Widok

do ciężarnych-jakie to uczucie mieć dzidzie w brzuchu możecie spróbować to opisać?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
niemoge się doczekać tego uczucia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakie uczucie? hmmmm każda z nas na pewno odczuwa to inaczej... ja czasami nie wierzę w to, że Jaś tam jest :) głaszczę brzuszek, on fika, mówię do niego, śpiewam mu, tańczę z nim i bardzo go kocham.
Mieć w sobie dziecko to szczęście...
image

image
Ja czułam się bardzo dumna z brzuszka! O samej dzidzi jako takiej nie myślałam. Dopiero po porodzie rozmyślałam sobie, że ten konkretny chłopiec był w moim brzuszku, że tak właśnie wyglądał :)
image
image
od pierwszej sekundy jak się dowiadujesz o dzidzi nagle wszystko inne przestaje być ważne, nagle wszystko cię cieszy, świat jest piękniejszy, a ludzie życzliwsi, to najszczęśliwsze uczucie, wiedzieć że ktoś tam w srodku jest żyje dzięki waszej miłości ... :)
papilio1@op.pl
Ja mam zupełnie inne odczucia. Przez pierwsze miesiące w ogóle można nie zauważać, że jest się w ciązy i cięzko sobie wyobrazić, że ma się w sobie drugą istotę. Można się czuć trochę choro jeśli ma się te wszytskie niefajne objawy ciązy. Jak zaczyna się uwypuklać brzuszek i malenstwo wykonuje pierwsze ruchy - wtedy łatwiej uwierzyć że faktycznie mamy w sobie drugiego człowieka i powoli zacząć nawiązywać z nim jakąś więź.
Jadnak dla mnie nie jest przyjemne obserwowanie zmian w ciele które zachodzą i absolutnie nie czuję dumy czy jakiejś nieokiełznanej radości z powodu powiększającego się brzucha. Raczej podchodzę do tego jak do konieczności i poświęcenia, które trzeba przejść jeśli chce się mieć dzidziola. Ogólnie ciąża mimo że ją dobrze przechodzę jest dla mnie bardzo uciążliwym stanem a czekający mnie poród wydaje mi sie być najobrzydliwszym wydarzeniem w życiu.
Ale jak widzisz opinie wyżej są krańcowo inne i mam nadziejęm, że moja Ciuę nie zniechęci :)
ja lubię swój brzuch jak jestem sama w domku. Już sie tak nie czuje, kiedy muszę wyjść do ludzi. Chodzi mi o zmiany mojego wyglądu, to dla mnie ciężkie do zaakceptowania.

Ale...Uwielbiam kiedy Lenka daje o sobie znać, ostatnio, tak mi brzuch falował, aż miałam łzy w oczach.
Nasza Kochana Lenka
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (70 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

do góry