki razowa, orkiszowa, graham, z cieciorki, kukurydziana. ostatnio mam z http://www.otreby.eu i są fajne.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

do góry