Widok
Witajcie
Trochę czasu minęło od rozpoczęcia tego wątku ale mam nadzieję że któraś z mam tu jeszcze zagląda. Również zamieszkam w tym roku w Koleczkowie. Mam 1,5roczną córkę i szukam namiaru na nowootwierane przedszkole w Kielnie. Chciałabym dać córkę od września do przedszkola ale nigdzie nie ma namiarów. Nie wiem od jakiego wieku będą przyjmowali. Wiecie coś może na ten temat?
Trochę czasu minęło od rozpoczęcia tego wątku ale mam nadzieję że któraś z mam tu jeszcze zagląda. Również zamieszkam w tym roku w Koleczkowie. Mam 1,5roczną córkę i szukam namiaru na nowootwierane przedszkole w Kielnie. Chciałabym dać córkę od września do przedszkola ale nigdzie nie ma namiarów. Nie wiem od jakiego wieku będą przyjmowali. Wiecie coś może na ten temat?
http://przedszkolekielno.pl/kontakt.html
Także zamieszkam z rodziną w Koleczkowie od maja. W tym przedszkolu już byliśmy na rekonesansie w zeszłym miesiącu, byłam mile zaskoczona. Od maja będą tam chodzili moi chłopcy (3 i 2 lata).
Także zamieszkam z rodziną w Koleczkowie od maja. W tym przedszkolu już byliśmy na rekonesansie w zeszłym miesiącu, byłam mile zaskoczona. Od maja będą tam chodzili moi chłopcy (3 i 2 lata).
słyszałam, że w nowo otwartym, ekologicznym przedszkolu
http://www.facebook.com/WMalinowymChrusniaku
ma powstać klub dla mam z dziećmi. Myślę, ze to fajny pomysł ;)
http://www.facebook.com/WMalinowymChrusniaku
ma powstać klub dla mam z dziećmi. Myślę, ze to fajny pomysł ;)
witajcie, wkrótce wraz z rodzinką zamieszkamy w Koleczkowie, mam 2 dzieci - przedszkolaka i niemowlaka. Starszego chciałabym posłać do przedszkola, właśnie szukam opinii i możliwości. "W malinowym.." to chyba nowy punkt? ktoś coś wie o nim ? Jest tez przedszkole na ul.Wejherowskiej, chyba jakieś gminne, prawda? Ale w tym zapewne miejsc brak..
A poza tym jak się żyje młodym mamom w Koleczkowie ? Są ciekawe trasy spacerowe? A może jakiś wiejski plac zabaw? Pozdrawiam
A poza tym jak się żyje młodym mamom w Koleczkowie ? Są ciekawe trasy spacerowe? A może jakiś wiejski plac zabaw? Pozdrawiam
Witaj na forum leopolka:) Mamy dwa przedszkola w Koleczkowie- jedno jest prywatne to o którym piszesz "w Malinowym Chruśniaku", ale z tego co wiem czesne jest bardzo drogie, a to na wejherowskiej to gminne przedszkole i na pewno są jeszcze wolne miejsca. Moje dziecko uczęszcza tam do przedszkola i jestem bardzo zadowolona. Od 9-14 jest realizowana podstawa programowa za którą nic nie płacisz, a poza tym płatne 2,88 za każdą rozpoczętą godzinę. Dzieci mają w podstawie programowej zajęcia z logopedii, rytmikę, język angielski. Są organizowane wyjazdy na basen oraz liczne atrakcje dla dzieci. Z czystym sercem mogę Ci polecić. Pozdrawiam
Jeśli mogę coś doradzić, myślę, że powinnaś zajrzeć do obu przedszkoli i sprawdzić osobiście co oferują obie placówki. Ja na pewno tak bym zrobiła choć sama nie mam jeszcze dzieci. Jestem pewna, że inwestycja w edukację własnych pociech jest bezcenna i na pewno kiedyś zaprocentuje.Studiuję psychologię i wiem, że wiek przedszkolny jest najważniejszym okresem w rozwoju dziecka i to jak się go kształtuje nie może być takie sobie czy byle jakie. Kasia
Dzięki za informacje,szczególnie o przedszkolu państwowym, mam zamiar odwiedzić oba przedszkola. Na stronie "w malinowym..." jest info o cenie - 700zł za pełny wymiar, do 10 godz., 500zł za 5godz. faktycznie drogo, podobne kwoty płaciłam w przedszkolu w Gdyni, sądziłam,że poza miastem stawki są niższe, ale cóż.. jeśli przedszkole jest tego warte, postaram się to sprawdzić wkrótce.
Moja sąsiadka zajmuje się pilnowaniem przefajnej dziewczynki i z tego co wiem, już została 'zaklepana' przez inną mamę na wrzesień tego roku. Więc moim skromnym zdaniem, jak chce się dobrą nianię, to już trzeba się zacząć rozglądać i oswajać dziecko z nową osobą, żeby potem płaczu nie było. No i jest czas na poznanie owej niani!