Jestem matką chłopca z pierwszej klasy gimnazjum o profilu rozszerzonym.Syn lubi chodzić do szkoły i swoją klasę .Szkoła rejonowa nam nie odpowiadała z powodu zbyt niskiej średniej dlatego nie przeszkadzają nam prace domowe ,punktacja ,identyfikator,ani inne wymogi . Cieszymy się że nas przyjęli i nie żałujemy swojego wyboru .Szkoła się nie certoli- łobuziaki podpisują umowę ze szkołą i jeśli broją dalej po prostu wylatują z niej.Mój syn nigdy nie widział aby ktoś palił lub pił nie tylko w szkole ale nawet na jej terenie za to widział w pobliżu ogrodzenia szkoły bo jest otoczona blokami.Uczyć się tu trzeba sporo że tak powiem codziennie jest coś -sprawdzian ,kartkówka, praca klasowa ale są też przedmioty z których syn ma tylko cztery oceny przez całe półrocze i uważam że to za mało więc zdecydowanie jestem za testami.Jest większa szansa na szóstkę z przedmiotu lub wyciągnięcie na sześć gdy testów jest więcej no i materiał jest adekwatnie mniej obszerny.Polecam to gimnazjum wszystkim rodzicom uczniów którzy chcą się uczyć i wszechstronnie rozwijać.