Widok

czym myc plyte indukcyjna???

czy trzeba specjalnych srodkow do mycia plyty indukcyjnej, ?? czy to prawda,ze MUSZA byc do niej specjalne garnki??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jezeli nie ma plyta pszewodu to musi podlaczyc fahowiec,zeby nie stracic gwarancji.mam indukcje i moglem podlaczyc sza poniewaz ma pszewod do gniazda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
sprawdzalem garnek emaliowany i grzeje sprawdzalem tez magnesem jest ok
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
do zzz- a guzik prawda ja na mojej postawiłam stary emaliowany garnek , woda zagotowała się w ciągu 3 minut, mam indukcję z rozpoznawaniem wielkości garnków, to Pani pisze bzdury albo posiada jakiś chiński badziew
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam płytę indukcyjną boscha i emaliowane garnki działają super. :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
patelnie ingenio nie działają, tefal ma osobną linię na indukcję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nieprawda! Na zwykłym emaliowanym garnku płyta się nie włączy. Nawet na patelni Tefala którą kupiłam za 200 zł zanim miałam płyte indukcyjna nie działa!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A co się będę sam mądrował!!! Proszę prawdzić:
http://www.poradopedia.pl/kuchnia/garnek-ferromagnetyczny-co-to-takiego,1474.html
Czyli, jeżeli garnki emaliowane wykonane zostały z żelaza (sądzę, że z jakiegoś stopu żelaza) i mają właściwości magnetyczne, czyli działa na nie magnes. będą działały na płycie indykcyjnej.
Takiej informacji nie ma w instukcji obsługi płyty, bo przecież producentowi zależy, żebyśmy kupili jeszcze garnki, jeszcze patalnię, jeszcze brytfannę...
Sam byłem mocno ździwiony, gdy 15 lat temu kupiłem pierwszą płytę indukcyjną i nie działały na niej garnki zepptera i kupione w ikei. Gdy już chciałem oddać płytę, wypróbowałem stary garnek emaliowany i działał. Teraz jest oczywiście inaczej, kuchnie indukcyjne się rozpowszechniły i jest bardzo buży wybór nowych garnków z oznaczeniem "do indukcji". Ale stare też będą działać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sprawdź lepiej i nie zapieraj się. Garnki emaliowane wykonane z dobrego stopu metalu są tak samo dobre jak i te specjalne . Są też nie tanie. Może masz beznadziejną kuchnie i powierzchnia magnetyczna wytwarza się słabo. Moja robi to o chce a nie się wyłącza:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja również mam płyte indukcyjną i nie mogę jej doczyścić, wygląda to jakby coś tłustego, taka jakby obwódka od dna garnka odciśnięta, niczym nie chce to zejść. A płyta na pewno jest indukcyjna nie lektryczna, bo sama ją kupowałam, więc jedna takie zanieczyszczenia są możliwe.
o rany,nie moga być używane garnki aluminiowe i to w2szystko
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Człowieku...ortografia...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja niedawno kupiłam kuchenkę indukcyjna i możecie mi powiedzieć jak sie pozbyć bialych przebarwień po wykipieniu wody z garka??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wodą myć, wodą!
Najlepiej jak palniki są ciepłe żeby wytrzec zabrudzenia po obiedzie czy jak ostygnie??
Ja gotuję w zwykłych emaliowanych garnkach. Są metalowe bez grama aluminium i nie pzeszkadza tu , że nie kosztują kilkaset złotych. Są starsze garnki Zeptera, które mają w sobie warstwę aluminium i na indukcji dzialać nigdy nie będą, a kosztowały sporo.
Najlepiej jak gorące
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
prosta sprawa, !!! Ocet !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam ten sam problem. Pomocy!
tak trzeba mieć specialne garnki
Mam kuchenke indukcyjna Bocha nie dziala na niej zaden aluminiowy garnek ani tez patelnia z Biedronki .Uwazam ze spory w czym gotowac na plycie indukcyjnej sa bez sensu bowiem producent oklesla dokladnie jakich naczyn nalezy uzywac aby gotowac szybko i tanio.

Inne tematy z forum Remont - porady

Meble ogrodowe z surowego drewna (7 odpowiedzi)

Właśnie zakupiłem meble ogrodowe z surowego chyba sosnowego drewna. Pewnie wypadałoby je czymś...

Blat kuchenny z granitu?? Ma ktoś? Ile kosztował 1m2? (8 odpowiedzi)

Zastanawiam sie nad granitem w kuchni :) Czy ktos z was ma takowy ? Ile kosztuje mniej wiecej ?...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (48 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

do góry