Widok
TEŚCIOWA - MAMA
Mój Luby jest w pracy daleko daleko, a ja idę na obiad do przyszłej teściowej... A jakie są wasze relacje z przyszłymi "mamami". Co sądzicie o tym, że powinno się na teściówkę mówić mamo. Mamę ma się jedną, a teściowa to teściowa. Obawiam się, że po slubie będę się zwracać do niej bezosobowo... :-)
masz cał;kowitą rację - mama jest tylko jedna!! moja przyszła teściowa ma z resztą podobne zdanie i juz od jakiegoś czasu ciągle mi powtarza że mam się do niej zwracac po imieniu! Brudzia już wypiłysmy...ale tak jakos dziwnie mi i ani razu jeszcze nie powiedziałam do niej na Ty..może po slubie coś sie zmieni :):)
Ja mam fajna przyszłą teściową... Moja mama jest jedyna w swoim rodzaju i niepowtarzalna (jest moja kumpelą) ale ja bede mówić do teściowej "mamo" tylko troche inaczej niż do mojej....
Do mojej mamy mówie poprostu jak do przyjaciólki, na Ty a do teściowej bedę mówiła per mamo, jezeli wiecie co mam na mysli....
gorzej z teściem :))) tu bede miała problem....
Do mojej mamy mówie poprostu jak do przyjaciólki, na Ty a do teściowej bedę mówiła per mamo, jezeli wiecie co mam na mysli....
gorzej z teściem :))) tu bede miała problem....
Moja przyszła teściowa też raz napomknęła że po imieniu "bo tak się teraz mówi" ale ja sobie jakoś słabo to wyobrażam...no ale mamo też bym nie potrafiła :) więc chyba bezosobowo. I nie chdzi tu o nasze kontakty bo się dobrze dogadujemy, ale tak jakoś dziwnie przez tyle lat Per Pani a teraz nagle... moja bratowa co prawda też sobie nie wyobrażała a teraz mówi Mamo i Tato...czas pokaże :)
no wlasnie swietny temat zostal poruszony ja z tesciowa ogolnie mam dobre stosunku bo ona jest spokojna i niekonfliktowa kobieta ale rzeczywiscie po slubie zacznie sie problem, matke ma sie jedna i slowo mama to obcej kobiety tez mi nie przejdzie przez gardlo kurde w usa to s ie mowi po imieniu i tak powinno byc ale jak to zaproponowac teciowej wiadomo ze jest starej daty a na pani sie zwracac to glupio w sumie bo to rodzina jakby nie patrzec wiec dziewczyny co macie zamiar zrobic ???bezosobowo to mozna pare razy sie zwrocic ale w koncu przyjdzie taki moment ze jakos trzeba bedzie sie bezposrenio do niej zwrocic
pomozcie a moze pomozmy sobei nawzajem co w tej sytuacji zrobic??
pomozcie a moze pomozmy sobei nawzajem co w tej sytuacji zrobic??