Widok

dwor oliwski,

Wesele Temat dostępny też na forum:
czy ktokolwiek wie o weselach w dworze oliwskim, ceny, wrazenia, niechciane niespodzianki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cena od 230zł za osobę nic więcej niestety nie wiem.
jest ok ale ja zdecydowanie wole srebrny młyna. Co prawda moje wesele było na 50 gosci
Planowaliśmy tam robić wesle. Pierwsze wrażenia - miejsce ładne, kadra profesjonalna i sympatyczna, choć chyba trochę mało elastyczna.
Zrezygnowaliśmy z trzech powodów:
1. po usłyszeniu opinii z kilku zaufanych źródeł: jedzenie nie ciekawe, mało (cytuję wypowiedź znjomego: Talerz, potem długo, długo nic i dopiero obiad") - (Choć przybranie tortu i kolor polewy miały być dostosowane do koloru sukni i wiązanki ślubnej panny młodej.)
2. ceny mają ogromne - sam czterodaniowy obiad weselny kosztuje od 110 wzwyż i to jeszcze z ograniczonymi napojami, a więc trzeba liczyć się z zamawianiem dodatkowych i dodatkowymi kosztami. (Zdaje się, że całonocna impreza kosztować miała około 200)
3. nie udostępniono nam pokoju dla nowożeńców (który dla hotelu jest kosztem pół godziny pracy pokojowej) - stąd wstępna uwaga o małej elastyczności kadry, a przynajmniej ograniczonej możliwości negocjacji warunków imprezy.
Pozdrawiam
b. dziekuje za opinie, nie intereasuje mnie oliwski dwor, teraz chodze wokol srebrnego mlyna.:)
dzieki wszystkim
proponuje jeszcze PArkowa w Jelitkowie naprawde fajnie, polecam wesele mialam 16 sierpnia.
Witam,

Też mam problem z wyborem sali na wesele ale na szczęście mamy jeszcze trochę czasu ;-).
Z tego co już zdążyłam się zorientowć to:

1.Dwór Oliwski - super lokalizacja, kameralnie to znaczt jest parking dla samochodów i przestronne wejście gdzie można powitać młodych i nie dziej się to na ulicy. Natomiast jedzenie jest bardzo wymyślne,ale niestety porcje są małe i nie każdemu odpowiadają udziwnione potrawy (na deser piernik z czerwonym pieprzem i ananasem ?) . Co do cen to nie wiem,ale chyba drogo

2. Rozmaryn w Sopocie - tu chyba gorzej z powitaniem,ale jedzenie bardzo dobre, sala niestety nadaje się na ok 35 osób przy wiekszej ilości już robi się tłok. Cena ???

3. Hotel Hanza - podobno 150pln na głowę i podobno za tą cenę już jest full jedzenia. Ceny do negocjacji jak nie chcesz faktury. (Ja się dowiadywałam o cenę eleganckiej kolacji,ale bez tańców ,DJ-a czy kapeli- z tym będzie więcej kosztowało). Można dodatkowo otrzymać rabacik na apartament na noc poślubną.

To tyle. Mam nadzieję,ze sie przyda.
Pozdrawiam
Ania
dziekuje
pozdrawiam

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry