Widok

Poradzcie jakis dobry odplamaiacz po zupkach

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak w temacie wy zawsze poratujecie ,nie wiem moze temat byl walkowany 100 razy ,ale potrzebuje "świeżych " opini i produktów .
Wyjelam pranie z pralki i pieluchy tertrowe ,body mam w pomaranczowych plamkach od marchewki .

Piore w persilu sensitive ( niema znaczenia ) ale nie w dzieciecym wiec jest silniejszy w 60 stopnich i d***.
Poradzicie cos ??? Vanish sobie nieradzi ...
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niemiecki odplamiacz Sil w spray'u - usuwa nawet jagody, jest rewelacje :) polecam
Dzieki :)) spróbuje :)
image
image
a czy możesz wkleic zdjecie lub podac linka jak wygląda ten odplamiacz? czy chodzi o taki jak plyn do mycia szyb czy raczej w metalowej butelce (jak pronto do mebli)?
No i gdzie można to kupic.
Ja rownie zwalcze z plamami.
Z góry dzięki za info.
Najlepsze będzie słońce. Serio! Sama nie wierzyłam, ale plamy od marchewki giną na słońcu. Wywieś pranie na słońce i czekaj na efekt ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Michalowa -pierwszy raz slysze ,ale dzis slonca brak ,a pranie schnie :))ale rowniez sprobujemy .

Mysle ze od ludzi co sprzedaja niemiecka chemie -niezalogowana makuszka-ja mam taka babke kolo domu to sprawdze :)
image
image
u nas najlepsze na plamy z marchewek było słońce. Prałam, wieszałam na balkonie z plamami do słońca i jak ubranko wyschło nie było śladu po plamach
W Gdyni jest słońce ;-).
Ale serio, to działa jak czary. Jak nie było dużo słońca, to mimo wszytsko plamami do góry rozkładałam pranie - jakoś znikały.
Ja też o tym słońcu usłyszałam jak zaczęłam małą karmić marchewką ;-).
nie wiem jak wkleić zdjęcie :/ Mogę wysłać na maila, abo pomóżcie jak to zrobic :)
Mi zawsze znajomi z Niemiec go przywożą:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znalazlam takie :
http://allegro.pl/dom-i-ogrod?string=sil+spray+

Chyba ten cytrynowy ,bo benzyna niebardzo ;p ?
image
image
Miałam dziś zakładać taki sam wątek :-) wczoraj wybierałam pranie i na każdym ciuchu coś, Mała nie ma czystej bluzki, ale nasze ciuchy też nie lepsze. Wiec podbijam temat!
Aaa i ubranie nie musi być mokre. Ja nawet suche już dawno wystawiałam na słońce - też znikało.
http://allegro.pl/sil-odplamiacz-750-ml-spray-1-fur-alles-z-niemiec-i3374065378.html
Ja używam właśnie takiego :)
julik ,ja juz niemowie o koszulkach swoich ,juz o domu chodze w byle czym ...
Bo moje dziecko niedawno nauczylo sie (brrrrrrrr :D:D ) niewiem jak to wytlumaczyc i akurat upodobalo sobie to robic jak je obiadek :)
image
image
No i słońce nie niszczy ubrań jak wybielacz ;-).

I powiem wam, że ogólnie każdą plamę od obiadków czy deserków warto wystawić na słońce. Pamietam że kiedyś też sie nie sprała plamka po jakimś owocu i też słońce pomogło...ale nie pamietam jaki to był owoc. W każdym razie zawsze wystawiałam brudne ciuszki na słońce - i patent sprzedaje każdej młodej mamie.
ja też polecam niemiecki ''sil''
AMWAY

a marchewkę na słońce
Tylko koniecznie SIL w spray'u, bo w żelu już nie jest aż taki efektywny :)

Mogę poprosić znajomych to przywiozą kilak sztuk więcej to potestujecie :)
ja polecam odplamiacz w mydelku z rossmana firma chyba dr.beckmann... jest bezpieczny i poki co mega skuteczny :)
zostaw na noc w wodzie z proszkiem do prania i odpalamiaczem może to być mydełko lub vanisz, wypierz i na słońce. u mnie działa
marchewka, papryka, pomidor spokojnie na słońce i znikną. Po prostu beatakaroten się rozłoży i zniknie :)

ale już np. na dynię zadziała to tylko częściowo ;/

nektarynki, brzoskwinie i niektóre jabłka potrafią być równie wredne co jagody, aronia ;/

i tego za nic w świecie nie wiem jak się pozbyć, a próbowałam i Vanisha (osobiście uważam,że jest kiepski) i ACE do kolorów (dużo lepszy) i innych mydełek i nic :(

czy ten zachwalany przez Was sil poradziłby sobie?

z góry dzięki za odp. :)
Sil w spray'u naprawdę super sobie radzi z plamami, znajomi z niemiec przywożą i oczywiście wychodzi jeszcze taniej niż w sklepach z chemią niemiecką, więc zawsze biorę zapas :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

do góry