Widok

UWAGA na sklep RODZYNECZKI

Babypol Temat dostępny też na forum:
Witam, dziś zostałam upokorzona w sklepie Rodzyneczki w Pruszczu Gd. W sumie nawet dwa razy.

Po raz pierwszy, przy wejściu do sklepu.
Kasjerka powiedziała że nie mogę wejść na sklep z wózkiem (a raczej z fotelikiem maxi cosi do 13 kg z upchanym w nim 9,5kg niemowlakiem i ze stelażem BEZ koszyka na zakupy). Zapytałam ją w jaki sposób mam w takim razie zrobić zakupy bo fotelik do ich koszów na zakupy nie wchodzi a nie zostawię dziecka przed sklepem przecież. Poza tym robienie zakupów z fotelikiem w obu rękach (fotelik + 9,5kg dziecko jest naprawdę ciężki) jest fizycznie niemożliwe. Kasjerka oczywiście nie chciała wziąć odpowiedzialności za moje dziecko bo nie daj boże coś by się stało to ona by za to odpowiadała prawnie (a ja bym nawet nie zostawiła dziecka samego przed wejściem do dużego sklepu). No więc zapytałam, a ona mi na to że JEJ TO NIE INTERESUJE jak będę zakupy robić a z wózkiem nie wejdę bo zbyt wiele kradzieży mają w sklepie!!! Poprosiłam żeby spojrzała na mój wózek i powiedziała mi gdzie ja bym mogła upchać tam cokolwiek, a ona wzruszyła ramionami. Zostałam więc potraktowana złodziejka bez fizycznej możliwości zrobienia zakupów w sklepie.

Drugi raz upokorzył mnie właściciel sklepu w czasie rozm telefonicznej. Chciałam mu zwrócić uwagę na paradoks sklepu dla dzieci w którym nie można zrobić zakupów z niemowlęciem :( Powiedział mi że matki z dziećmi kradną najwięcej, on jest stratny o 6 tysi i nawet ZAKŁĄDAJĄC że nie kradnę (o żesz kuwa) to wchodząc na sklep z wózkiem musiałabym zapłacić o 10% więcej za towar????. Jak dla mnie => chora teoria i chory ten sklep.

Tak więc Drogie Mamy, jeśli nie lubicie kiedy traktują Was jak złodziejki z dzieckiem w wózku NIE RÓBCIE zakupów w sklepie RODZYNECZKI.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 20
Co ty możesz wiedzieć ... Jedyne czym możesz się pochwalić to fakt, że przewinęłaś kilka tysięcy pieluch i nic poza tym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
ogólnie rozumiem o co anonimowi chodzi ale nie trzeba byc takim chamskim zeby się wypowiedziec. ja mam podobne zdanie, ze jak ktos meisza iles tam lat w PL zna realie i decyduje sie na dziecko to albo zyje w tych relaiach i sobie radzi albo wyjezdza gdzies, gdzie nei robią z czlowieka idioty....
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Przecież to twoje dziecko i twój problem , wiec o co chodzi? Nie ma w polsce ustawowego przymusu posiadania dziecka. To twój wybór. Chciałaś dziecko to przestań się teraz żalić, ze musisz cały dzień się nim opiekować.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 19
anonimie jeżeli masz lub będziesz miał dzieci to współczuje twojej kobiecie
Nie wyobrażam sobie żeby cały dzień siedzieć w domu opiekować się dzieckiem/dziećmi i o godzinie 21 jechać sama na zakupy
Ciesze się że mój mężczyzna nie ma takiego myślenia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Matki "wózkowe" to najbardziej roszczenowa grupa społeczna. Najpierw kradniecie, wpychacie się wszędzie bez kolejki bo dziecko to...,bo dziecko tamto..., a później się dziwicie, skąd takie nastawienie do was. Nawet przez ulicę przechodzicie w tempie spacerowym jak byście były w parku. G...o mnie to obchodzi wasze dziecko i wasze problemy. Na zakupy idzie się wtedy gdy mamy z kim dziecko zostawić. Chyba mąz nie pracuje 24h na dobę? Tesco jest całodobowe, więc nie widzę problemu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 32
jeżeli chodzi o duże wózki żeby fotelik wszedł to ok tylko jeżeli mamusia mieszka na miejscu albo jeździ komunikacją miejską i jeździ normalnym wózkiem a nie fotelikiem to i tak by jej nie wpuścili
Wysłanie linka z tym wątkiem do właściciela też jest dobrym pomysłem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
koniecznie niech któraś nagra to telefonem, a później filmik wrzuci do sieci ;)

i rozdmuchać sprawę dyskryminacji matek z wózkami :))))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie ma szans zeby jedna mala ekspedjentka zlapala wszystkie 20 :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hehe, pomysl wjechania im do sklepu 20 wozkami jest trafiony :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Po Lidlu chociaż z wózkiem jest jak chodzić. Bo po biedronie (przynajmniej na Chełmie) nie raz na wstecznym z alejki musiałam wyjeżdżać.
My sobie radzimy chustą na zakupach, ale... no żesz kurna - zabronią np. osobie na wózku inwalidzkim wjechać do sklepu? Niby XXI wiek, niby jest tendencja do przystosowywania miejsc dla wózków (i dzieciecych i inwalidzkich) a zamknięcie umysłowe co niektórych... Ręce opadają
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkam w Pruszczu - wszędzie chodziłam i chodzę z małą. Ochrony nie mam na plecach, a kupuje dużo różnych rzeczy, w niektórych sklepach z ciuchami ekspedientki nawet dziecko zagadają, żebym spokojnie przymierzyła. W rodzyneczkach nie byłam, bo to z drugiej strony.

Generalnie myślę, że histeryzujecie - ja tam problemu nie mam, wręcz przeciwnie ekspedientki są dla mnie miłe :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
W rodzyneczkach jeszcze nie byłam ale mnie ostatnio w Pruszczu do obuwniczego z wózkiem babka nie wpuściła. Fakt mało miejsca ale zero ludzi postawiłabym córkę tak żeby mnie widziala i bym spokojnie obejrzała. Tłumaczę jej a ona proszę wyjść. Byłam zła. Nie dość, że nie mam z kim zostawić, wszędzie razem to i zamykają drzwi przed nosem. Matka z dzieckiem jak trędowata. Po zakupy do biedronki a tam koszyków nie ma, do lidla to samo a przecież dwóch wózków nie dam rady pchać. Wkładam pod wózek i wyjmuje przy kasie ale ochronę mam non stop na plecach. Samopoczucie mam wtedy na piątkę. Ech.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
W zasadzie dobrze by było żeby właściciel przeczytał co matki myślą o jego zasadach i że stracił już kilka klientek. Może mu wysłać linka do tego wątku? Co Wy na to?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zorganizowana szajka hihi uśmiałam się :) ja nie zainwestuję ani złotówki w ten sklep a nawet w benzynę żeby tam pojechać. Kasjerka wypełnia polecenia szefostwa a właściciel (...) nie jest (...) osobą która potrafiłaby wysunąć wnioski z czegokolwiek - mur beton. Chciałam mu życzyć żeby jego żonę spotkało to samo - nie mogąc zostawić dziecka z kimś w domu została wyproszona ze sklepu - bo kradną - ale szkoda kobiety - żeby jego to spotkało to bym była szczęśliwa, to tak :)

No tak, przydałby się im znaczek na drzwiach: zakaz wpuszczania psów oraz drugi obok - matek z wózkiem.

Wiecie, ja rozumiem że straty że kradzieże, ale prowadząc biznes trzeba MYŚLEĆ. I wiedzieć że jeśli się zakazuje wchodzić z wózkami to w zamian trzeba dać inne rozwiązanie, np duże wózki zakupowe do których by się mieścił fotelik. (...)

Napisałam do redakcji trójmiasto.pl i mi odpisali że dziękują za sygnał i w sumie żadnych konkretów. Miałam zadzwonić do swej psiapsióły prawnika ale kurczę jestem w niedoczasie, mój maluszek ząbkuje i po prostu...masakra :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pomyślą że zorganizowana szajka złodziei :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
To co kiedy zbiórka???
Może jakiś rabat dostaniemy za zakupy hurtem....DLA MATEK Z WÓZKAMI!!!!....SPECJALNE CENY!!!!;)))))hahahhahaha;)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
mam nadzieję, że czytają i wnioski wyciągną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko ze oni pewnie czytaja teraz wszystko co tu piszecie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wlasnie rozmawialam z jedna forumowiczka na ten temat i tez pomyslala zeby tak zrobic ale 5 wozkow to malo ja tam bym poszla w 20 :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a może tak umówić się z koleżankiami z kilka babek z wózkami i przejechać sie tam na zakupy;)hahahhah to by dopiero była jazda;)5 mam idzie na zakupy z wózkami;)nie wykurzyli by nas hahahhaha;)))))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry