Widok

Zmiana miejsca

Jeszcze trochę czasu mi zostało, ale zastanawiam się nad przeprowadzką do Trójmiasta, mniej więcej po sezonie. Przede wszystkim zależy mi na zaczęciu od nowa. I tu pytanie raczej do mieszkańców Trójmiasta, czy warto?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wynajęcie pokoju to koszt od 600 do 800 zł plus opłaty bilet miesięczny to około 100 zł .utrzymanie się( jedzenie jak gotujesz sama a nie po barach chodzisz ) to 700-800 zł więc da się radę.powodzenia a miasto jest piękne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Jak masz dobre geny to w przyszłości zgłoszę się po to DNA ;)

Ino się zbytnio nie guzdraj, bo wiesz... latka lecą... ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeśli lubisz pracować za dwa tysie a trzy wydawać na życie to trójmiasto jest do tego wręcz idealne
Jest droższe niż Kraków czego o płacy nie można powiedzieć.
Jeśli nie masz jakiegoś "topowego" zawodu to jak masz zamiar przebic się przez morze specjalistów z okolicznych uniwersytetów i politechnik? Nie odpowiadaj na moje pytanie
P.S. Po sezonie ceny do normy nie wracają, nadal jest drogo

Sorry, ale specjaliści ostatnio właśnie odpływają z trójmiasta przez wysokie koszty życia i średnie stawki

To chyba jednak jest tajemnica, bo ja sama nie za bardzo znam ten powód.

Jak masz dobre geny to w przyszłości zgłoszę się po to DNA ;)

Reset już był i to nie jeden, a co za dużo to niezdrowo, więc czas na restart. A póki się z tym wszystkim nie uporam to wchodzenie w nowy związek chyba nie będzie miało sensu, z resztą już próbowałam.

Wiem.
Plastycznie zobaczyłem Ciebie jako bąka. Nie takiego z d.py ale typowego bąka. Wręcz.. chrabąszcza majowego, który, jak sama nazwa wskazuje, lata w czerwcu :D
Zawsze się zastanawiałem, czy jakby upierdzielić mu nóżki, jeszcze dałby radę latać. Bo na oko środek ciężkości by się przemieścił dużo wyżej.
Stąd moje pytanie, czy jestes "skrzydlaty" po schowaniu podwozia :D

---
Nadążanie za synapsami czasami sprawia mi większy problem, niż ich użycie :D

Jeśli to nie tajemnica to z jakiego powodu "były" został byłym ?

Ujęłaś mnie. Możesz liczyć, jakby co, na moje DNA :]

A ciut poważniej napisałem powyżej. Jeśłi czujesz, że potrzebny Ci nawet nie reset, ale restart, to go zrób.
Demonów przeszłości nie odgoni. Dadzą się zamieść pod dywan co najwyżej. A dopóki się sama z nimi nie uporasz, zawsze mogą wypełznąć.
Głupio będzie, jeśli wylezą w trakcie nowego związku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spokojnie, jakoś się przebije.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

za duży skrót myślowy zastosowałeś, abym załapał dowcip o tej porze...

Błąd statystyczny? Uff, a już myślałam, że mi nigdy nie przejdzie.

"Słoikiem" byłam w trakcie studiów, teraz chcę po prostu zmienić miejsce. Nie ukrywam, po studiach sama chętnie wróciłam do swojego małego społeczeństwa i lubię ten spokój. Nie zmienia to faktu, że widząc na każdym kroku te same twarze ciężko patrzeć w przyszłość, czyt. nie widzę kandydatów na ojca moich dzieci w razie gdybym chciała je w ogóle kiedyś mieć (były się nie liczy).

to miejsce już zgrzewka słoików sobie zaklepała.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A schowasz podwozie? ;]

> a jednak znalazł się jeszcze jeden facet, przez którego ja chcę sobie życie poprzestawiać

To wyłącznie bład statystyczny. Przejdzie Ci niebawem ;D

> zmiana miasta na większe i ciekawsze

Znaczy.. za typowego słoika chcesz robić?
Zachłyst wielkomiejskim "blichtrem"?
Olej to.
Prawdziwe życie jest w małych społecznościach, nie w mieście.
"Miastowi" uciekają z miasta na obrzeża albo wręcz na zad*pie, a miasto wypełnia się słoikami.
Ukojenia w nim nie znajdziesz.

Mówiłem autem, jakby natura chciała , abym latał to by mi dała skrzydła.... czy jakoś podobnie....

Zawsze możesz mi to miejsce zwolnić ;)

Dzięki za podpowiedź, wezmę pod uwagę taki zakon ;) widzisz, a jednak znalazł się jeszcze jeden facet, przez którego ja chcę sobie życie poprzestawiać ;p (chociaż nie mówię, że jest tego wart). A i tak wychodzę z założenia, że zmiana miasta na większe i ciekawsze tak czy siak wyjdzie mi na dobre, mam nadzieję ;)

@woder:

W Gdańsku masz Rebiechowo

image

Kilka dni temu byłem świadkiem rozmowy, jak za grosze można polecieć se w naprawdę fajne miejsca.Taniej niż PKP IC.
Zresztą, Córuś już o tym pisała.

Jakbym mieszkał w Szczecinie (w sumie gdzieś pod, bo mi duże miasta zbrzydły) to bym na obiad do Berlina wyskoczył , z Krakowa ( w góry, Słowacja, Czechy, Węgry) z Jeleniej Góry to samo tylko zamiast Słowacji , Niemcy ,Austria) ..... a tu ..... ??!!

W tamtym roku jeszcze taka ch.... pogoda była że nie wiem czy 2 razy nad morzem byłem

@Captivateme:

Podobno (nie wiem, nie znam się), są zakony kontemplacyjne, w których można się zupełnie wyizolować i odciąć
Prostsze to, niż relokacja.
A po prawdzie, żaden facet (poza oczywiście mną :D nie jest wart tego, by sobie życie przez niego przestawiać ;)

Inne tematy z forum Towarzyskie

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (87 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

Para szuka pary (16 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

Czy lubicie imprezy integracyjne? (29 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

do góry