Widok

Wino czy wódka na weselu

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czego u Was więcej poszlo? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tradycyjnie wódki :)
Na weselu mieliśmy 8 butelek wina (różne do wyboru) i tylko 4 zostały otwarte i nawet w całości nie wypite.
Byłam też na weselu gdzie było do wyboru piwo i cieszyło się większym wzięciem niż wino.

Zdecydowanie wódka.Bo pija ją głownie mężczyźni a jak wiadomo faceci (przynajmniej większość) są w stanie wypić o wiele więcej niż kobiety. Wino równiez było popularne.U mnie akurat zeszło o wiele więcej wina niż tutaj pisze kolezanka bo wiele kobiet je własnie wybrało :)
Jeśli chodzi o piwo to zastanawialiśmy się, ale nie zdecydowaliśmy sie na piwo na weselu Ale zdecydowaliśmy sie na piwo na poprawinach oraz bardzo duzo osób na poprawinach piło właśnie piwo zamiast wódki i wina :)
http://www.alkoparty.pl/wodki - swoją drogą zerknij sobie do tej hurtowni. Mają tam dobre ceny, a sam wybór równiez jest spory.
Nie wiem czy wina poszlo wiecej niz wodki ale poszlo bardzo duzo. Ponad 30 butelek. Wesele bylo na 80 osob.... myslalam ze bierzemy wino z ogromna bezpieczna rezerwa a niewiele z tego zostalo.

U mnie również najwięcej poszło wina, duuuuuużo więcej niż wódki. Ale moja rodzina nie jest wybitnie alkoholowa ;-) Myślę, że sam (a) znasz najlepiej preferencje Twoich Gości , a jeśli nie- zrób wcześniej małe rozeznanie w temacie i po sprawie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tak ogólnie to najwięcej poszło zwyczajnej wody mineralnej z cytryną i miętą ;-) Serio. Mój ślub wypadł w nieziemski upał i nawet alkoholu za bardzo pić się nie chciało ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas najwiecej poszło wina! Ale było ciagle na stołach w wiaderkach z lodem, gdyby było na jakimś osobnym stole, to pewnie ludzie by tak nie pili:) wstzsko zależy od preferencji gości

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry