Re: Syrop z cebuli, czosnku, miodu i cytryny - od kiedy można?
bogosiaa synek sie jednak rozchorowal? bo pisalas o tej temp...
ja zrobilam syropek tylko z cebuli ,miodu i cukru.
posiekana cebule do sloika warstwami tzn cebulka,troche cukru...
rozwiń
bogosiaa synek sie jednak rozchorowal? bo pisalas o tej temp...
ja zrobilam syropek tylko z cebuli ,miodu i cukru.
posiekana cebule do sloika warstwami tzn cebulka,troche cukru troche miodu i znowu cebulka... juz po godzinie cebula puszczala soki, moj synek bardzo lubi taki syrop bo jest slodki
a jesli chodzi o doroslych to mam inny przepis na nalewke:):)
cztery glowki czosnku przecis przez preske do sloika litrowego i do polowy zalac wrzatkiem, zostawic na dwa dni, potem do tego wcisnac 4 cytryny i pare lyzek miodu(ale miod musi byc prawdziwy!!) przelac to przez siteczko i do lodowki. pic kazdy dzien kieliszeczek, w czasie choroby wiecej, jest to obrzydliwe,ale pomaga. czosnek i cebula to natruralny antybiotyk, a ten specyfik to popijam tak na odpornosc ,dziecko raczej tego nie wypije bo strasznie ostre- obrzydliwe
zobacz wątek