Widok
Spokojnie, to tylko kolizja z obcokrajowcem
Opinie do artykułu: Spokojnie, to tylko kolizja z obcokrajowcem.
Liczba turystów odwiedzających nasz kraj, w tym Trójmiasto i Pomorze, wciąż wzrasta. Coraz lepszy stan i liczba dróg sprawia, że o wiele więcej jest także gości zmotoryzowanych. Rośnie więc też ryzyko kolizji z autem na obcych numerach rejestracyjnych. Jak wygląda postępowanie w przypadku takiego zdarzenia?
Ministerstwo Sportu i Turystyki informuje, że liczba turystów, którzy odwiedzili Polskę w 2015 roku była o 5 proc. wyższa niż w roku 2014. Niewykluczone, że czeka nas kolejny ...
Liczba turystów odwiedzających nasz kraj, w tym Trójmiasto i Pomorze, wciąż wzrasta. Coraz lepszy stan i liczba dróg sprawia, że o wiele więcej jest także gości zmotoryzowanych. Rośnie więc też ryzyko kolizji z autem na obcych numerach rejestracyjnych. Jak wygląda postępowanie w przypadku takiego zdarzenia?
Ministerstwo Sportu i Turystyki informuje, że liczba turystów, którzy odwiedzili Polskę w 2015 roku była o 5 proc. wyższa niż w roku 2014. Niewykluczone, że czeka nas kolejny ...
Kiedyś takie ładne volvo porysowałem na parkingu - jakiegoś anglika - samochód był służbowy, normalnie tam spisaliśmy szkodę, podpisałem się itp, po roku czasu po przypadkowej rozmowie z agentem okazało się że szkoda nie przeszła i podobno często nie przechodzi w takim wypadku. Może ostro go nie dziabnąłem ale jak człowiek wiedział gdzie szukać to rysa była ewidentna na 30 cm. Szkoda mi nawet było faceta bo mówił że auto szefa.
kolizja z obcokrajowcem
Oczywistym jest, że nie zawsze trzeba wzywać policję ale jest mnóstwo innych "spotkań" z cudzoziemcami na drodze np. kolizja z autem zarejestrowanym pod placówkę dyplomatyczną czy też zderzenie się z pojazdem z wypożyczalni, prowadzonym przez cudzoziemca. W tych sytuacjach lepiej wezwać policję, żeby nie było żadnych wątpliwości co do naszej winy, bądź braku winy. Trzeba również pamiętać, że pojawienie się policji zwiastuje mandat dla winnego zdarzenia.
Pozdrawiam
Maciek
porównywarka OC i AC
Pozdrawiam
Maciek
porównywarka OC i AC