Widok

Zmiana miejsca

Jeszcze trochę czasu mi zostało, ale zastanawiam się nad przeprowadzką do Trójmiasta, mniej więcej po sezonie. Przede wszystkim zależy mi na zaczęciu od nowa. I tu pytanie raczej do mieszkańców Trójmiasta, czy warto?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pitolisz, woder.
Chciałbyś mieszkać np w Łodzi? Albo jeszcze lepiej: w Krośniewicach? (Dawne skrzyżowanie jedynki z dwójką, komunikacyjny srodek Polski)
W góry parę godzin.. ale nad morze (Zatokę) w przerwie na fajkę można wyskoczyć :D

Kiedyś to opowiadałem.
W korpo jeszcze pracowałem. W Sopocie. Kiedy upały były niebożebne, wsiadaliśmy z kumplem w auto i po 5 minutach z garniturów taplaliśmy się w slipkach w wodzie.
Schnąc na ręcznikach oglądaliśmy te tłumy plażowiczów z konstatacją: Ci ludzie płacą potężne pieniądze, żeby urlop nad morzem spędzić. A dla nas to fraszka. Dosłownie w przerwie na lunch można się w morzu kąpnąć.

I TPK z drugiej strony. Zalesione górki. O każdej porze roku rewelka, ale zimą szczególnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale ja mam świadomość tego, że to głupie uzasadnienie. Sama drugiej osobie pewnie powiedziałabym, że taka ucieczka nie jest wyjściem z sytuacji i że to głupota. Tylko że ja nie widzę innego wyjścia, czuję, że zmiana miejsca mi pomoże, tymbardziej że to już trwa długo, więc sam pomysł nie jest pod wpływem burzliwych emocji, a jednak w miarę racjonalnie przemyślany.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wcale, że nie! do morza blisko ;)
INSTAGRAM: unbake_my_heart_

Soundcloud: https://soundcloud.com/inga-koz-owska

stąd wszędzie jest daleko.... (autem) .... a woda jak się zrobi taka że można do niej wejść to zaraz są algi i szambo , trzeba jechać nad morze , a tam prądy wodne z Rovaniemi (w Laponii). Jedyny plus że kranówę da się pić....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie ma miejsca...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Captivateme:

Szczerze mówiąc, trudno byłoby znaleźć mi GŁUPSZE uzasadnienie dla relokacji niż ucieczka przed miłością.
Uczucia nie są w chodniku, pobliskich krzakach czy wieżowcu nieopodal. Są w tobie.
Musisz je przepracować. Relokacja może ciut pomóc, ale tylko ciut.
A czy warto mieszkać w 3city?
Pytasz ludzi, którzy tu mieszkają... zatem jakiej odpowiedzi się spodziewasz?
Ja mieszkam tu od grubo 30+ lat i nie żałuję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdyby to była szczęśliwa miłość to bym nie uciekała, uwierz mi ;) na start chcę coś wynająć, póki się nie zadomowie i nie przekonam czy będzie mi tam dobrze.

Hmm czemu uciekać od miłości? Przecież wszyscy jej szukają :-)
Chcesz tu jakieś mieszkanie kupić?

W sezonie jeszcze niestety muszę zostać w pracy.

A dlaczego chcesz czekać do końca sezonu? :-)

Czyli pozostaje mi czekać do końca sezonu i planować wyjazd :)

Ogólnie to polecam wspaniałe miejsca i wg wszedzie blisko i nawet poza miasto wyskoczyć to nie problem:-)

Nie chodzi o to gdzie, tylko chodzi mi o to że miałem bardzo poukładane życie... Żona wspaniałe dni i wg wszystko... Ale nagle się skonczylo:-(

Tzn. nie polecasz Trójmiasta?

Aha... To jest ciężkie wiem sam po Sobie... Całkowicie przez przypadek znalazłem się tutaj:-(

Jak pisałam wcześniej, nie chcę szukać miłości, tylko od niej uciec.

Łatwo się zagubić... Dlatego trzeba cały czas uważać...pamiętaj o tym:-)i w jaki sposób ta miłość chcesz znaleźć?:-)

Zrobię tak, żeby nie zabłądzić ;)

Wybrałam* Trójmiasto, bo jestem przyzwyczajona do nadmorskich miast.

dlaczego wybrałeś akurat trójmiasto ?

Inne tematy z forum Towarzyskie

samotna matka szuka znajomych do popisania (45 odpowiedzi)

Jestem kobietą po 40tce, obecnie bardzo doskwiera mi samotność ale nie szukam znajomości w realu...

Swing party (28 odpowiedzi)

Mam ochotę coś takiego zrobić u siebie tylko gdzie szukać chętnych

Zdrady wkoło (7 odpowiedzi)

Moja sytuacja jest trudna, narzeczony mnie zdradził na początku roku i nadal sie z tego nie...

do góry